Pred tekmo: Aluminij - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

ALUMINIJ - GORICA

6. maj 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: Roko Prša

Če bi upoštevali rezultate zadnjih šestih krogov, bi Aluminij z Olimpijo zasedal vrh ligaške lestvice. Kidričani so ob treh zmagah enkrat izgubili in iztržili dva remija, zadnjega na nedeljskem gostovanju v Stožicah. Štajerci so po golu Luke Petka dobili prvi polčas, po domačem preobratu pa je za točko zadel razigrani Aljaž Krefl. O dosežku rdečih veliko pove podatek, da so na 12. gostovanju v Stožicah šele drugič ostali neporaženi, edino zmago so vknjižili ob koncu lanskoletnega prvenstva. Enajsti remi je varovance Oskarja Drobneta ohranil na osmem mestu, točko pred Celjani, ki so dobili štajerski derbi. Grofje bodo že v torek gostovali v Šiški, Kidričane pa v četrtek čaka ena najpomembnejših tekem sezone. V "šumo" prihaja Gorica, ki bo lovila morda zadnjo možnost, da se približa devetemu mestu. Kaj bodo gostitelji pripravili Primorcem?

Oskar Drobne, trener Aluminija: "Želje so eno, realnost pa bo prikazana na igrišču. Gorica ima, ne glede na mesto na lestvici, kompaktno ekipo in v Kidričevo zagotovo ne bo prišla z belo zastavo. Dokler bodo imeli matematične možnosti za obstanek, bodo zagotovo naredili vse, da jih tudi obdržijo. Morali bomo biti na najvišjem nivoju glede motivacije in želje, za želeno zmago bo potrebno garanje. Že večkrat smo videli, da nobenega izida ni mogoče vnaprej napovedati z gotovostjo, tudi proti zadnjeuvrščenim ekipam, zato je potrebna prava mera previdnosti."

Kdo je vroč?

Aljaž Krefl je v Ljubljani odigral tekmo sezone. Ne le zadetek z bele točke, krilni nogometaš je podal tudi za gol Luke Petka in nekaj minut zatem še sam nevarno sprožil proti vratom Olimpije. Otrok Rudarja je bil najvidnejši posameznik na zelenici, zagotovo pa mu na nedeljski tekmi ni manjkalo motiva, saj je v preteklosti igral tudi v zeleno-beli opravi. Lahko podobno predstavo ponovi tudi v četrtkovem popoldnevu?

Ali ste vedeli?

Aluminij bo v obračun z zadnjeuvrščeno ekipo lige krenil brez Roka Prše in trenerja Oskarja Drobneta. Strateg rdečih si je v prestolnici prislužil še drugo rumeno opozorilo v letošnji sezoni, zato bo moral tekmo spremljati s tribune. Kidričani sicer premorejo širok trenerski štab, saj Drobnetu na treningih asistirajo Miran Emeršič, Luka Gobec, Rok Majcen, Simon Vidovič in Mladen Dabanović. Največ trenerskih izkušenj v članskem nogometu ima prvi od naštetith. Devetinpetdsetletni Ptujčan je v preteklosi deloval pri Zavrču in Dravi, pred selitvijo v Kidričevo pa je bil član trenerskega štaba malteške Birkirkare.

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Kaj lahko Goričani še postorijo v zadnjih petih krogih? Modro-beli so na petkovi preizkušnji z Muro resda povedli, a so po golu Tjaša Begića doživeli močan protiudar Sobočanov, ki so za hrbet Uroša Likarja pospravili kar pet žog in slavili najvišjo zmago sezone. Za nameček je Celje v štajerskem derbiju premagalo Maribora, Primorce pa zdaj do (delno) rešilnega devetega mesta loči kar osem točk. Še točko več imajo na svojem računu Kidričani, ki bodo tokratni tekmec novogoriške zasedbe. "Vrtnicam" v trenutnem položaju ne preostane nič drugega kot popoln napad in upanje, da jim bodo pomagali tudi konkurenti. Celjani, ki se bodo že v torek pomerili z Bravom, bodo na severu Primorske gostovali v predzadnjem krogu, Goričane pa že pred tem čaka nekaj izjemno zahtevnih preizkušenj.

Lamin Colley, napadalec Gorice: "Ne bom ovinkaril, jutri šteje zgolj zmaga. Če želimo ohraniti vsaj minimalne možnosti za obstanek, moramo v Kidričevem priti do treh točk. To ne bo lahek zalogaj, saj je Aluminij v drugem delu prvenstva pokazal veliko dobrih stvari, a ne smemo razmišljati o čem drugem kot o uspehu."

Kdo je vroč?

Čeprav je na zelenici najmlajši, je Tjaš Begić v letošnji sezoni že nekajkrat pokazal, da ga ni strah prevzeti odgovornosti. Pred dnevi je tako že zatresel mrežo Brava, vajo pa je ponovil tudi na petkovi tekmi z Muro. Žoga v golu ljubljanskega kluba je Gorici pomagala do zmage, zadnji zadetek pa ni prinesel ugodnega razpleta. Leta 2003 rojeni najstnik predvsem spomladi uživa veliko zaupanja, v nadaljevanju sezone pa je nase opozoril tudi preostale prvoligaše. Bo tudi v prihodnji sezoni igral v dresu Gorice?

Ali ste vedeli?

Na tekmi z Muro je priložnost za igro dobil še en član generacije 2003. Luka Baruca je v 74. minuti srečanja zamenjal Johana Nkama in vknjižil krstni nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije. Nekdanji član Kopra se je v Gorico preselil pred sezono 2018/19. Bo tudi v Kidričevem del igralske zasedbe? Štajerci in Primorci bodo odigrali 20. medsebojno tekmo v prvoligaški konkurenci. Gorica je doslej dobila deset tekem, jeseni so modro-beli prav petem krogu prišli do prve zmage v sezoni. V Kidričevem so se veselili gostitelji, februarski obračun pa ni ponudil zadetkov.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goričani z novim porazom še naprej gladko zadnji
    Nogometaši Aluminija so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:0 (2:0).

DELI NA