06.05.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Olimpija

Prva liga Telemach, 34. krog

ALUMINIJ - OLIMPIJA LJUBLJANA

8. maj 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14 let: brezplačen vstop

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: Dino Špehar

Čeprav so v sila zahtevnem položaju, se pri Aluminiju ne predajajo. Dejstvo pa je, da rdečim manjkajo točke, predvsem pa zmage, ki je v nadaljevanju prvenstva še niso okusili. Kidričani so se poslednje zmage veselili konec novembra, ko so v sklopu 18. kroga premagali ekipo Tabora. Prav Sežanci bodo ob koncu prvenstva gostovali na Štajerskem. Če Kraševci na tekmah s Koprom in Bravom ne bodo osvojili novi točk, bi nogometaši Aluminija upe za deveto mesto ohranili z zmago na dveh naslednjih tekmah. A pozor, nasproti Štajercev bosta stali zasedbi Maribora in še prej Olimpije! Ljubljančani v "šumo" prihajajo v nedeljo, gostiteljem pa preostane zgolj eno, popoln napad na krvavo potrebno zmago. Jeseni so zmaje že presenetili na domači zelenici.

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: »Olimpija igra dobro, nogometaši so po menjavi trenerja dobili nov zagon. Narediti moramo čim manj napak. Če bomo prvi dosegli zadetek, imamo velike možnosti. Na vseh tekmah je Olimpija pokazala dobre stvari, pokazala pa je, da je tudi ranljiva, da se jo da premagati. Izkoristiti moramo njihove pomanjkljivosti, potem imamo velike možnosti. Seveda ima Olimpija veliko individualne kakovosti, a se z borbo to da nadoknaditi.«

Kdo je vroč?

Četa Roberta Pevnika, ki iz kroga v krog poudarja, da ne bo izobesil bele zastave, je dobro odprla tekmo v Domžalah. Gol za vodstvo v režiji Dina Špeharja na koncu ni bil dovolj za vsaj točko, za nameček pa so Štajerci strelca zadetka izgubili zaradi izključitve v drugem polčasu. Kdo bo v nedeljo prvi "vlečni konj" rdeče zasedbe? Med izkušenejše adute rdečih spada Klemen Bolha, ki bo skušal s soigralci strniti vrste in v zaključku sezone izpolniti zastavljene cilje.

Ali ste vedeli?

Kot že zapisano, Kidričani že vse od novembrske tekme s Sežanci čakajo na novo zmago, z drugimi besedami, kompleta točk niso osvojili na zadnjih 15 ligaških tekmah, kar je najdaljši tovrstni niz v aktualni sezoni. Štajerci se bodo skušali v nedeljo izogniti četrti zaporedni ničli, kljub zmagovalnemu postu pa neslavni rekord sezone pripada Taboru in Radomljam, ki sta jeseni doživela sedem zaporednih porazov. Koprčani so med drugim in osmim krogom vknjižili sedem zaporednih zmag, Mariborčani pa so se kar 13 tekem v seriji uspešno izogibali delitvi točkovnega plena.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: Aldair

Nogometaši Olimpije so se po porazu v Kopru vrnili v zmagovalne tirnice. Zmaji so v domačih Stožicah dobili mestni derbi z Bravom in ohranili dve točki naskoka pred četrtouvrščeno Muro. Črno-beli bodo v Ljubljani gostovali prihodnji konec tedna, še prej, v nedeljo, pa se zasedba Roberta Prosinečkega odpravlja v Kidričevo. Gre za eno od gostovanj, ki se ga Ljubljančani neradi spominjajo, saj so se s 13 tekem na Ptujskem polju kar osemkrat vrnili poraženi. Tako je bilo tudi novembra, ko so imeli precej več od igre, a priložnosti niso znali izkoristiti. Kazen za to je prišla v 94. minuti srečanja, ko je lastno mrežo zatresel Timi Max Elšnik. Ljubljančani so se Aluminiju oddolžili na domači zelenici, ko so gostom zabili pol ducata zadetkov, po tekmi pa je epizodo na klopi rdečih zaključil Oskar Drobne.

Robert Prosinečki, trener NK Olimpija: »Tukaj so vse tekme težke in tokrat ne bo nič drugače. Toda naše izhodišče je jasno: ne glede na to, kako težko bo, moramo zmagati in na račun dodati nove tri točke. Vem, da tudi navijači pričakujejo našo zmago. Nekateri so verjetno tri točke že dodali na račun, saj je Aluminij pač zadnji na lestvici, toda najprej moramo tekmo seveda sploh odigrati. In to maksimalno resno! Če bomo maksimalno resni, pa ne dvomim, da bomo dejansko slavili. Potrebujemo točke, zato gremo v Kidričevo tudi z jasnim ciljem. Želimo zmagati. Moramo zmagati!«

Kdo je vroč?

Mestni derbi Olimpije in Brava je postregel z nekaj prelepimi udarci z razdalje, že prvi takšen pa je končal za hrbtom Matije Orbanića. Svit Sešlar, ki je že jeseni zadel za remi v mestnem obračunu, je v devetimi minuti tekme neubranljivo sprožil z 19 metrov. Mladi Celjan je vnovič dokazal, da premore močan in natančen strel, kljub mladosti - šteje 20 let - pa na igrišču deluje izredno zrelo. Bo svoj talent potrdil tudi na Štajerskem?

Ali ste vedeli?

Olimpija je s 36 osvojenimi točkami najboljša domača ekipa letošnje izdaje Prve lige Telemach, Ljubljančani pa so precej skromnejši na gostovanjih. S 16 tekem so se sedemkrat vrnili poraženi, ob štirih remijih pa so vknjižili le pet zmage. Če bi upoštevali zgolj gostujoče tekme, bi z 19 točkami zasedali sedmo mesto lestvice. Na gostovanjih so največ točk osvojili Koprčani, kar 36, sedem več od Mariborčanov, ki imajo drugi najboljši izkupiček.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.05.2022 | Prva liga Telemach
    Razburljiv zaključek tekme Olimpiji
    Nogometaši so Olimpije so v 34. krogu Prve lige Telemach v Kidričevem premagala Aluminij s 3:2 (1:1).

DELI NA