18.02.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Mura

Prva liga Telemach, 22. krog

ALUMINIJ - MURA

19. februar 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14 let: brezplačen vstop
- pogoj PCT

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Kidričani so v nadaljevanje prvenstva niso stopili po željah. Vse prej kot to: v spopadu spodnjega dela lestvice so premoč priznali novincu med elito. Radomlje so bile v ponedeljek na Štajerskem precej boljši tekmec, ki mu tokrat medli varovanci Oskarja Drobneta nikakor niso mogli parirati. O razmerju moči na igrišču priča končni izid – mlinarji so v rdeče-belo mrežo pospravili kar štiri žoge in domov odnesli vse tri točke. Rešili so se cone izpada, medtem pa se je Aluminij seznanil z dnom razpredelnice. Po prikazanem je malo verjetno, da se ga bodo rešili že v soboto, ko na obisk prihajajo aktualni prvaki iz Murske Sobote. Jim kljub vsemu lahko uspe?

Kdo je vroč?

Jasno je, da šumarji v ponedeljek niso imeli svojega junaka. Ob povsem raztreseni rdeče-beli obrambi bi lahko gosti povedli že v 8. minuti, a je bil za razliko od soigralcev dovolj zbran Luka Janžekovič. Izkazal se je z lepo obrambo, čeprav je v nadaljevanju iz svoje mreže pobral štiri žoge. Štiriindvajsetletni vratar je bil v tej sezoni že večkrat (včasih edina) svetla točka štajerske zasedbe. Bo tako tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

Na Štajersko je tik pred ponedeljkovim porazom proti Radomljam pripotoval še osmi zimski novinec. Rdeče-bele je okrepil Mario Musa, 31-letni Hrvat, ki se lahko pohvali z izkušnjami iz švedske in izraelske prve lige, nazadnje pa je bil član domače Lokomotive. »V Kidričevo sem prišel, da pomagam Aluminiju pri največjem cilju letošnje sezone, to je obstanku med elito,« je ob podpisu pogodbe povedal branilec.

MURA

Prepoved nastopa: Žiga Kous, Nik Lorbek

Hitro je bilo jasno, da tekma 21. kroga med Muro in Bravom ne bo zadovoljila nogometnih sladokuscev. Vse prej kot idealna igralna površina ni dopuščala dinamične igre, poleg tega so bili domačini, od katerih se je kljub vsemu pričakovalo nekaj več, precej nerazpoloženi. Dvignil jih je šele prvi zadetek v šišenski mreži, a ne za dolgo: po dobri uri igre so ostali z igralcem manj. V nadaljevanju so trpeli, celo podvojili vodstvo, nato pa v končnici vse skupaj zapravili. Damir Čontala bo prvo zmago na prekmurski klopi tako iskal v Kidričevem. Pod taktirko Anteja Šimundže so črno-beli v šumi poleti osvojili točko, kako se bo odrezal njegov naslednik?

Damir Čontala, trener NŠ Mura: "O Aluminiju vemo praktično vse. Ekipa se je sicer nekoliko spremenila, a filozofija ostaja enaka. So ekipa, ki se osredotoča na branjenje in čaka na svoje priložnosti iz protinapadov in prekinitev. Proti Muri so vedno precej motivirani, gostovanja v Kidričevem pa so vedno težka. Niti slučajno jih ne smemo podceniti, osredotočiti se moramo nase in odigrati kar najbolje."

Kdo je vroč?

Mirlind Daku, ki so ga Muraši v svoje vrste pripeljali pred koncem prestopnega roka, je navdušil že na debiju. Štiriindvajsetletni Kosovec je po pol ure igre premeteno asistiral Kousu (kapetana je zaposlil s peto), v drugem polčasu pa je strel pripravil še Šturmu. V izdihljajih srečanja je imel »na nogi« tretji zadetek za črno-bele, a je žogo poslal prek vrat. Bo do prvega zadetka za novi klub prišel v šumi?

Ali ste vedeli?

Ante Šimundža je pretekli konec tedna uspešno debitiral na klopi bolgarskega Ludogorca. Zelo uspešno. Serijski prvaki so v zaostalem srečanju 4. kroga z 0:4 ugnali Ardo. Mariborčanovi novi varovanci so vse zadetke dosegli že v prvem polčasu in v nadaljevanje sezone stopili po željah. Žan Karničnik je priložnost dobil v 86. minuti. Spomladanski del bodo zeleni sicer otvorili v soboto, ko jih čaka gostovanje v Varni.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 19.02.2022 | Prva liga Telemach
    Slavje Mure pri Aluminiju
    Nogometaši Aluminija so v 22. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Muri z 0:1 (0:1).

DELI NA