Pred tekmo: Aluminij - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

ALUMINIJ-RUDAR

3.8.2019, ob 18:00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:

- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonska vstopnica: 70 evrov

ALUMINIJ

Kidričani so v svojo četrto prvoligaško sezono krenili odločno. V prvem krogu so brez težav nadigrali novince iz Sežane, dobro formo pa so potrdili na naslednji tekmi. Dvoboj proti Triglavu so z zadetkom Štora v sodnikovem dodatku odločili v svojo korist in vpisali nove tri točke. Na poln paket so računali tudi proti razglašenim Celjanom, a so na koncu domov odnesli le točko. Dobra igra in prevlada na igrišču nista obrodili sadov, Kidričanom je veselje vedno znova preprečeval vratar grofov Metod Jurhar. Kljub neuspešni "misiji Celje" so se rdeči s sedmimi točkami ugnezdili tik pod vrhom lestvice, sobotni dvoboj pa pričakujejo kot favoriti.

Kdo je vroč?

Luka Štor z dvema zadetkoma zaseda prvo mesto na lestvici strelcev slovenske Prve lige. Mrežo je zatresel že v prvem krogu proti Taboru, nato pa se je svetlolasi 21-letnik izkazal še proti Triglavu. Na desni strani zvezne vrste dobre predstave niza Matic Vrbanec, še en mladenič v dresu rdeče-belih.

Ali ste vedeli?

Aluminij poraza ne pozna že od 15. maja, če Kidričani proti Rudarju pridejo vsaj do točke, pa bo to že 10. zaporedna tekma v nizu nepremaganosti.  Štajerci se lahko torej pohvalijo z najboljšo formo zadnjih let, na drugi strani pa pri knapih ne moremo govoriti o kakršnemkoli (dobrem ali slabem) trendu.

 

RUDAR

Velenjčani na pot odhajajo z mešanimi občutki. Na rovašu imajo lepi 2 točki – prvo so ob Kamniški Bistrici osvojili proti močnim Domžalčanom, drugo pa so v izdihljajih tekme ukradli favoriziranemu Mariboru. Dober prvi vtis so nekoliko pokvarili le v zadnjem krogu, ko so z devetimi igralci klonili na gostovanju v Kranju. Z dvema rdečima kartonoma so pozitiven rezultat uspeli zadržati do 78. minute, nato pa je tekmo v korist Gorenjcev z evrogolom odločil David Tijanić. V Kidričevem bodo knapi poskusili še tretjič presenetiti in priti do prve zmage v sezoni.

Kdo je vroč?

Na uvodnem obračunu je proti Domažalam oba gola zabil Žiga Škoflek, ki pa je v prejšnjem krogu proti Triglavu dvakrat videl rumeno in bo soigralce v soboto spremljal s tribune. Boljši vtis je v Kranju pustil Milan Tučić, ki je v 55. minuti rutinirano zadel za izenačenje in si prislužil mesto v enajsterici kroga.

Ali ste vedeli?

Velenjčani so v torek prekinili sodelovanje z glavnim trenerjem Almirjem Sulejmanovićem, včeraj pa so se knapi razšli še s športnim direktorjem Marijanom Pušnikom. Za spremembo naj bi se vodstvo kluba odločilo zaradi slabega odnosa med omenjenima posameznikoma. Vodenje ekipe bo prevzel nekdanji igralec in kapetan članske ekipe Rudarja, Jani Žilnik.


 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar do točke pri Aluminiju
    Aluminij in Rudar Velenje sta se v 4. krogu prve lige Telekom Slovenije v Kidričevem razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA