Pred tekmo: Aluminij - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

ALUMINIJ - RUDAR VELENJE

25. februar 2020, ob 18:00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 750 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Tilen Pečnik

Kidričani so na uvodni tekmi spomladanskega dela razočarali. Obračun s Celjem je poleg dvoboja Domžal in Mure ter, seveda, večnega derbija veljal za eno izmed tekem kroga. Rdeče-beli bi se morali na celjski Areni Z'dežele utrditi na najmanj tretjem mestu (ali pa vsaj ohraniti razdaljo), a so z medlo predstavo le omajali svoj položaj. Aluminij je v napadu deloval povsem brez idej, medlost gostov so prek Mitje Lotriča s pridom izkoristili domačini in rezultat je bil na dlani. Četa Slobodana Gruborja je v knežjem mestu izgubila sila pomemben dvoboj, za povrh pa delovala povsem nebogljeno. Od Celjanov jih loči le še točka prednosti, ki bi ob ponovnem spodrsljaju kaj lahko skopnela že jutri popoldne, ko v "šumo" prihajajo Velenjčani.

Nemanja Jakšić, branilec Aluminija: ''Zavedamo se, da je pred nami naporen ritem, ampak tako kot za nas, je naporen ritem za vse. Komaj čakam, da se tekma z Rudarjem začne, da popravimo bled vtis, ki smo ga pustili na uvodni tekmi proti Celju. Zagotovo nas čaka naporna tekma, ampak verjamem, da bodo tri točke ostale v Kidričevem.''

Kdo je vroč?

Še najbližje (pa spet ne tako blitu) zadetku je četa Slobodana Gruborja prišla tik pred iztekom prvega polčasa. Stipe Vrdoljak je v domači kazenski prostor poslal neposrečen predložek, ki se je odbil do Jureta Matjašiča, ta pa z glavo ni bil dovolj natančen. Zadnji žebelj v krsto svoje ekipe je z drugim rumenim kartonom in izključitvijo v 82. minuti zabil Tilen Pečnik.

Ali ste vedeli?

Kidriškega stratega bo veselilo predvsem dejstvo, da bo imel za jutrišnji obračun znova na voljo tri nepogrešljive nogometaše. Ekipi se namreč priključujejo Ivan Kontek in Nemanja Jakšić (proti Celju sta zaradi rumenih kartonov obsedela na tribuni), najverjetneje bo zaigral tudi Luka Štor. Še vedno je sicer vprašljiv nastop šestkratnega strelca Anteja Živkovića, ki se je iz knežjega mesta vrnil s poškodbo.

RUDAR

Prepoved nastopa: /

Še vedno zadnji in še vedno brez zmage. Nekako tako bi lahko v eni povedi opisali jesenski del velenjske sezone. V podobnem slogu so knapi začeli tudi spomladanskega, v gorenjski prestolnici je bil v soboto s 3:0 boljši Triglav. In čeprav so bili Štajerci v prvem polčasu najmanj enakovreden tekmec in so na začetku drugega prek Kuzmanovića skoraj prišli do izenačenja, so se po devetdesetih minutah domov znova vrnili praznih rok. Velenjčani ostajajo prikovani na dno prvenstvene razpredelnice, a nikakor ne mečejo puške v koruzo. Lahko s trmo, kakršno so pokazali že v Kranju, do živega pridejo Kidričanom, ki na uvodnem srečanju prav tako niso vpisali želenega rezultata?

Kdo je vroč?

Prednost med velenjskima vratnicama je pred Tomažem Stopajnikom ponovno dobil Matej Radan. Devetindvajsetletnik je s posredovanji v prvem polčasu upravičil trenerjevo zaupanje, pri zadetkih Triglava pa je bil nemočen. Na drugem koncu igrišča so knapi zares zapretili le enkrat. Mićo Kuzmanović je na začetku drugega dela močno sprožil s kakšnih 25 metrov, a mu je veselje in izenačenje preprečil prečnik.

Ali ste vedeli?

Eno od osmih točk, ki jih je Rudar osvojil v tej sezoni, so si knapi priigrali prav proti Aluminiju. V začetku avgusta se je srečanje v Kidričevem končalo z rezultatom 1:1. Domačine je v 23. minuti v vodstvo popeljal Luka Štor, končni izid pa je v 59. minuti s sijajnim golom postavil Rijad Kobiljar. Naslednji, oktobrski obračun se je končal z zmago rdeče-belih.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij je spet bližje vrhu
    Nogometaši Aluminija so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar z 1:0 (0:0).

DELI NA