Pred tekmo: Aluminij - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

ALUMINIJ - DOMŽALE

13. marec 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Emir Azemović, David Flakus Bosilj, Aljaž Ploj

Po sredinem popoldnevu so v šumi lažje zadihali. Iz Spodnje Šiške so nekoliko presenetljivo odnesli vse tri točke in se približali rešilnemu osmemu mestu. Kakopak so tudi tokrat vse stavili na brezhibno obrambno predstavo, edini gol na tekmi pa so dosegli po prekinitvi. Nekaj podobnega bo Oskar Drobne skušal izpeljati tudi tokrat, ko v goste prihajajo prebujeni Domžalčani. Letos se na srečanjih z varovanci Dejana Djuranovića še nikoli ni razpletlo po rdeče-belem načrtu, tokrat pa bi bila lahko zgodba drugačna. Ravbarji so sredi tedna porabili precej moči, medtem ko je Kidričanom pomembna zmaga v prestolnici dala krila. Bodo na njih preleteli še drugo rumeno oviro?

Aljaž Krefl, branilec NK Aluminij: "Kljub številnim odsotnostim si želimo treh točk. Še vedno nas je tu enajst borcev."

Kdo je vroč?

Spopad v prestolnici je z edinim zadetkom na tekmi odločil Luka Petek. Triindvajsetletnik je v 35. minuti najvišje skočil po podaji iz kota in se veselil sploh prvega prvoligaškega zadetka v karieri. Med slovensko elito je Petek doslej zbral 24 nastopov, vse v dresu Aluminija. Sicer gre za otroka ptujske Drave (šumarjem se je pridružil leta 2019), ki se najbolje znajde na položaju osrednjega branilca. Bo nevaren tudi za domžalska vrata?

Ali ste vedeli?

Četa Oskarja Drobneta že tako ne slovi po zabijanju zadetkov, v soboto pa bo imela še nekoliko težjo nalogo. Ajdin Mulalić je po zadetku Žana Karničnika žogo iz svoje mreže namreč pobral sploh prvič po skoraj 330 minutah nepremaganosti; pred prekmurskim branilcem ga je nazadnje ugnal Dino Stančič. Na drugi strani so Kidričani v Ljubljani prekinili 430 minut trajajočo strelsko sušo. Bodo vendarle našli pot tudi mimo domžalske obrambe?

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Senijad Ibričić, Sven Šoštarič Karič, Damjan Vuklišević

V boj za tretje mesto so se ravbarji spustili z mislijo na zmago. Rumena namera je bila jasna že takoj na začetku, ko so Prekmurce z visoko posestjo žoge stisnili na njihovo polovico. Kljub vsemu si prave priložnosti v prvem delu niso znali ustvariti, na drugi strani so črno-beli potrpežljivo čakali na protinapade. Drugi polčas so varovanci Dejana Djuranovića odigrali z igralcem več, a je od številnih strelov le eden našel pot v gostujočo mrežo. Točka bo za Domžalčane nekoliko manj grenka ob spodrsljaju Brava, ki jim je bil vse do tekme z Aluminijem tesno za petami. Rumena družina v soboto gostuje prav v Kidričevem, bo iz šume odnesla celo kožo?

Dario Kolobarić, napadalec NK Domžale: "Obe moštvi bosta v srečanje stopili brez nekaterih pomembnih členov, kar bo zagotovo poskrbelo za nekaj več nepredvidljivosti. Aluminij se krčevito bori za obstanek, sami napadamo mesta, ki vodijo v Evropo, zato pričakujem zelo zanimivo srečanje. V letošnji sezoni sta se medsebojni tekmi končali z izidom 2:1 v našo korist, bilo je torej dokaj izenačeno. Lahkih nasprotnikov ni, dati bomo morali vse od sebe. Verjamem, da bomo s skupnimi močmi na koncu uspešni."

Kdo je vroč?

Ob poškodovanem Slobodanu Vuku in ne povsem pripravljenem Dariu Kolobariću je priložnost v konici domžalskega napada dobil Matej Podlogar. Tridesetletnik, ki se sicer bolje znajde na krilnih položajih, je trenerjevo zaupanje poplačal v 70. minuti, ko je v črno-belo mrežo preusmeril oster predložek Senijada Ibričića. Za Podlogarja je bil to drugi zadetek v tej sezoni in skupno oseminštirideseti med elito. Se bo na Štajerskem približal petdesetemu?

Ali ste vedeli?

Pred dnevi je slovensko nogometno javnost pretresla vest o smrti Luke Baniča. Nekdanjemu nogometašu Triglava, Šenčurja in Interblocka, ki je na nogometno pot stopil prav v dresu Domžal, so se ob Kamniški Bistrici pred začetkom srečanja poklonili z minuto molka. Banič je v prvoligaški konkurenci zbral 33 nastopov, v mlajših selekcijah pa je oblekel tudi dres z državnim grbom.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij v Domžalah do točke
    Nogometaši Domžal in Aluminija so se v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).
  • 13.03.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani padli v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v tekmi 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 1:0 (1:0).

DELI NA