Pred tekmo: Aluminij - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

ALUMINIJ - CELJE

17. februar 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: Tilen Pečnik in Roko Prša

Sneg je pred dobrim tednom odnesel spopad Aluminija in Celja, ki se bosta za točke udarila v sredo. Kidričani in Celjani bodo napadli prvo zmago pomladi, v nadaljevanje sezone pa so bolje krenili varovanci Oskarja Drobneta. Rdeči so na neugodnem gostovanju v Sežani iztržili remi, Celjanom pa so se približali na sedem točk zaostanka. Aktualni državni prvak ima pred dvobojem zajetno prednost, a bi lahko Kidričani z zmago pošteno zapletli boj za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Statistika je na strani grofov, ki so dobili polovico od 22 prvoligaških spopadov z Aluminijem, Kidričani pa so vknjižili štiri zmage. Zadnja zmaga je stara že več kot dve leti, rdeči so decembra 2018 slavili s 4:1, Celjani pa so neporaženi na zadnjih sedmih tekmah. Se bo celjski niz nadaljeval tudi v sredo?

Oskar Drobne, trener Aluminija: "Dobro igro iz Sežane želimo prenesti v jutrišnjo tekmo in narediti vse, da potrebne tri točke ostanejo doma. Veseli dejstvo, da smo v nedeljo dobro izgledali, zmanjkalo nam je nekaj športne sreče in upam, da se nam to vrne proti Celju."

Aljaž Ploj, branilec Aluminija: "Zavedamo se, da je Celje težak nasprotnik, smo jih analizirali. Vemo, kaj so njihove dobre in slabe lastnosti, dobre bomo skušali čim bolj izničiti, slabe pa izkoristiti v naš prid."

Kdo je vroč?

Oskar Drobne je v Sežani pogrešal nekaj pomembnih adutov. Nedeljsko preizkušnjo na Krasu je izpustil tudi Nemanja Jakšić, Srba pa je na desni strani obrambe zamenjal Gašper Pečnik. Leta 2002 rojeni nogometaš je Kidričane popeljal v vodstvo, potem ko je v mrežo Tabora pospravil odbito žogo po prostem strelu Tilna Pečnika. Bočni branilec je v Prvi ligi Telekom Slovenije debitiral še preden je vstopil med polnoletne, doslej pa je zbral deset nastopov, polovico v letošnji sezoni.

Ali ste vedeli?

 

Kidričani bodo v sredo odigrali 200. tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Dvoboj s Celjani bosta izpustila Roko Prša in Tilen Pečnik, ki sta pričela tekmo v Sežani. Na Krasu sta od prve minute zaigrala tudi zimska prišleka Haris Kadrić in Armin Đerlek, v nadaljevanju pa sta v igro vstopila še Klemen Bolha in Tonči Mujan. Slednji je zadnji novinec v zasedbi Aluminija, ki pa jo je v začetku tedna zapustil Nikola Leko. Nogometaš je za Aluminij odigral 55 tekem, od "šume" pa se je poslovil s 15 zadetki.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Filip Dangubić

Jiri Jarošik se je na celjski klopi predstavil s porazom. Grofje so v knežjem mestu priznali premoč Domžalčanom, ki so za hrbet Matjaža Rozmana pospravili dve žogi. Domžale so Celjanom zadale deveti poraz sezone, državni prvaki pa s 23 točkami ostajajo na osmem mestu ligaške lestvice. Celjski napad še osmič ni našel poti do gola nasprotnika, za nameček pa so izgubili še prvega strelca Filipa Dangubića. Rečan je doslej dosegel pet zadetkov, toliko pa jih ima na svojem računu tudi Mičo Kuzmanović. Bosansko-hercegovski napadalec je v začetku novembra potrdil visoko zmago Celja, Aluminij se je v Kidričevo vrnil s štirimi prejetimi zadetki. Avgusta sta mreži v Kidričevem mirovali, bodo napadalci v sredo bolj razigrani?

Jure Matjašič, napadalec Celja: "Vedno je nekaj posebnega igrati proti bivšim ekipam. Trenutno sem član Celja in za ta grb bom vedno dal vse od sebe, ne glede na to, kdo je na drugi strani. Upam, da se bo jutri ponovilo pravilo bivšega."

Kdo je vroč?

Celjani so imeli v jesenskem delu prvenstva precej težav z realizacijo. Grofje v letošnji sezoni v povprečju dosegajo zgolj zadetek na tekmo, v tem pogledu so skromnejši le nogometaši Gorice, Aluminija in Brava. Ivan Božič je eden od dolžnikov sezone, Hrvat je jeseni dosegel dva zadetka, novembra pa je dvakrat zatresel mrežo Aluminija. Hrvat je bil precej uspešnejši v minuli sezoni, ko se je podpisal pod 13 zadetkov, v državnem prvenstvu pa je dodal še tri asistence.

Ali ste vedeli?

Na Stadionu Z’dežele se je med tekmovalnim premorom predstavila peterica novincev, na tekmi z Domžalami so zaigrali trije. Ester Sokler in Jure Matjašič sta v igro vstopila v drugem polčasu, tekmo pa je pričel zgolj Stjepan Vego. V Hamburgu rojeni nogometaš je krstni nastop v modro-rumenem dresu sklenil še pred odmorom. Bočnega branilca je zamenjal Bradley Martis, ki se je grofom pridružil konec septembra, a jeseni ni dočakal priložnosti za igro. Bo Nizozemec zaigral tudi v Kidričevem?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani poraženi v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so na današnji zaostali tekmi 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1:0 (0:0).
  • 11.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Sneg odnesel obračun Aluminija in Celja
    Kidričani in Celjani bodo uvodne minute v letošnjem letu vknjižili konec tega tedna. Današnja tekma v sklopu 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije je bila odpovedana, saj je zelenico v Kidričevem pobelil sneg.

DELI NA