Pred tekmo: Aluminij - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

ALUMINIJ - MURA

31. avgust 2019, ob 20.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 533 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Vreme ob Kamniški Bistrici enostavno ni dopuščalo, da bi bila tekma z Domžalami odigrana v soboto. Obračun je bil prestavljen na ponedeljkov večer, na tokrat suhi domžalski zelenici pa so gledalci spremljali odprt obračun, ki bi si zaslužil tudi kakšen zadetek več. V tekmo so odločneje krenili Kidričani in bili v nagrajeni z golom Leka. Domžalčanom se je obetal nov prvenstveni poraz, nato pa je sodnik Mertik v 81. minuti pokazal na belo točko. Senijad Ibričić je bil z 11 metrov zanesljiv in tekmeca sta se razšla z remijem. Aluminij je tako ohranil prednost pred prvimi zasledovalci iz Ljubljane, ki jim je ponagajala Mura. Ta se bo iz prestolnice prihodnji konec tedna preselila prav v kidriške gozdove.

Kdo je vroč?

Za edino žogo v domžalski mreži je v ponedeljek poskrbel Nikola Leko. Za Hrvata je to že tretji prvenstveni zadetek v tej sezoni, približal pa se je tudi (zaenkrat še) prvemu strelcu šumarjev Luki Štoru, ki je kidriški klub zapustil pred tedni in se preselil v nemški Dresden. Med vratnicama je svoje delo dobro opravil Matija Kovačić, ki je tokrat nadomeščal poškodovanega Luko Janžekoviča.

Ali ste vedeli?

Aluminij v prejšnji sezoni proti črno-belim klonil na vseh štirih prvenstvenih tekmah. V Murski Soboti je bilo 3:2 in 3:0, pred domačim občinstvom so Kidričani izgubili z 0:1 in 0:2. Štajerci so prekmursko obrambo prebili le dvakrat, iz svoje mreže pa so žogo pobrali devetkrat, velja pa dodati, da so se Prekmurci v Kidričevem veselili prve gostujoče zmage po preboju v Prvo ligo Telekom Slovenije.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Prekmurci so v Ljubljano prišli z ambicioznim načrtom. Kljub obrambni drži in prepuščanju pobude gostiteljem so na sobotnem derbiju vzpostavili ravnotežje. Potrpežljivost, ki so jo varovanci Anteja Šimundže pokazali v prvem delu srečanja, se jim je povrnila v 53. minuti, ko je za vodstvo črno-belih zabil Šušnjara. Olimpija je 13 minut kasneje sprejela darilo Jona Šporna in poravnala izid, nato pa je Luka Šušnjara prehodil kratko pot od junaka do bedaka in prejel drugi rumeni karton. Mura je do konca obračuna trpela, a naposled domov le odnesla točko. Ta konec tedna bodo Sobočani odigrali še eno izmed tekem sezone, v Kidričevem jih pričakuje vodilni Aluminij.

Kdo je vroč?

Luka Bobičanec se je v dosedanjem delu sezone dokazal kot eden najnevarnejših (če ne kar najnevarnejši) posameznikov celotnega tekmovanja. Hrvat zna odlično podati, neprestano grožnjo za nasprotnikov gol pa predstavljajo tudi njegove strelske sposobnosti. Proti Olimpiji bi dobro tekmo odigral Luka Šušnjara, a je vtis pokvaril z izključitvijo in ne bo v kadru za tekmo s Kidričani.

Ali ste vedeli?

Prekmurci so ponovili invazijo, ki so jo uprizorili že lanskega novembra. Tisočtristoglava črno-bela množica je znova popestrila dogajanje na največjem slovenskem stadionu. Dvanajstemu igralcu se je poklonil tudi Ante Šimundža. »Čeprav smo igrali v gosteh, smo se počutili zelo domače. Imeti takšne navijače je privilegij, a hkrati tudi odgovornost,« je poudaril soboški strateg.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij ne popušča
    Nogometaši Aluminija so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 2:0 (1:0).

DELI NA