Pred tekmo: Aluminij - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

ALUMINIJ - GORICA

29. november 2020, ob 15.15

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

ALUMINIJ

Prepoved igranja: /

Aluminij v Stožicah ni uspel nadaljevati uspešnega niza tekem z Olimpijo. Možje v rdeči opravi so pred četrtkovim gostovanjem v prestolnici dobili zadnja dva spopada z zmaji, ki pa so bili tokrat suvereni. Ljubljančani so štajerski odpor strli že v prvem polčasu, v katerem je Luka Janžeković dvakrat klonil po strelu Đorđeja Ivanovića. Kmalu po vrnitvi na zelenico je v polno meril še Andres Vombergar in zmaji so podaljšali štajerski post brez zmage. Nogometaši Aluminija so se nazadnje veselili v sedmem krogu, ko so v Fazaneriji presenetili Muro, v nedeljo pa v Kidričevo prihaja žilava zasedba Gorice. Gre za dvoboj začelja Prve lige Telekom Slovenije, zato bo zmaga štela dvojno tako za Štajerce kot Primorce. Kdo se bo bolje znašel pod pritiskom.

Lucas Mario Horvat, vezist Aluminija: "Vemo, da v nedeljo igramo zelo pomembno tekmo proti Gorici. Moramo začeti nabirati točke, saj smo skupaj z Gorico pri repu lestvice. Za nas bo zelo pomembno, da tekmo zmagamo. Situacija ni lahka, že nekaj časa se nismo nahajali v tako zahtevni situaciji. Moramo se čimprej pobrati, osvojiti točke, zmagati, da dvignemo samozavest. Mislim, da je nedeljska tekma pravšnja, da stopimo na igrišče, se borimo do konca in pridemo do želenega rezultata, ki bo pomagal v prihodnosti."

Kdo je vroč?

Kidričani so se v Ljubljani izgubili v gosti megli, ki je v končnici tekme zajela tudi Stožice. "Šumari" znova niso našli prave podobe, s katero bi prekinili slabo serijo rezultatov. Slobodan Grubor je po tekmi izpostavil slab izkoristek priložnosti, Aluminij pa veliko stanejo tudi individualne napake v fazi obrambe. Lucas Mario Horvat spada med najbolj prekaljene člene rdeče zasedbe, je lahko prav on tisti, ki bo ekipo s svojimi izkušnjami popeljal iz težav?

Ali ste vedeli?

Moštvo Aluminija se je po seriji šestih tekem brez zmage in zgolj dveh osvojenih točkah znašlo v sila neugodnem položaju. Kidričani so bili še dobro leto nazaj pod samim vrhom lestvice, a so kmalu zatem "plačali ceno" za uspešne predstave in rezultate. Grubor je poleti izgubil Matica Vrbanca in Anteja Živkovića, kmalu zatem pa tudi Ivana Konteka. Že spomladi v ekipi ni bilo Ilije Martinovića, pozimi pa se je od matične sredine poslovil tudi Dejan Petrović. Vezist se je medtem že uveljavil v dresu Rapida, iz katerega pa so pred dnevi sporočili, da je zbolel za infekcijsko mononukleozo.  Štajerca lahko čaka tudi daljše okrevanje.

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Tudi Gorica med tednom ni obogatila svojega točkovnega računa. Tako kot Kidričani, so tudi Goričani ostali pri desetih točkah, zaradi ugodnejše razlike v doseženih in prejetih zadetkih pa zasedajo deveto pozicijo. Mura je bila v uvodnem krogu druge tretjine prvenstva znova nekoliko srečnejša, a so imeli tudi Primorci svoje priložnosti. Goričani so imeli to nesrečo, da je med soboškima vratnicama znova blestel Matko Obradović, varovanci Gordana Petrovića pa so bili nekajkrat tudi premalo natančni. Srbski strateg je po koncu dvoboja svoje varovance pohvalil predvsem za igro v drugem polčasu, ko so pritisnili proti vratom Sobočanov. Domači juriš kljub priložnostim ni obrodil sadov, modro-beli pa bodo imeli v nedeljo novo priložnost, da dobro podobo raztegnejo čez vseh 90 minut.

Kdo je vroč?

Gordan Petrić še čaka na strelsko eksplozijo povratnika Etiena Velikonje, ki na pragu 200. prvoligaškega nastopa (če bo zaigral, ga bo vknjižil v nedeljo) še išče formo z začetka lanske sezone, ko je blestel na drugoligaških zelenicah. Na tekmi z Muro sta bila za gol gostov najbolj nevarna Mathias Oyewusi in Semir Smajlagić. Bosansko-hercegovski napadalec je bil pred tedni že junak domače zmage v dvoboju z Aluminijem. Ob podaji za gol Luke Volariča je ob koncu srečanja zadel skorajda s polovice igrišča. Bo uspešen tudi v Kidričevem?

Ali ste vedeli?

V novogoriški Športni park so se septembra vrnili trije stari znanci, Etien Velikonja, Matija Širok in Nejc Mevlja. Vsi trije so se hitro usidrali v začetni enajsterici in tudi s svojo prisotnostjo dvignili krivuljo goriških rezultatov. Marsikateri navijače Gorice pa je med tednom zastrigel tudi ob novici, da je brez kluba ostal še en otrok kluba. Valter Birsa se je pri 34 letih razšel z italijanskim Cagliarijem, ki se mu je pridružil v začetku lanskega leta. Za klub s Sardinije v letošnji sezoni ni odigral niti minute, z italijanskim prvoligašem pa se je razšel po sporazumni prekinitvi pogodbe.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Dvoboj dna dobil Aluminij
    Nogometaši Aluminija so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:1 (1:1).

DELI NA