22.04.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Celje

Prva liga Telemach, 32. krog

ALUMINIJ - CELJE

25. april 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14 let: brezplačen vstop

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: /

Vrag je odnesel šalo. Kidričani so pet krogov pred koncem prvenstva trdno zasidrani na samem dnu lestvice, od devetega Tabora pa jih loči šest točk. »Situacija ni prijetna, vendar v nas še tli upanje, želja,« je pred tekmo v Murski Soboti zatrdil strateg Robert Pevnik. In res: čeprav s končnim rezultatom v kidričevskem taboru seveda ne morejo biti zadovoljni, so se srečanja z aktualnimi prvaki lotili še kar pogumno. Kot tudi pritiče ekipi, ki se bori za obstanek. Ta je (teoretično, zaenkrat pa tudi praktično) še vedno mogoč, a se bodo morali Štajerci v zaključek sezone spustiti »na glavo«. Začenši z nedeljskim obračunom v knežjem mestu.

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: "V tekmo proti Celju moramo iti še bolj osredotočeno, kot v vsa dosedanja. Če želimo priti do točk, bomo morali biti še bolj osredotočeni, borbeni, neopustljivi in bistveno bolj iznajdljivi pred golom. Celje ima izjemno ekipo, dobre posameznike, a moramo gledati samo nase in v kolikor bomo naredili vse, kot se bomo dogovorili, verjamem, da lahko v ponedeljek točke ostanejo v Kidričevem."

Kdo je vroč?

Šumarji v zadnjem času le poredko najdejo pot do nasprotnikovega gola. Krajšo strelsko sušo je ob Kamniški Bistrici prekinil Dino Špehar, ki se je veselil po strelu z glavo, na Fazaneriji pa je bil najnevarnejši posameznik v rdeče-belem verjetno Martin Šroler. Triindvajsetletnik ostaja pri štirih prvenstvenih zadetkih (po dva v mariborsko in celjsko mrežo), onkraj Mure njegova poskusa z razdalje nista obrodila sadov.

Ali ste vedeli?

Rdeče-beli položaj lahko v soboto postane še nekoliko manj rožnat. Tekmeca iz Sežane ter Radomelj sicer ne bosta imela lahkih nalog (Tabor pričakuje Maribor, Radomlje Muro), a si lahko na primer mlinarji z zmago tudi teoretično zagotovijo obstanek ali pa vsaj dokončno prečrtajo možnost neposrednega izpada. Kraševci šumarjem zaenkrat bežijo za šest točk, številka pa bo morda skočila na sedem ali devet.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Ivan Majevski in Ester Sokler

Na generalki pred četrtkovim pokalnim polfinalom so se varovanci Simona Rožmana odrezali precej bolje od tekmecev iz Spodnje Šiške. Apatični Bravo so grofi odpravili brez večjih težav, a so se iz srečanja očitno več naučili Ljubljančani. Ti so se v sredo namreč veselili zgodovinske uvrstitve v finale, medtem ko so Štajerci kljub dobri popotnici dan zatem premoč priznali Koprčanom. Celju je tako preostalo zgolj pet krogov prvenstvenega tekmovanja, v katerem pa, roko na srce, ne morejo več veliko doseči: od cone izpada jih ločuje devet točk, četrta Mura pa jim beži za zajetnih dvanajst. So si v knežjem mestu vendarle zamislili drugačen scenarij?

David Zec, branilec NK Celje: "Zagotovo je bil četrtkov poraz za nas boleč, a ga je potrebno odmisliti in sezono zaključiti s pozitivno noto. Na voljo imamo še pet tekem, v katerih bomo vsakič stremeli k polnemu izkupičku, saj se zavedamo, kako pomembno je sezono končati s pozitivnim nizom rezultatov. Aluminij je v zahtevnem položaju, zato verjamem, da bodo storili vse, da pridejo do uspeha, a smo na to pripravljeni odgovoriti s svojo kvaliteto. Zadnji medsebojni obračun je bil zelo izenačen in zanimiv, tudi tokrat pa mislim, da ne bo nič drugače."

Kdo je vroč?

Na Obali grofi niso bili pri strelu, zato pa so bili bolj razigrani pretekli konec tedna, ko so tresli šišensko mrežo. Prvemu zadetku Celja je botrovala predvsem čudovito odmerjena podaja Ivana Majevskega, ki je s polovice igrišča v ogenj poslal Esterja Soklerja. Ne prvi ne drugi v ponedeljek zaradi kartonov ne bo v kadru: Majevski je v Kopru videl rdeče, Sokler je zbral preveč rumenih. Kdo izmed soigralcev bo prevzel odgovornost?

Ivan Majevski je eden od nogometašev, ki so jih Celjani v svoje vrste zvabili poleti. Gre za 33-letnega Belorusa, ki si je pred prihodom v Slovenijo kruh služil v vzhodnih državah. Po matičnem Vertikalu je zaigral za dva kluba iz prestolnice (Partizan Minsk, FK Minsk), nato pa se je podal na Poljsko. Po polletni epizodi pri Zawiszi je prestopil v Astano in nazadnje v volgogradski Rotor.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2022 | Prva liga Telemach
    Celjani napolnili mrežo Aluminija
    Nogometaši Celja so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Kidričevem premagali Aluminij s 6:0 (4:0).

DELI NA