11.02.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Radomlje

Prva liga Telemach, 21. krog

ALUMINIJ - KALCER RADOMLJE

14. februar 2021, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14 let: brezplačen vstop
- PCT pogoj
- omejeno število gledalcev

 

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: Emir Azemović in Nik Marinšek

Kot zadnji med deseterico prvoligašev bodo v nogometno pomlad zakorakali nogometaši Aluminija in Radomelj, ki se bodo v Kidričevem udarili v ponedeljekovem popoldnevu. Dvoboj začelja lestvice bo dal prve odgovore, kdo ima več možnosti za obstanek. Po jesenskem delu Prve lige Telemach so Kidričani in Radomljani točkovno izenačeni s Sežanci, na varnem pa niso niti Domžalčani in Celjani. Rdeči iz "šume" vztrajajo pri Oskarju Drobnetu, ki bo skušal s Štajerci ponoviti lansko pomlad. Železna obramba je bila v drugi polovici lanskega prvenstva zaščitni znak Aluminija, ki se je na račun tega izognil igranju dodatnih kvalifikacij. Tega si v Kidričevem želijo tudi letos, že prvi ligaški preizkus pa bo ponudil prvo sliko.

Oskar Drobne, trener NK Aluminij: "Prve tekme so nekakšno tipanje, nihče še ne ve, kje je. Bi pa bilo dobrodošlo, če bi uspeli zmagati na prvi tekmi, predvsem zaradi psihološkega vidika. Imeli smo precej odhodov, nekaj nezadovoljnih igralcev, ki so igrali manj in so odšli. Temu primerno smo morali poiskati nadomestitve. Z okrepitvami sem zadovoljen, morda se bo še zgodil kakšen prestop do ponedeljka. S kadrom sem zadovoljen in optimistično pričakujem nadaljevanje sezone."

Kdo je vroč?

Drobne bo v nadaljevanju sezone zagotovo močno pogrešal Aljaža Krefla, saj se je bočni branilec vrnil v Olimpijo. Otrok velenjskega Rudarja je jeseni prispeval tri zadetke, zadnjega prav v Stožicah, ko je v gosti megli spektakularno zatresel mrežo Brava. Z golom več je bil jeseni najučinkovitejši Armin Đerlek, strateg rdečih pa ni uspel prebuditi napadalcev. Lovro Bizjak, Haris Kadrić in Rok Kidrič imajo na svojem računu po dva zadetka, zato ne bomo veliko zgrešili, če bomo zapisali, da so jesenski dolžniki. Bodo učinkovitejši spomladi?

Ali ste vedeli?

Pri Aluminiju so se pozimi ozrli predvsem na hrvaški trg, kar četverica novincev namreč prihaja iz vzhoda južne sosede, iz Slavonije. Dino Špehar, ki ga je Aluminij v paketu z Majem Fogcem posodila Olimpija, prihaja iz Splita, Tomislav Turčin in  Lovro Jurić prihajata iz Vinkovcev, v Slavonskem Brodu pa je rojen mladi Luka Branšteter. Iz Hrvaške prihaja tudi Karlo Plantak, ki smo ga pri nas že spoznali v šampionski sezoni Celja, nazadnje pa je nosil dres zagrebškega drugoligaša Kustošije.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

V Kidričevem in Sežani niso posegli po trenerski rošadi, so se pa zanjo odločili v Radomljah. Rok Hanžič je po odločitvi kluba svoje mesto prepustil Nerminu Bašiću, ki se je med rumeno-črne vrnil poleti, Radomlje pa je v preteklosti vodil že v 2. SNL. V Sloveniji še trener Gorice je pred zahtevnim izzivom, kar pa velja tudi za ostale trenerje v krogu moštev, ki jih čaka bitka za prvoligaški obstanek. Radomlje v nadaljevanje prvenstva vstopajo s precej spremembami. Klub je postal partner Hajduka, ki je po Ivanu Šariću na kaljenje poslal še Maria Ćuića in Ivana Ćalušića, iz Splita pa prihaja tudi športni direktor Andro Fistonić. Slednji je v Radomlje zvabil še Darka Mišića, Axela Prohoulyja in Tomislava Mrkonjića. Bo to dovolj, da si Radomlje izborijo obstanek?

Luka Cerar, kapetan in vezist NK Radomlje: "Menim, da klub raste v pravo smer in zares je pomembno, da si zagotovimo obstanek v Prvi ligi Telemach. Imamo zelo kakovostno ekipo in moralo bi nam uspeti. Klub v prihodnosti ne vidim le kot ekipo, ki se bo borila za obstanek, ampak iskreno menim, da lahko postanemo stabilen prvoligaš, ki se bo v prihodnosti boril tudi za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja."

Kdo je vroč?

Radomljani so svojo samozavest okrepili s skalpom graškega Sturma, v mrežo katerega so v Čatežu pospravili kar štiri žoge. Na tekmi z avstrijskim prvoligašem še ni igral Tomislav Mrkonjić, ki spada med bolj zanimive novince. Sedemindvajsetletnik, ki je pred dnevi zatresel mrežo Orijenta, je bil član kadetske selekcije Dinama, kasneje je nastopal za drugo ekipo Hajduka. Dalmatinec pa se je, potem ko je igral tudi za Split, Imotski in Rudeš, vselej vračal v rodne Zmijavce. Kraj v zaledju Dalmacije že nekaj let nastopa med hrvaškimi drugoligaši, znan pa je tudi po tem, da veliko priložnosti namenja domačim igralcem.

Ali ste vedeli?

Rumeno-črni se bodo skušali spomladi izogniti scenariju, ki so mu bili v Radomljah priča že leta 2015 in 2017. "Mlinarji" so se tedaj ekspresno hitro, še v isti sezoni po preboju med prvoligaše poslovili od elitnega razreda slovenskega nogometa. Za tretji preboj v Prvo ligo Telemach so v Radomljah nekaj let gradili ekipo, okostje katere sestavlja nekaj igralcev iz okoliških krajev. Najvidnejšo vlogo med njimi igrajo Gal Primc, Mark Zabukovnik, Sandi Nuhanović, Andrej Pogačar, Rok Jazbec pa tudi Luka Cerar, ki v prvem delu prvenstva zaradi poškodbe odigral zgolj 600 minut.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.02.2022 | Prva liga Telemach
    Radomljani slavili pri Aluminiju
    Nogometaši Aluminija so v 21. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kalcerju Radomljam z 0:4 (0:2).

DELI NA