Pred tekmo: Aluminij - Kalcer Radomlje

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

15. oktober 2016, ob 15.00: ALUMINIJ - KALCER RADOMLJE

Stadion: Športni park Kidričevo,  kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 450 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani spadajo v skupino moštev, ki jim je dvotedenski premor dobro del. Aluminij v obdobju med septembrskim in oktobrskim reprezentančnim premorom ni okusil slasti zmage, varovanci trenerja Bojana Špehonje na zmago čakajo od šestega kroga, ko so pripravili presenečenje v Ljudskem vrtu. Rdeče-beli so v štajerski prestolnici zabili tudi zadnji zadetek do danes, dolgo strelski post pa je v točkovno malho Aluminija prinesel dve točki, a so se Kidričani kljub težavam z realizacijo veselili pokalnega napredovanja. Na Bonifiki so o zmagovalcu odločali udarce z bele točke, še pred pokalnim gostovanjem v prestolnici pa Luko Janžekoviča in soigralce čaka pomemben ligaški obračun. V Kidričevo prihajajo zadnjeuvrščeni Radomljani, ki za Aluminijem zaostajajo pet točk. S tretjo zmago sezone bi Štajerci še povečali naskok pred lanskoletnim konkurentom za vrh 2. SNL, s porazom bi si Kidričani zapletli življenje.

Lovro Cvek, vezist Aluminija: »V dveh tednih premora smo trenirali veliko in treninge dobro izkoristili. Pripravljeni čakamo tekmo proti Radomljam, v kateri smo, glede na višje mesto na lestvici, favorit. Ekipa je zares super in dobro se razumemo, tako na kot tudi izven igrišča. Na nas je manjši pritisk, saj se želimo od Radomelj odlepiti in se pomakniti čim bližje zgornjemu delu lestvice. Zavedamo se, da je to pomemben korak proti zavarovanju obstanka v prvi ligi, zato je naš primarni cilj seveda zmaga.«

Kdo je vroč?

Prvi letošnji dvoboj Radomelj in Aluminija je povratnikoma v prvoligaško konkurenco prinesel prvo točko v sezoni. Junak gostujoče zasedbe je bil Lovro Bizjak, ki je s prvoligaškima prvencema poskrbel za preobrat, a zadetka nekdanjega člana Šmartnega nista prinesla treh točk, saj so Radomljani po golu Luke Gajića dokopali do točke. Bo prav krilni nogometaš v sobotnem popoldnevu prekinil strelski post Kidričanov?

Ali ste vedeli?

Strelski post Kidričanov se vleče že vse od 21. avgusta in že omenjenega gostovanja v Ljudskem vrtu. V 72. minuti dvoboja se je pod zadnji zadetek Aluminija podpisal Josip Zeba, s tremi zadetki prvi strelec rdeče-belih, nato pa se je začel niz, ki ga bodo skušali varovanci trenerja Špehonje prekiniti že proti Radomljam. Kidričevska zasedba na gol čaka že dolgih 558 minut, post je še daljši, če mu prištejemo tudi dvourni pokalni dvoboj v Kopru. 558 minut je najdaljši niz brez doseženega zadetka letošnje sezone, Kidričani pa so že pred časom presegli letošnji post Goričanov in Celjanov. Prvi so na gol čakali 307 minut, drugi pa še osem minut dlje.

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: Milan Anđelković in Marko Kovjenić

Podobno kot Kidričani, so tudi Radomljani oktobrski reprezentančni premor izkoristili za piljenje forme pred pomembnimi oktobrskimi obračuni. Četo trenerja Janija Žilnika po zahtevnih dvobojih z nasprotniki, ki so slovenski nogomet v poletnih mesecih zastopali v evropskih tekmovanjih, čakajo srečanja s tekmeci, ki domujejo v spodnji polovici lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Uvodoma se bodo mlinarji udarili z Aluminijem, ki mu na lestvici pripada vloga prvega pobeglega tekmeca. Rumeni za Aluminijem zaostajajo za pet točk, a naloga pred gostovanjem v Kidričevem ne bo lahka, saj bosta v enajsterici zaradi prepovedi igranja manjkala Milan Anđelković in Marko Kovjević. Radomeljska četa, ki je prvo tretjino prvenstva sklenila brez zmage, je v prvem medsebojnem dvoboju tako kot Aluminij prišla do prve točke, je zdaj napočil še čas za prvo zmago?

Marko Nunić, napadalec Radomelj: »Ob reprezentančnem premoru smo se kar se da najbolje pripravili na tekmo proti Aluminiju. Tri točke so tokrat obvezne, ni več kaj dodati.«

Kdo je vroč?

Marko Nunić se je v dvoboju z Gorico veselil še drugega zadetka v letošnji sezoni. Otrok ljubljanske Olimpije je tudi prvega pospravil v gol kluba, za katerega je igral še v lanski sezoni, v skupino nekdanji klubov Ljubljančana pa spada tudi tokratni nasprotnik. Nunić je v Kidričevem ostal eno sezono in bil v tekmovalnem letu 2014/15 tudi drugi strelec 2. SNL. 22-letni napadalec je za gol zaostala za Matejem Poplatnikom, ki je v dresu kranjskega Triglava dosegel 18 zadetkov.

Ali ste vedeli?

Kidričani in Radomljani so večino od celotnega točkovnega izkupička v letošnjem tekmovalnem letu osvojili pred septembrskim reprezentančnim premorom. Kidričani so po prvem reprezentančnem premoru ob štirih porazih vknjižili le še točko po remiju z Rudarjem, Kidričani so sedem poletnih točk nadgradili za neodločena izida s primorskima prvoligašema. Medtem ko Kidričani med obema odmoroma niso zabili zadetka, so bili Radomljani uspešni štirikrat, z dvema goloma v goriški mreži pa so kidričevsko zasedbo ujeli v številu doseženih zadetkov, ekipi sta pri devetih zadetkih.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij ugnal zadnjeuvrščene
    Nogometaši Aluminija so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje z 2:1 (1:0).

DELI NA