Pred tekmo: Aluminij - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

ALUMINIJ - MURA

15. maj 2021, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Kidričani so se spomladi razcveteli: na zadnjih osmih tekmah so zgolj enkrat izgubili, enkrat remizirali in kar šestkrat slavili. Nazadnje so bili odločno boljši na Obali, kjer je z 0:3 padel Koper. Čeprav je bilo jasno, da so Primorci bolj kot ne razmišljali o pokalnem tekmovanju, ni zmaga Aluminija nič manj zaslužena. Rdeče-beli so bili ob bledih domačinih odlični predvsem v prvem polčasu. Rumeno-modra mreža se je zatresla trikrat, prav toliko točk pa so Štajerci po devetdesetih minutah odnesli domov v Kidričevo. Kljub v zadnjem času sijajni beri boju za obstanek še niso ušli. Jim bo uspelo ta konec tedna? Vse, kar potrebujejo, je zmaga in spodrsljaj aktualnih prvakov ...

Roko Prša, vezist NK Aluminij: "Mura se bori za prvaka, mi se borimo za peto mesto. Štiri točke so med petim in osmim mestom, z zmago proti Muri bi se priključili Bravu in Taboru. Gremo po tri točke, prihajajo k nam, mora jim biti težko. Od prve do zadnje minute moramo biti borbeni, agresivni in čvrsti. Verjamem, da bomo s takšnim pristopom zmagali."

Kdo je vroč?

Domačo mrežo je Aluminij pretekli konec tedna načel že navsezgodaj: koprsko neodločnost je z odvzemom žoge v 7. minuti kaznoval 22-letni Nik Marinšek, v ogenj poslal vrstnika Tilna Pečnika, ta pa je brez večjih težav zabil za rdeče-belo vodstvo. Med najboljših enajst 33. kroga se je poleg omenjenih mladeničev uvrstil še Aljaž Krefl. V 23. minuti je bil drugič na zadnjih treh tekmah natančen z bele točke. Bo »hat-trick« dopolnil v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Rdeče-belim napadalcem bo preglavice povzročal Matko Obradović. Tridesetletni (okrogli jubilej je obeležil v torek) Hrvat se je v letošnji sezoni uveljavil kot eden najboljših vratarjev lige. Prve korake je naredil pri domačem Mosorju, nogometna pot pa ga je nato že zelo zgodaj ponesla v Slovenijo. Leta 2010 je oblekel dres Olimpije, sledile so epizode v Kopru, Novem mestu, Mariboru in nazadnje v Murski Soboti. Črno-bele barve brani že od poletja 2018.

MURA

Prepoved nastopa: Žiga Kous

Če bi Mura tekmo z Bravom suvereno pripeljala do konca, bi lahko noč s sobote na nedeljo preživela na vrhu prvenstvene razpredelnice. Po večnem derbiju bi vodstvo sicer znova prevzela Olimpija, a bi varovancem Anteja Šimundže vse skupaj zagotovo dalo nekaj dodatnega zagona – spoznali bi, da jim prav zares lahko uspe. Seveda, nič še ni izgubljeno. Maribor beži zgolj za eno, Olimpija za tri točke. V naslednjih treh krogih bodo imeli črno-beli priložnost, da kar neposredno obračunajo s štajerskimi rivali, ljubljanskim pa bo pač moral ponagajati nekdo izmed soligašev. Še prej Sobočane čaka vedno zahtevno gostovanje v šumi, bodo odnesli celo kožo?

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: "Nasprotniku moramo vsiliti svoj način igre. Pokazati moramo svojo najboljšo plat in iskati pozitiven rezultat. Kidričani v zadnjem času prepuščajo žogo nasprotniku, izboljšali so tudi svojo tranzicijo iz obrambe v napad. Na to bomo morali biti še posebej pozorni."

Kdo je vroč?

Staniša Mandić je v zadnjih nekaj dneh nadoknadil zamujeno. V pravem smislu besede. Črnogorski napadalec se je na prvih dveh uradnih tekmah (če ne štejemo tiste bliskovite izključitve proti Celju) po skorajda letu dni odsotnosti z zelenic kar trikrat vpisal med strelce. Na »debiju« je izničil koprsko vodstvo in svojo ekipo popeljal proti popolnemu preobratu, pred tednom dni pa je dvakrat zatresel mrežo Brava. Bo pri strelu tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

Kljub nekoliko grenkemu remiju bo tekma z Bravom v lepem (ali pa vsaj lepšem) spominu ostala Anteju Šimundži. Za mariborskega stratega je bila namreč dvestota na prekmurski klopi. Pred začetkom srečanja mu je Robert Kuzmič, predsednik soboškega kluba, izročil spominski dres. Šimundža trenutno preživlja svojo tretjo črno-belo epizodo – ta se je začela poleti leta 2017. Pred tem je poleg vijoličastih nekaj mesecev s klopi vodil prav Aluminij.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Le točka Mure v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija in Mure so se v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Kidričevem razšli brez zadetkov.

DELI NA