Pred tekmo: Aluminij - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

ALUMINIJ - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

21. september 2019, ob 18:00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 800 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Aluminijev niz nepremaganosti je v prejšnjem krogu končal Maribor. Aktualni prvaki so v Ljudskem vrtu "šumarje" ugnali z 2:1, Kidričani pa igrišče kljub temu zapustili z dvignjenimi glavami. Še enkrat so namreč prikazali dobro predstavo, a je bila tokrat sreča na strani vijoličastih. S prvim prvenstvenim porazom so varovanci Slobodana Gruborja izgubili tudi prvo mesto na lestvici, ki ga je zaradi boljše razlike v doseženih in prejetih golih prevzela ljubljanska Olimpija. Ta konec tedna se bodo Štajerci še drugič v štirih dneh doma udarili s Taborom, sredina pokalna "generalka" pa se je končala z minimalno zmago gostiteljev. Bodo Kidričani v soboto ponovili vajo in ostali v dirki za najvišja mesta?

Matija Kovačić, vratar Aluminija: »Tako kot v sredo tudi pred sobotno tekmo s Tabor Sežano pričakujemo podobno težko preizkušnjo. V tekmo moramo iti ponovno stoodstotno v kolikor si želimo nove zmage. Želimo si, do nove zmage, novih treh točk, predvsem pa si želimo nadaljevati z dobrimi predstavami, ki jih kažemo v dosedanjem delu prvenstva. Sam pričakujem tekmo z veliko dela, ampak dali bomo vse od sebe, da tri točke tudi s pomočjo navijačev ostanejo doma.«

Kdo je vroč?

Pod taktirko Slobodana Gruborja se je Aluminij prelevil v ekipo v pravem pomenu besede. Najočitnejše so spremembe v obrambi, ki je v zadnjih tednih postala strah in trepet prvoligaških napadalcev. Mariborčani so Ilji Martinoviću in druščini sicer dvakrat zabili, a je kidriška mreža nekaj dni kasneje proti Taboru znova ostala nedotaknjena. Na sredini igrišča kot dobro naoljen stroj delujejo Matic Vrbanec, Dejan Petrovič, Jure Matjašič in Nikola Leko.

Ali ste vedeli?

Kidriški klub je za svoje navijače pripravil posebno ponudbo. Z vstopnico, ki so jo kupili za pokalno tekmo s Taborom, si bodo privrženci rdeče-belih lahko ogledali tudi sobotni obračun s Sežančani. Za karto je bilo potrebno odšteti 7 evrov, s preprostim izračunom pa pridemo do zaključka, da Aluminij za ogled tekme (vsaj tokrat) računa zgolj 3,5 evra.

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Mario Zebić

Tabor je na gostovanju v Murski Soboti (le-to ob odsotnosti Black Gringosov le ni bilo tako peklensko) ostal brez golov in brez točk. Po 90 minutah se je sila neprepričljive zmage veselila domača ekipa, Prekmurci pa se imajo za tri točke zahvaliti tudi sreči. Kraševci so bili namreč vseskozi v nevarni preži in nekajkrat zapretili proti golu Matka Obradovića, a jim iz obetavnih priložnosti ni uspelo zatresti domače mreže. V 77. minuti jih je za neučinkovitost kaznoval kdo drug kot Luka Bobičanec in Sežančanom prizadejal drugi zaporedni poraz. Tretjega so varovanci Almirja Sulejmanovića nanizali v sredo, ko jih je iz pokalnega tekmovanja izločil Aluminij, popravni izpit pa češnje čaka že v soboto.

Kdo je vroč?

Predraga Sikimića je na prvenstveni lestvici strelcev v zadnjem krogu z golom proti Olimpiji prehitel Dario Vizinger, a izkušeni Srb ostaja eden nevarnejših posameznikov v sežanskih vrstah. Podobno velja za mladega vezista Leona Severja, veliko teže na svojih ramenih nosi tudi Kamerunec Rodrigue Bongongui. Na začetku sezone je z obrambami navduševal 20-letni Arian Rener, a so se mladeničeve vratarske rokavice od takrat že nekoliko ohladile.

Ali ste vedeli?

Poleg Almirja Sulejmanovića se je med reprezentančnim premorom trenerskemu štabu sežanskega kluba pridružil tudi Dominik Beršnjak. Osemintridesetletnik je prevzel vlogo pomočnika trenerja, pred prihodom na Kras pa je to delo opravljal pri švicarskem Grasshopperju. Beršnjak se je s slovenskimi zelenicami seznanil kot igralec Celja in Maribora, na tujem je nosil dres belgijskega Genka in madžarskega Soprona.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij doma učinkovit
    Nogometaši Aluminija so v prvi tekmi 10. kroga prve lige Telekom Slovenije premagali CB24 Tabor Sežano z 3:0 (2:0).

DELI NA