Pred tekmo: Aluminij - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

14. avgust 2016, ob 17.30: ALUMINIJ - KRŠKO

Stadion: Športni park Kidričevo,  kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 300 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonske vstopnice

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Nemanja Jakšić

Tako kot Radomljani, so po četrtem krogu Prve lige Telekom Slovenije lažje zadihali tudi v taboru Aluminija. Moštvo trenerja Bojana Špehonje je po treh zaporednih porazih vknjižilo prvo točke in tako ponovilo dosežek s krstne prvoligaške sezone. Tudi v sezoni 2012/13 so se rdeče-beli prvih točk veselili v četrtem krogu, a so tedaj slavili zmago. Kidričani so bili v Velenju uspešnejši od Rudarja z dvema zadetkoma Roberta Kureža, ki je bil pred letošnjim prvoligaškim izzivom eden redkih v zasedbi Aluminija, ki se je že lahko pohvalil z igranjem v najvišjem rangu slovenskega nogometa. Kurež se je sicer prav na omenjeni tekmi veselil prvoligaškega prvenca, po dveh zadetkih v mreži Rudarja pa je v sezoni 2012/13 dosegel še 12 zadetkov, s skupno 14 goli pa je bil četrti strelec lige.

Žiga Škoflek, vezist Aluminija: »Po tekmi z Radomljami smo si dvignili motivacijo in samozavest. Odigrali smo dobro tekmo, iz katere smo izčrpali pozitivne stvari in odstranili slabe. Ta teden je na treningu celotna ekipa dala vse od sebe, saj smo zelo motivirani. Krško je dobra in čvrsta ekipa. Zelo so močni v obrambi in hkrati nevarni v napadu, znajo dobro izkoristiti situacije, ko imajo žogo v nogah. Mi bomo igrali svojo igro, svojo tekmo, dali bomo vse od sebe in rezultat bo prišel sam.«

Kdo je vroč?

Kidričani so prvo točko sezone vknjižili tudi po zaslugi Lovra Bizjaka. Napadalec, ki dres Aluminija nosi že tretjo sezono, si bo gostovanje v domžalskem Športnem parku zapomnil še dolga leta, saj se je v drugem polčasu razveselil kar dveh zadetkov, prvih v najmočnejši nogometni konkurenci na slovenskih tleh. 22-letni nogometaš je strelske sposobnosti že dokazal na drugoligaških igriščih, saj je za Šmartno in Aluminij na 86 tekmah zabil kar 33 zadetkov.

Ali ste vedeli?

Kidričani in Krčani so pred malce več kot letom dni, v zadnji tekmi sezone 2014/15, uprizorili enega najbolj dramatičnih zaključkov boja za naslov drugoligaškega prvaka. Aluminij je skozi celotno srečanje držal neodločen rezultat brez zadetkov, ki bi kidričevsko moštvo ohranil na vrhu razpredelnice, nato pa je prišel sodniški dodatek in gol rezervista Davida Bučarja, po katerem so se napredovanja v prvoligaško druščino veselili v Posavju.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Za razliko od Kidričanov je Krško prvo točko v aktualnem tekmovalnem letu vknjižilo že v prvem krogu, na gostovanju v Velenju, zato pa so varovanci trenerja Tomaža Petroviča po treh tekmah čakanja minulo soboto proslavili tudi prvo zmago. S kompletom treh točk so Posavci skočili na osmo mesto, pred Rudar, z novo zmago in ob ugodnem razpletu preostalih tekem pa bi lahko zeleno-beli v nedeljo pridobili še nekaj mest in se preselili v zgornji dom prvenstva. Tam so Krčani že bili ob uspešnem odprtju lanske sezone, ko so po dveh presenečenjih proti Celju in Kopru zasedali tudi vrh ligaške razpredelnice. Čeprav se bosta Aluminij in Krško v Prvi ligi Telekom Slovenije pomerila šele prvič, imata nedeljska nasprotnika za sabo že dolgo zgodovino dvobojev v 2. SNL. V zadnjem obdobju so bili nekoliko uspešnejši Krčani, v skupnem seštevku pa je uspešnejši Aluminij.

Martin Kramarič, napadalec Krškega: »Počutje in vzdušje v ekipi sta odlična. Razumem se z vsemi, prišli so novi igralci, s katerimi se poskušam dobro vklopiti in tudi to nam prinaša uspeh, ekipno igro, ki nam pomaga do zadanih ciljev.«

Kdo je vroč?

Martin Kramarič je v zadnjih dveh krogih dosegel dva zadetka, pri obeh akcijah, ki sta privedli do zadetka, pa gre poudariti tudi vlogo Filipa Dangubića. Rečan, ki smo ga v minuli sezoni spremljali v dresu novomeške Krke, se je odlično vklopil v novo sredino in v uvodnih štirih krogih prikazal nekaj dobrih predstav. Pri zmagi proti Gorici se je podpisal pod asistenco, medtem ko je pri golu v Stožicah izigral domačo obrambo, odbita žoga po strelu proti golu Šelige pa je končala na nogi Kramariča.

Ali ste vedeli?

Krško se lahko od četrtka naprej pohvali, da ima v svoji zasedbi kar dva sinova članov zlate reprezentančne selekcije. Timu Čehu, sinu Aleša Čeha, ki na stadionu Matije Gubca igra že tretjo sezono, se je v minulem tednu pridružil tudi Roy Rudonja, najstarejši od trojice sinov Mladena Rudonje. Nazadnje nogometaš Tolmina je bil pred leti tudi član mladinskih reprezentančnih selekcij, ob tem pa se lahko pohvali tudi z izkušnjami iz tujine, saj je bil član mladinske akademije Sheffield Wednesdayja.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij - Krško 3:0
    Nogometaši Aluminija iz Kidričevega so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 3:0 (1:0).

DELI NA