06.08.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Mura

Prva liga Telemach, 4. krog

ALUMINIJ - MURA

8. avgust 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14 let: brezplačen vstop
- sezonska vstopnica
- pogoj PCT

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Klemen Bolha

Potem ko v prvih dveh krogih Aluminij ni niti dosegel niti prejel zadetka, posledično pa iztržil dva remija, je bila tretja preizkušnja nove sezone za rdeče-bele vendarle usodna. Novinec v ligi je disciplinirano čakal na priložnosti, jih dočakal in unovčil. Na drugi strani Kidričani niso našli pravega navdiha in po 90 minutah so premoč morali priznati mlinarjem. Popravni izpit jih čaka v nedeljo, ko bodo znova v vlogi gostitelja. Tokrat na Štajersko prihaja aktualni prvak. Prekmurska krivulja se je prejšnji konec tedna naposled obrnila nekoliko navzgor, Oskar Drobne pa bo računal predvsem na črno-belo utrujenost. Bo naredil račun brez krčmarja?

Luka Janžekovič, vratar NK Aluminij: "Na naslednji domači tekmi si želimo pozitivnega rezultata. Mura je izredno kvalitetna ekipa z izrednimi posamezniki, raste iz preizukšnje v preizkušnjo. Čaka nas zelo zahteven obračun, a imamo svoj načrt."

Kdo je vroč?

Čeprav so se končne zmage z 0:2 veselili Radomljani, bo tekma v nekoliko lepšem spominu ostala vsaj enemu članu štajerske zasedbe. Tibor Banić je v petek namreč sploh prvič zaigral v rdeče-belem dresu. Enaindvajsetletnik je tokrat med vratnicama zamenjal sicer »zabetoniranega« Luko Janžekoviča. V 73. minuti se je izkazal po prostem strelu Anžeta Piška, ob obeh zadetkih mlinarjev pa je bil nemočen. Bo dobil še eno priložnost?

Ali ste vedeli?

Kidriški obrambi v nedeljo ne bo treba paziti na Nina Koutra. Eden najbolj standardnih članov črno-bele enajsterice namreč zapušča Mursko Soboto. Vezist se bo v Turčiji pridružil Leonu Severju, ki je pred dnevi okrepil vrste novopečenega drugoligaša Manise. Kouter je za Muro zbral 102 prvoligaška nastopa, potem ko je klubu pomagal do preboja med elito, pa se je veselil še naslovov pokalnega in, nazadnje, državnega prvaka.

MURA

Prepoved nastopa: /

Zaspan. Takšen je bil prvi polčas tekme z Bravom. V vročini sobotnega popoldneva igra ni stekla, potek srečanja so (če sploh kdo) nadzorovali gostje, a niso ogrozili črno-belih vrat. Po odmoru sta se vlogi zamenjali, a Prekmurci prevlade niso znali unovčiti. Remi je kljub vsemu pomenil, da se je soboška prvenstvena krivulja obrnila nekoliko navzgor, zato pa je trpela evropska podoba aktualnih prvakov. Sredi tedna je v Fazaneriji gostoval Žalgiris, ki se je predstavil v dobri luči. Tako litovska kot tudi slovenska mreža (Anteja Šimundžo bo veselilo predvsem slednje) sta ostali nedotaknjeni. Kakšen izid pa bo na semaforju svetil po koncu dvoboja s Kidričani?

Kdo je vroč?

Tekma z Žalgirisom se je, kot zapisano, končala brez zadetkov. Litovcem do živega ni prišel niti sicer vedno nevarni (v 145 nastopih je zbral 51 zadetkov) Luka Bobičanec. Hrvaški vezist je bil na igrišču do 87. minute, ko ga je zamenjal Amadej Maroša, v Murski Soboti pa ostaja vsaj še tri leta. Črno-beli so po odhodu Nina Koutra v svojih vrstah zadržali vsaj enega ključnega nogometaša. Bo zaupanje upravičil že v Kidričevem?

Ali ste vedeli?

Tekma z Žalgirisom je bila (in bo) za Prekmurce, pa tudi za slovenski nogomet, vsekakor prelomna. Če bo četa Anteja Šimundže v četrtek prišla vsaj do remija z zadetki, se bo že veselila preboja v skupinski del UEFA Konferenčne lige, kakopak pa bo ostala v igri tudi za UEFA Evropsko ligo. Na zadnji stopnički jo bo pričakal avstrijski Sturm. Za Gradčane bo to sploh prva evropska preizkušnja v letošnji sezoni. Bo tudi zadnja?

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.08.2021 | Prva liga Telemach
    Točka Mure pri Aluminiju
    Nogometaši Aluminija in Mure so se v 4. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA