12.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Rogaška

Prva liga Telemach, 26. krog

ALUMINIJ - ROGAŠKA

13. marec 2024, ob 16.45

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 950 sedežev

Cena vstopnic:
- prosti vstop

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Aleksandar Zeljković

Boj za obstanek se je spomladi nepričakovano zapletel, novo poglavje pa bo dobil v sredo, ko se bosta udarila Aluminij in Rogaška. Kidričani po odmoru nizajo solidne rezultate in imajo na osmem mestu nekaj prednosti pred zasledovalci, a ne dovolj, da bi se lahko sprostili. Prejšnji konec tedna so si v prestolnici izborili remi brez zadetkov, s katerim bodo glede na potek dogodkov zagotovo bolj zadovoljni kot Bravo. Ta je bil boljši, a ni izkoristili nobene od številnih priložnosti, ki si jih je pripravil. »Imeli smo malo športne sreče, toda športno srečo imaš, ko si hraber,« je po tekmi dejal trener Pevnik. Bodo njegovi varovanci hrabri tudi v sredo?

Kdo je vroč?

V tem trenutku je najnevarnejši posameznik šumarjev zagotovo Tin Matić. Hrvaški napadalec je svoji ekipi lastnoročno pristreljal tri točke proti Muri, povsem pa ga niso nevtralizirali niti šišenski branilci. Najbližje temu, da bi izboljšal svojo statistiko, je prišel v 41. minuti, ko je natančno sprožil z roba kazenskega prostora, a mu je veselje preprečil vratar Orbanić. Matić v letošnji sezoni tako ostaja pri 6 zadetkih.

Ali ste vedeli?

Spomnimo, da sta tokratna tekmeca stara znanca. Lani sta se na drugoligaških zelenicah skupaj borila za preboj med elito. Na koncu je bila uspešnejša Rogaška, ki je z 68 točkami zasedla prvo mesto, Aluminij pa se je s 4 točkami manj uvrstil v dodatne kvalifikacije. Gorico je doma premagal s 3:1, v mestu vrtnic pa sta se zasedbi razšli brez zmagovalca in Kidričani so se vrnili v prvo ligo.

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: Thalisson

Aluminij si je pretekli konec tedna zagotovil dobro popotnico, a tudi Rogaška ni zapravljala časa. Zasedba iz zdraviliškega mesta je pred svojimi gledalci vpisala ne ene ne treh, temveč kar šest točk. V praktičnem smislu, seveda. Na zelenici slatinškega športnega objekta so padle Radomlje, s čimer se je položaj v spodnjem delu lestvice nekoliko spremenil. Tisti, ki se jim po žilah pretaka črno-bela kri, bi rekli, da drastično. Rogaška se je po dolgem času odlepila od dna in zadnje mesto prepustila mlinarjem, čemur je botrovala odlična forma v spomladanskem delu prvenstva, zdaj pa četo Oskarja Drobneta čaka še en tekmec v boju za obstanek.

Kdo je vroč?

Kazalo je že, da bosta ekipi v slačilnici odšli z istim rezultatom, kot sta iz njih prišli, nato pa je Gnjatić slabo izvedel avt in žogo namesto soigralcu vrgel Patriku Mijiću. Ta je okroglo usnje nato spravil do Alena Korošca, ki je postavil končni izid. Nekdanji nogometaš sežanskega Tabora je edini drugi zadetek, ki ga je dosegel letos, zabil ravno Domžalam. Delo sta takrat dokončala Mijić (dvakrat) in Kurež, bilo je 4:1.

Ali ste vedeli?

Za dvig samozavesti v domačem taboru pred tekmo z Rogaško bo bržkone poskrbelo dejstvo, da se Slatinčani na gostovanjih ne znajdejo. Pravzaprav so v tej kategoriji najslabša ekipa lige: na tujih tleh so prejeli kar 34 zadetkov in vpisali vsega 10 točk. Le dve več so na gostovanjih, zanimivo, zbrali Mariborčani, sledijo pa Mura in Domžale. Drži pa, da so črno-beli iz šume jeseni odnesli poln izkupiček.

 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška do pomembne zmage v Kidričevem
    Nogometaši Rogaške so v 26. krogu Prve lige Telemach v Kidričevem premagali Aluminij z 1:0 (0:0).

DELI NA