Pred tekmo: Aluminij - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 7. krog

ALUMINIJ - GORICA

15. september 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 575 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonska vstopnica: 70 evrov

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Rivala imata zanimivo zgodovino pokalnih obračunov, enkrat sta se pomerila tudi v dodatnih kvalifikacijah za nastop v prvi ligi. Aluminij je bil takrat drugoligaš, Gorica na repu prvoligaške razpredelnice. Bila sta tako rekoč soseda na lestvici, danes sta ponovno, toda v precej bolj navdušujočih okoliščinah: sta prva zasledovalca vodilnega Maribora in točko pred četrto Olimpijo. Če je trenutna uvrstitev Gorice v skladu s pričakovanji, vezanimi tudi na tradicijo neprekinjenega igranja v porvi ligi, so Kidričani eno najbolj pozitivnih presenečenj uvoda v novo sezono. Resda tudi s tremi porazi, a z zmago za zaključek poletnega dela sezone, ko so z 1:0 odpravili Krško. Trener Oliver Bogatinov ima vse bolj kompaktno ekipo, strelsko se je v zadnjih krogih dokazal Francesco Tahiraj. V lanski sezoni je Gorica dobila tri medsebojne tekme, zadnja, maja letos v Kidričevem je pripadla Aluminiju.

Kdo je vroč?

Erik Gliha je v zadnjem obdobju opozoril nase z dvema uspešno izvedenima prostima streloma. Za zmago proti Krškemu v prejšnjem krogu, je z diagonalnim strelom zmedel gostujočo obrambo, na podoben način je dosegel zmagoviti zadetek za mlado reprezentanco, ki je v torek v kvalifikacijah za prihodnje evropsko prvenstvo z 2:1 premagala Kazahstan. Proti Gorici bo Erik odigral 49. prvoligaško tekmo.   

Ali ste vedeli?

Povratniki na slovenske nogometne zelenice oziroma v nekdanje klube niso nobena redkost. Eden zadnjih je Sanin Muminović, ki se je pozimi iz Kidričevega preselil v Irak, kjer je igral za ekipo Al-Quwa Al-Jawiya. Z njo je osvojil drugo mesto v iraškem prvenstvu, sedaj pa je ponovno član trenutno drugouvrščene slovenske ekipe Aluminija. V prvi ligi je doslej odigral 47 tekem, edini zadetek pa dosegel v dresu Zavrča na gostovanju v Ljudskem vrtu.    

 

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Novogoričani so se v prejšnjem krogu rešili domačega poraza proti Muri, tako da na domači zelenici v tej sezoni še niso oddali vseh treh točk. Bolj uspešni so bili na zadnjem gostovanju, saj so se iz Velenja vrnili z zmago z 2:0. Podobno kot Oliver Bogatinov, je tudi Miran Srebrnič med pripravami na nadaljevanje prvenstva pogrešal mlade reprezentance, ki pa se vračajo v kluba z novimi mednarodnimi izkušnjami. Za Novogoričane je Športni park v Kidričevem eno od prizorišč na katerem imajo več zmag kot porazov, saj so od tam že trikrat prinesli poln izkupiček, nazadnje oktobra lani, ko so slavili kar s 3:0. Poraženi so bili dvakrat. Tokratna tekma bo neposreden dvoboj za ohranitev statusa prvega zasledovalca Maribora. 

Kdo je vroč?

Tudi Novogoričani imajo v svojih vrstah strelca z zadnje tekme mlade reprezentance. Na Ptuju je na torkovi kvalifikacijski tekmi proti Kazahstanu vodilni zadetek dosegel Žiga Lipušček. Postavni branilec v svojem slogu, s streli z glavo zadeva tudi v prvenstvu; uspešen je bil na zadnjih dveh tekmah v Velenju in doma proti Muri. 

Ali ste vedeli?

Gorica ima po uvodnem delu sezone le pet strelcev, ki so dosegli deset zadetkov, od tega po tri Žiga Lipušček in Adrijan Filipović. Štirikrat so modri zadeli na gostovanjih, vendar pa niti enkrat v prvih polčasih. Trenutno najboljši strelec Gorice je Amarachi Osuji, ki je v petih sezonah v goriškem dresu na 96 – ih tekmah dosegel 12 zadetkov. V letošnji je zadel dvakrat.

 

Tekst: Sandi Škvarč
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    V Kidričevem brez zadetkov
    Nogometaši Aluminija in Gorice so se v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA