29.07.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Radomlje

Prva liga Telemach, 3. krog

ALUMINIJ - KALCER RADOMLJE

30. julij 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14 let: brezplačen vstop
- sezonska vstopnica
- pogoj PCT

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: /

Sto osemdeset minut na tekmi Aluminija že nismo videli zadetka – ne v kidriški ne v katerikoli drugi mreži. Nazadnje se je s tistim najbolj dolgočasnim nogometnim izidom končalo v Spodnji Šiški (nekaj podobnega uspeva tudi tamkajšnjemu Bravu), kjer pa so se varovanci Oskarja Drobneta vendarle predstavili v nekoliko boljši podobi kot teden dni poprej proti Kopru. V rdeče-belem taboru osvojeni točki ne bodo gledali v zobe, pod remi bi se morda podpisali tudi pred tekmo z Radomljami, ki jih čaka v petek. To namreč niso več mlinarji, ki so jih Štajerci pred leti v eni sezoni brez večjih težav kar trikrat spravili na kolena. Kakšna bo statistika po tokratnem dvoboju?

Oskar Drobne, trener NK Aluminij: "Tekma proti Radomljam je za nas v tem trenutku najtežja možna preizkušnja, ker imamo veliko za izgubiti. Vsi pričakujejo lahke tri točke, ampak Radomljani imajo izjemno kvalitetno ekipo, kar so prikazali tudi v uvodnih dveh krogih. Moramo se maksimalno potruditi, biti osredotočeni, agresivni, če želimo doseči poln izplen."

Kdo je vroč?

Če z izidom 0:0 niso mogli biti zadovoljni rdeče-beli napadalci, pa je svojo statistiko izboljšal vratar Janžekovič. Za 24-letnika je bila to seveda že druga tekma v sezoni brez prejetega zadetka (ostaja torej stoodstoten). V Spodnji Šiški je imel polne roke dela. Ob koncu prvega polčasa mu je pomagala vratnica, nato pa je moral poprijeti tudi sam. Najprej ga je nastreljal Maružin, v 73. minuti je veselje preprečil Drkušiću.

Ali ste vedeli?

Kidričani so tik pred tekmo z Bravom v svoje vrste pripeljali Timoteja Dodleka. Enaintridesetletnik, ki se najbolje znajde na sredini igrišča, bo v šumi ostal do konca letošnje sezone. Gre sicer za nogometaša z bogatimi prvoligaškimi izkušnjami: za Maribor, Nafto, Muro, Zavrč in nazadnje Koper je med elito zbral 168 nastopov. Na tujem se je udejstvoval v Litvi in Srbiji ter na Madžarskem in Hrvaškem. Kakšno vlogo bo imel na Štajerskem?

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Nov ljubljanski tekmec, nova točka. Radomljani so bili tokrat pretrd oreh za bledo Olimpijo. Ta je iz Domžal točko odnesla tudi z nekaj sreče (no, in ob pomoči Nejca Vidmarja). Četa Roka Hanžiča je bila motivacijsko na neprimerno višji ravni, zanašala se je predvsem na borbenost, a je na trenutke delovala tudi zelo poletno. Po dobri uri igre je sicer začela kazati znake utrujenosti in zmajem pustila nekaj več prostora, kljub temu pa se izid v nadaljevanju ni več spremenil. Ostalo je pri remiju, s katerim bodo, presenetljivo, bolj zadovoljni Ljubljančani. Gostitelji so bili namreč precej bližje prvi zmagi v novi sezoni. Jo bodo dočakali v petek?

Kdo je vroč?

Za bliskovito izenačenje ob Kamniški Bistrici je poskrbel Andrej Pogačar. Mladenič je prvenec med elito dočakal v 22. minuti, ko je ob nekoliko stoični zeleno-beli obrambi prišel do strela. Ta bi bil najbrž lahko delo za tokrat odličnega Vidmarja, a je žogi v lastno mrežo pomagal Uroš Korun. Za popoln preobrat je imel med mnogimi najlepšo priložnost Sacha Varga, ki pa je praktično z bele točke streljal prek vrat.

Ali ste vedeli?

Zadnja radomeljska sezona med elito je bila hkrati prva v nizu za Kidričane (ti se med najboljšimi mudijo že šesto leto zapored). Mlinarji in šumarji so družno napredovali v Prvo ligo Telemach, kjer pa smo nato spremljali drugačno zgodbo kot v drugoligaškem tekmovanju. Aluminij je na štirih tekmah kar trikrat slavil, enkrat pa so Radomljani vendarle iztržili točko. Kakšno zgodbo bosta stara znanca spisala letos?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2021 | Prva liga Telemach
    Radomljani slavili v Kidričevem
    Nogometaši Kalcer Radomelj so v 3. krogu Prve lige Telemach Slovenije premagali Aluminij z 2:0 (1:0).

DELI NA