08.12.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Celje

Prva liga Telemach, 19. krog

ALUMINIJ - CELJE

9. december 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Tretjo četrtino letošnje izvedbe Prve lige Telemach bosta odprla Aluminij in Celje. Kidričani četo Damirja Krznarja pričakujejo na predzadnjem mestu, sredi tedna pa so si proti Domžalam priigrali nezavidljivo popotnico. V šumi je odjeknila petarda, visok poraz pa gre bolj kot še eni odlični predstavi rumene družine pripisati popolni izgubljenosti čete Roberta Pevnika. "Nekateri igralci se niso držali taktičnega načrta," je po desetem porazu v sezoni dejal strateg rdeče-belih in obljubil, da se bodo v soboto njegovi varovanci bolje odrezali. Aluminij je na prvih dveh tekmah Celju ukradel štiri točke, bodo šumarji grofe presenetili še tretjič?

Kdo je vroč?

Jan Petek je mesto med vratnicama tokrat prepustil Samu Pridgarju, a je Robert Pevnik svojo odločitev bržkone obžaloval že po prvem zadetku Domžal. Strel Krstovskega je bil dovolj slaboten, da bi ga moral Pridgar uloviti, a je žoga namesto v njegovih rokah končala v mreži. Zanimivo bo videti, ali bo posojeni nogometaš Maribora proti Celju dobil priložnost, da popravi vtis, ali pa se bo v vrata vrnil Petek.

Ali ste vedeli?

Ni čudno, da se Danijel Šturm, ki je sredi tedna z dvema zadetkoma bolj kot ne lastnoročno potopil kidričevsko barko, v šumi tako dobro znajde. Nenazadnje je lansko pomlad kot posojen nogometaš Maribora branil rdeče-bele barve. V soboto bi lahko pravilo bivšega še enkrat več potrdil Matic Vrbanec, dolgoletni član Aluminija, ki je v knežje mesto odšel pred več kot tremi leti – če bo seveda dobil priložnost.

CELJE

Prepoved nastopa: /

Oliver Bogatinov je po porazu na občinskem derbiju govoril o novi perspektivi. In res, vodilnih Celjanov so se Radomljani lotili z drugačnim pristopom. V prvem polčasu jim je knežji stroj še uspevalo krotiti, nato pa je do izraza vendarle prišla kvaliteta in dolga klop, ki ju premore vodilna zasedba lige. Za mlinarje je začetek konca pomenil prvi zadetek v njihovi mreži, na katerega niso znali odgovoriti, grofje pa so tako vpisali 13. prvenstveno zmago in zasledovalcem pobegnili na 7 točk prednosti. Varnostno razdaljo bodo skušali povečati v Kidričevem, kjer v poštev pride le novo slavje. Kako se bo razpletel štajerski spopad?

Kdo je vroč?

Plaz zadetkov je v 52. minuti sprožil David Zec. Za mladega branilca to sicer ni bil prvi zadetek v sezoni: avgusta je načel domžalsko mrežo. Bo nevaren tudi za vrata tokratnega tekmeca, čeprav ta ne domuje ob Kamniški Bistrici? V nasprotnem primeru bo odgovornost morda prevzel Denis Popović, ki je srečanje zaradi težav s hrbtom začel na klopi, a je sredi drugega polčasa vendarle vstopil in postavil končni rezultat.

Ali ste vedeli?

V sredo je svoj 44. rojstni dan praznoval Sebastjan Gobec, legenda knežjega kluba in slovenskega prvenstva. V dresu Celja je levi bočni branilec zbral rekordnih 488 prvoligaških nastopov, 37-krat pa se je vpisal tudi med strelce. Za grofe je igral vso kariero, le leta 2008 se je nekaj mesecev kot posojen nogometaš udejstvoval pri belgijskem Sint-Truidnu. Dvakrat je nastopil tudi za slovensko izbrano vrsto.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.12.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani v Kidričevem nadaljevali niz zmag
    Nogometaši Aluminija so v 19. krogu Prve lige Telemach doma izgubili proti Celju z 1:3 (0:2).

DELI NA