05.11.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Olimpija

Prva liga Telemach, 16. krog

ALUMINIJ - OLIMPIJA LJUBLJANA

7. november 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14 let: brezplačen vstop
- PCT pogoj

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: Emir Azemović

Nedeljsko dogajanje v 16. krogu Prve lige Telemach bosta odprli ekipi Aluminija in Olimpije. Kidričani imajo v domačih obračunih z zmaji dobre izkušnje, saj so Ljubljančani v "šumi" klonili že sedemkrat. Zeleno-beli so se na Štajerskem v prejšnji sezoni opekli kar dvakrat, lani septembra so izgubili, februarja pa so domov odšli s točko. Rdeči so zmaje presenetili tudi ob koncu prvenstva v Stožicah, Olimpija pa je bila uspešnejša konec avgusta. Dvoboj v prestolnici se je končal s 3:1 v korist gostiteljev, Kidričani pa so doživeli enega od sedmih porazov. Četa Oskarja Drobneta je polovico od 12 točk osvojila s šestimi remiji, zadnjega je vknjižila v minulem krogu, ko je v Domžalah zapravila rezultatsko prednost. Lahko zasedba iz Kidričevega znova prekriža ljubljanske načrte?

Aljaž Krefl, branilec NK Aluminij: "Situacija je precej resna, smo zadnji in to je velika težava. Čimprej se moramo priključiti ostalim klubom in pričeti z zbiranjem točk, kar nam doslej ni uspelo, kljub dobri igri. V nedeljo prihaja Olimpija, ki se ji bo potrebno čimboljše postaviti po robu in doma ne oddati točk. Pričakujemo težko tekmo, skušali bomo biti čimbolj agresivni, po čem smo prepoznavi. Skušali jim bomo odvzeti točke."

Kdo je vroč?

Pri Aluminiju se dobro zavedajo, da je potrebno za mirnejšo pomlad čimprej pričeti z nabiranjem točk. Kidričani so se zadnje zmage veselili v desetem krogu Prve lige Telemach, ko so na Bonifiki presenetili vodilni Koper, v Domžalah pa niso uspeli zadržati vodstva. V 30. minuti je domačo mrežo zatresel Jaka Bizjak, ki je v 13. nastopu dočakal prvi zadetek v rdečem dresu. To je bil za za izkušenega napadalca šele drugi prvoligaški zadetek, prvega je konec marca 2012 dosegel v dresu Rudarja. Tridesetletnik je v prvoligaški konkurenci igral še sezono kasneje, po nekaj letih v Avstriji pa se je dokazal na zelenicah 2. SNL.

Ali ste vedeli?

Niz brez zmage je Kidričane po 15. krogu Prve lige Telemach pahnil na zadnje mesto lestvice. V zadnjih tednih uspešnejši Radomjani so se po sedmih krogih znebili zadnje poziciji, ki pa so jo Kidričani letos že zasedali. Na začelju lestvice so se znašli po sedmem krogu prvenstva, a so se že na naslednji tekmi s skalpom Maribora povzpeli na osmo mesto. Koliko časa bodo rdeči potrebovali tokrat?

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Olimpija se na Štajersko odpravlja po remiju na mestnem derbiju z Bravom. Zeleno-beli so bili že na pragu poraza, a je zmaje v izdihljajih dvoboja rešil Svit Sešlar. Celjan je z neubranljivim udarcem razparal mrežo Renata Josipovića in Olimpiji priigral še 27. točko. To je bila prva ligaška tekma pod vodstvom Dina Skenderja brez zmage, četa hrvaškega stratega pa je zapravila priložnost, da bi se zavihtela na prvo mesto. Državni prvaki iz leta 2016 in 2018 po 15. krogu Prve lige Telemach s Koprom in Mariborom sestavljajo trojček klubov, ki se z enakim izkupičkom nahaja na vrhu ligaške razpredelnice. Olimpija je v letošnji sezoni prvo mesto zasedala zgolj enkrat, po tretjem krogu, najnižje pa je bila po šestem, ko je držala četrto pozicijo.

Mustafa Nukić, napadalec NK Olimpija: "Gostovanja v Kidričevem so za Olimpijo vedno neugodna, ampak to za nas ni pomembno. Vemo, da moramo v nedeljo zmagati in zaostriti boj za vrh lestvice. Imamo enako točk kot Koper in Maribor, zato prostora za napake enostavno ni. Želimo ostati na vrhu in edini način, da tam ostanemo, so tri točke."

Kdo je vroč?

Navijaška skupina Green Dragons pozno izenačenje ni pretirano razveselilo, saj so kmalu po zadnjem žvižgu zapustili tribune Stožic. So se pa gledalci lahko veselili lepega zadetka Svita Sešlarja, ki je z zadetkom znova opozoril nase. Mladi vezist je pri Savu Miloševiću užival veliko zaupanja, povsem drugače pa je po trenerski rošadi, saj je na treh ligaških preizkušnjah dobil zgolj šest minut. Bo up Olimpije obilnejšo minutažo dočakal že v Kidričevem?

Ali ste vedeli?

Timi Max Elšnik je oktobra debitiral v dresu članske izbrane vrste, Matjaž Kek pa ga je na svoj seznam uvrstil tudi za novembrski tekmi s Slovaško in Ciprom. Kapetan Olimpije ni edini reprezentant iz vrst zeleno-belih, Almedih Ziljkić je prejel vabilo bosansko-hercegovskega selektorja Ivajla Peteva. Mihael Pavlović in Svit Sešlar bosta del mlade izbrane vrste, ki bo v Kopru gostila Albanijo in Češko. Mladinca Ognjen Bakić in Klevis Bebeziqi bosta zaigrala za mladinski reprezentanci Črne gore in Albanije.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.11.2021 | Prva liga Telemach
    Aluminij presenetil Olimpijo
    Nogometaši Aluminija so v 16. krogu Prve lige Telemach v Kidričevem premagali Olimpijo z 1:0 (0:0).

DELI NA