Pred tekmo: Aluminij - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

ALUMINIJ - CB24 TABOR SEŽANA

16. junij 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 627 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Uvodno dejanje zadnje četrtine prvenstva posebno priložnost ponuja tudi ekipama, ki sta v zaključek Prve lige Telekom Slovenije zakorakali z dvema ničlama. Tako Aluminij kot Tabor še čakata na prvo točko po koncu epidemije koronavirusa, tako Štajerci kot Primorci pa so se znašli v nehvaležnem položaju. Ob tem velja opomniti, da so imeli oboji zahteven razpored, a to ne spremeni trenutnega položaja na lestvici. Sežance čaka krčevit boj za izognitev dodatnim kvalifikacijam za obstanek v elitni druščini, Kidričani pa so s porazom v Ljudskem vrtu izgubili stik z vodilno trojico. Rdeči so imeli tudi v Mariboru precej težav v fazi branjenja, Gruborju pa se ni obrestovala niti menjava med vratnicama. Mreža Aluminija se je na dveh ligaških tekmah zatresla šestkrat, še štiri gole pa so prejeli v pokalnem polfinalu.

Nemanja Jakšić, branilec Aluminija: "Želimo si napredovanja v naši igri, edina pot k napredovanju pa je da popravimo svoje napake in to si želimo. Zdaj smo usmerjeni samo k sredini tekmi proti Tabor Sežani, želimo si, da s tekmo proti Kraševcem vstopimo v pozitivno serijo rezultatov, saj še ni nič izgubljeno. V prvenstvu je na voljo še 27 točk."

Kdo je vroč?

V zadnji vrsti Aluminija se močno pozna odsotnost Ilije Martinovića, ki mu odšteva dneve do izteka pogodbe. Grubor se je po porazu z Mariborom spomnil tudi na Dejana Petroviča, v Ljudskem vrtu pa se je seznam poškodovanih nogometašev podaljšal še za kapetana Matica Vrbanca. Kidričani v napadu pogrešajo Luko Štora in Nikola Leka, pa tudi nekoga, ki bi lahko v zahtevnem obdobju na svoja pleča prevzel več odgovornosti. Lahko kidričevsko četo prebudi Jure Matjašič, ki spada med izkušenejše adute Slobodana Gruborja?

Ali ste vedeli?

Kidričani in Sežanci se v lov na točke podajajo z zdesetkanima ekipama. Mauro Camoranesi se ubada z dolgim seznamom kaznovanih nogometašev, Slobodan Grubor pa ima več težav s poškodbami. Bo pa lahko znova računal na Ivana Konteka, ki v deževnem Mariboru ni imel najboljšega večera. Hrvat je v izdihljajih prvega polčasa zatresel lastno mrežo, se je pa tokrat vsaj izognil rumenemu kartonu. Z devetimi rumenimi in rdečim kartonom je največkrat opominjani nogometaš sezone. S sedmimi rumenimi kartoni in dvema izključitvama mu za ovratnik diha ljubljanski branilec Macky Bagnack.


CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Leon Sever, Stefan Stevanović in Mario Zebić

Tekmi z Olimpijo in Muro nista obogatili točkovnega računa Sežancev. Tabor se je v zaključek sezone podal na šestem mestu, a je z dvema porazoma izgubil najboljše izhodišče v četveroboju za izognitev dodatnim kvalifikacijam. Kraševci v zadnjo četrtino prvenstva vstopajo s točko oziroma dvema več od Triglava in Domžal, ki bosta Tabor gostila na domačem igrišču. “Češnje” do julijskega gostovanja ob Kamniški Bistrici čaka še nekaj zahtevnih preizkušenj, prva že v sredo, ko se bodo udarili z ranjenimi Kidričani. Štajerci so dobili prvo in drugo srečanje, novembrski dvoboj na Stadionu Rajko Štolfa pa ni ponudil zmagovalca. Bodo Kraševci v četrtem poizkusu dočakali prvo zmago in poglobili težave Aluminija?

Kdo je vroč?

V vrstah Aluminija in Tabora so se po obeh ligaških porazih ozirali predvsem na težave v fazi branjenja. Na to je po tekmi z Muro opozoril tudi Mauro Camoranesi in izpostavil tudi tekmečeve udarce z razdalje. Čeprav zadetki ne gredo na pleča vratarja, lahko te besede razumemo tudi kot napoved spremembe med vratnicama? Arian Rener je tekmi z Olimpijo in Muro spremljal s klopi, jeseni pa je nekajkrat že dokazal, da gre za obetavnega vratarja. V uvodu sezone je dvakrat zaklenil svoja vrata, nazadnje pa je zaigral v 22. krogu prvenstva.

Ali ste vedeli?

Sežanci so bili v Fazaneriji blizu presenečenja, čeprav so zaradi prometne nesreče v Prekmurje potovali skoraj sedem ur. Srečanje se je pričelo z enoinpolurno zamudo, Kraševci pa so se v drugem polčasu pobrali po dveh golih zaostanka. To kljub vsemu ni bilo dovolj vsaj za točko, ob tem pa je zanimivo, da bosta sredino gostovanje v Kidričevem izpustila oba strelca. Stefan Stevanović in Leon Sever zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov nimata pravice nastopa, kar velja tudi za branilca Maria Zebića. Se pa v kader vračajo Rodrigue Bongongui, Marko Ristić in Erik Salkić. Tako bomo znova priča rotacijam v enajsterici, ki pa se jih Camoranesi poslužuje dokaj pogosto.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij poražen tudi proti Taborju
    Nogometaši Aluminija so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti CB 24 Taboru Sežani z 0:2 (0:0).

DELI NA