Pred tekmo: Aluminij - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

ALUMINIJ - DOMŽALE

3. november 2019, ob 19:00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 686 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Ilija Martinović

Kidriška četa je v Stožicah razpadla prehitro in preveč zlahka. Najboljša obramba Prve lige Telekom Slovenije je v uri igre klonila kar trikrat in Štajerci so se domov vrnili praznih rok. Kljub slabi predstavi rdeče-beli puške nikakor ne mečejo v koruzo. Še naprej namreč ostajajo pri vrhu prvenstvene razpredelnice, kjer se z enakim številom točk nahajata tudi Maribor in Mura. Vsak naslednji spodrsljaj bo torej skoraj zagotovo kaznovan z zdrsom navzdol. Nekoliko drugače je vseeno bilo med tednom, ko so Slobodan Grubor in druščina iz Kopra kljub porazu odnesli celo kožo, a jim takšne "zmage" ne smejo priti v navado. Že v soboto namreč gostijo Domžale, ki se počasi a zagotovo vračajo med žive. Komu se bo smejalo na Štajerskem?

Mihael Klepač, vezist NK Aluminij: "Naš cilj je v nedeljo osvojiti tri točke, da bomo spet med prvimi tremi na lestvici. Upam na čim boljšo podporo s tribun."

Kdo je vroč?

Častni gol za Kidričane je pretekli konec tedna prišel v 78. minuti. Mihael Klepač je najprej osmešil Maria Jurčevića in z močnim strelom stresel prečko, žoga pa se je nato odbila do Nemanje Jakšića, ki ni imel težkega dela. Hrvaško-srbska naveza je udarila tudi v Kopru, oba nogometaša sta na Obali zadela po enkrat. Klepač je tako vpisal že četrti zadetek na zadnjih petih obračunih.

Ali ste vedeli?

Rdeče-beli so se v torek veselili napredovanja v pokalni polfinale. Na Obali so Koprčani sicer že v 2. minuti izničili zaostanek s prve tekme, a je v 28. minuti svoji ekipi novo prednost zagotovil Nikola Jakšić. Po nekaj minutah so znova vodili kozlički, potnika v naslednji krog pa je v drugem polčasu določil Mihael Klepač. Dva gola v gosteh sta bila kljub končnemu rezultatu, ki ga je v 78. minuti postavil Dare Vršić, dovolj za skok na predzadnjo stopničko Pokala Slovenije.

DOMŽALE

Pokalna zmaga proti Muri je obnovila nekoliko načeto domžalsko samozavest. Tekmo z Bravom, ki jih je čakala nekaj dni kasneje, so v svojo korist tako razrešili že po pol ure igre, dvoboj pa nato dokaj mirno pripeljali do konca. Sledilo je povratno srečanje v Fazaneriji, kjer se po 120 minutah žal ni razpletlo po domžalskih željah. Loterija enajstmetrovk je napredovanje v polfinale poklonila Prekmurcem, za ravbarje pa je pokalno tekmovanje tako zaključeno. Hkrati so se poslovili tudi od edine (vsaj zaenkrat) realne možnosti za evropsko poletje, ki bi klavrno sezono rumene družine obarvalo povsem drugače. Se bo Domžalčanom uspelo pobrati?

Kdo je vroč?

Šišensko mrežo so ravbarji razdevičili že v 17. minuti. Tonči Mujan je v gostujoči kazenski prostor poslal dober predložek, žogo pa je za hrbet Domnu Grilu potisnil Matej Podlogar. Tekma je bila odločena po pol ure igre, ko je bil Senijad Ibričić natančen z levo nogo. V Fazaneriji se je dveh zadetkov veselil Arnel Jakupović, a ni uspel preprečiti izpada svoje ekipe.

Ali ste vedeli?

Ob Kamniški Bistrici sta se tokratna tekmeca konec avgusta razšla brez zmagovalca. V 23. minuti je edini gol za Kidričane zabil Jure Matjašič. Vse je kazalo, da bodo rdeče-beli v Domžalah slavili minimalno zmago, nato pa je v 81. minuti Nemanja Jakšić v svojem kazenskem prostoru igral z roko in sodnik Mertik je pokazal na belo točko. Z enajstih metrov je končni izid postavil Senijad Ibričić.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij z novo zmago bližje vrhu
    Nogometaši Aluminija so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 4:2 (1:1).

DELI NA