Pred tekmo: Aluminij - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 15. krog

ALUMINIJ - MURA

4. november 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 400 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonska vstopnica: 70 evrov

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Petnajsti krog Prve lige Telekom Slovenije bo sklenjen v Kidričevem. Na Štajerskem se bosta za nove točke udarila pokalna polfinalista Aluminij in Mura. Tako Kidričani kot Sobočani so med tednom pozabili na zadnjo ligaško ničlo, rdeči so bili neuspešni v Velenju, črno-beli pa so pokleknili v Krškem. Prav Krčani so bili pokalni nasprotnik moštva Oliverja Bogatinova, ki se je v polfinale prebilo po zaslugi remija na Gubcu. Povratno srečanje ni ponudilo zadetkov, Aluminij pa se je še drugič zapored prebil med zadnja štiri moštva pokalnega tekmovanja. Kot že zapisano, so bili Kidričani manj uspešni v prvenstvu, saj so v obračunu z Rudarjem ostali praznih rok, pa čeprav so povedli z golom Tahiraja. Zadetek Albanca ni bil dovolj, bodo imeli Štajerci več sreče v nedeljo?

Kdo je vroč?

Že omenjeni Francesco Tahiraj je prvo ime letošnje sezone Aluminija. Hitronogi Albanec je že stari znanec slovenskih zelenic, saj se je v dresu Zavrča prvič predstavil že v sezoni 2015/16. Dvaindvajsetletni nogometaš je v Prvi ligi Telekom Slovenije do danes zbral 87 nastopov in dosegel tudi 13 zadetkov, zadnjega v Velenju, kjer je dobro formo potrdil tudi s podajo za gol Trdine. Nekdanji up Juventusa je v letošnjem prvenstvu v polno meril že štirikrat, temu pa je dodal še tri asistence.

Ali ste vedeli?

Oliverju Bogatinovu in Anteju Šimundži, trenerjema Aluminija in Mure, je skupno dejstvo, da sta v preteklosti delovala tako v Kidričevem kot v Murski Soboti. Bogatinov se je v Fazaneriji nekaj mesecev zadržal v sezoni 2012/13, ko je Muro vodil tudi v kvalifikacijah UEFA Evropske lige, Šimundža pa je v Kidričevem deloval zgolj nekaj tednov. Mariborčan se je na klop Aluminija usedel junija 2013, rdeče vodil na osmih tekmah 2. SNL, nato pa je prišlo vabilo iz Ljudskega vrta in nekdanji napadalec vijolic se je vrnil v staro jato.

 

MURA:

Prepoved nastopa: /

Prepoved nastopa: Žiga Kous

V Kidričevem so morali za uvrstitev v polfinale Pokala Slovenije malce potrpeti, bolj sproščeno pa so se v Fazanerijo odpravili pristaši Mure. Prekmurci so si vrata v polfinale na stežaj odprli že v Novi Gorici, na domačem igrišču pa so zgolj še potrdili doseženo. Za hrbtom Grege Sorčana so vnovič končale tri žoge, še četrtega pokalnega zadetka se je razveselil Amadej Maroša, ki sicer še čaka na prvoligaški prvenec. V nadaljevanju srečanja sta polfinalno vstopnico dokončno potrdila Tomi Horvat in Žan Karničnik, muraši pa so se svojim navijačem vsaj deloma odkupili za spodrsljaj v Krškem. Prekmurci so na Gubcu ostali praznih rok, še drugič v letošnji sezoni izgubili s posavskim prvoligašem ter iz rok izpustili lepo priložnost, da bi skočili na tretje mesto lestvice. So varovanci trenerja Šimundže iz te šole potegnili tudi kakšno lekcijo?

Kdo je vroč?

Maroša je s tremi pokalnimi zadetki vrgel rokavico Roku Sirku, Šimundža pa zaupa tudi vezistu Žanu Karničniku. Radeljčan spada med nogometaše z zanimivo potjo, saj je mladinsko pot zaključil v Dravogradu, po sezoni v domačem tretjeligašu iz Radelj pa se je odpravil v Maribor. Svetlolasi nogometaš je bil del B ekipe, ob koncu sezone 2016/17 pa je prvoligaški krst prestal prav v Kidričevem. Lansko poletje se je s Sirkom in Lorbkom preselil v Mursko Soboto, bil v uvodu letošnje sezone »joker« s klopi, v zadnjih tednih pa si je zagotovil mesto v začetni enajsterici in dobre predstave podkrepil tudi z zadetki. V pokalnem obračunu z Gorico je golu dodal tudi podajo.

Ali ste vedeli?

Ne le Šimundža, v preteklosti je v Kidričevem deloval tudi pomočnik trenerja Damjan Gajser, ki je pri Aluminiju skrbel za podmladek, v rdečem pa so igrali Alen Kozar, Mihael Rebernik in Klemen Pucko. Slednji v letošnji sezoni ne dobiva veliko priložnosti, Kozar pa je eden od osrednjih akterjev soboške zvezne vrste. Omenjeni dvojec je v Kidričevem nabral krstne drugoligaške izkušnje, Rebernik pa je v dresu Aluminija zaigral tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije. Hitri Hrvat je v sezoni 2016/17 za Aluminij odigral 25 srečanj in se dvakrat vpisal tudi med strelce.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura do zmage pri Aluminiju
    Nogometaši Aluminija so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Muri z 0:2 (0:1).

DELI NA