25.11.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Tabor

Prva liga Telemach, 18. krog

ALUMINIJ - CB24 TABOR SEŽANA

27. november 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14 let: brezplačen vstop
- PCT pogoj

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: /

Sobotno popoldne bo postreglo z dvema tekmama spodnjega dela Prve lige Telemach. V Kidričevem se bosta za sila pomembne točke udarila zadnjeuvrščeni Aluminij in osmi Tabor, ki je sredi niza petih porazov. Sežanci v drugi četrtini prvenstva še niso zabeležili zmage, zadnjega kompleta točk pa so se veselili v spopadu s četo Oskarja Drobneta. Tedaj povsem bledi Štajerci so na Krasu prejeli kar štiri zadetke in doživeli najvišji poraz sezone. Rdeči so trikrat klonili tudi minuli konec tedna, ko so v štajerskem dvoboju izgubili z Mariborčani. Petnajstkratni državni prvaki so se Kidričanom oddolžili za poraz iz "šume". Kakšen bo tokratni odziv po sosedskem obračunu z Mariborom?

Luka Janžekovič, kapetan in vratar NK Aluminij: "Pred nami so tekme, ko so ekipe, s katerimi se bomo srečali, v boljši poziciji kot mi. Nedvomno tekme ne bodo lahke, saj vse ekipe potrebujejo točke, Tabor se z nami bori za osmo mesto, medtem ko se Koper bori za vrh, Bravo za mesto v evropskih tekmovanjih. A ne glede na vse, če se bomo v tekme podali, kot znamo, s pravo mera entuziazma in lahkotnostjo, lahko ta psihološki moment obrnemo v našo korist in s tem popravimo slab trenutni vtis."

Kdo je vroč?

Luka Janžekovič je tudi v Ljudskem vrtu zbral nekaj dobrih posredovanj, predvsem v prvem polčasu, a vseh poskusov domačinov ni uspel odbiti. Oskar Drobne po srečanju ni bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev, izpostavil je tudi premalo mero agresivnosti. Prav čvrsta igra na meji prekrška je bila spomladi zaščitni znak uspešnega Aluminija, tedaj pa je v golu kraljeval tudi Janžekovič. Lahko dolgoletni vratar svoja mrežo ohrani nedotaknjeno že v soboto?

Ali ste vedeli?

Pričakovati gre, da bo Janžekovič tudi v sobotnem dvoboju eden od ključnih členov Aluminija. Štiriindvajsetletnik je tik pred tem, da postane prvi nogometaš Aluminija, ki bo v Prvi ligi Telemach odigral več kot 14 tisoč minut. Čuvaja mreže do tega dosežka loči le še sedem minut, verjetno pa ni potrebno izpostavljati, da je s trenutno minutažo že nekaj časa vodilni na večni klubski lestvici. Če izvzamemo Lucasa Horvata, ki že nekaj časa ne igra zaradi poškodbe, med večno deseterico ni niti enega zdajšnjega soigralca. Deseterico s 4.971 minutami zaključuje Ivan Kontek.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Mihael Briški in Erik Salkić

Dan D po sežansko. Bodo Kraševci v Kidričevem prekinili niz porazov ali pa bo Aluminij še poglobil rezultatsko krizo Tabora? Bravo je četi Dušana Kosića zadal že peti zaporedni poraz, Sežanci pa so podaljšali tudi strelski post, čeprav jim v drugem polčasu obračuna z Ljubljančani ni manjkalo obetavnih situacij. Najbližje zadetku je bil Til Mavretič, ki je kmalu po tem, ko so gostje zastreljali enajstmetrovko, zatresel okvir gola. Izid se ni spremenil, moštvo iz prestolnice je ostalo v minimalni prednosti, zmago pa je v izdihljajih srečanja potrdil Loren Maružin. Primorci so za nameček podaljšali še strelski post, ki se zdaj vleče že sila dolgih, predvsem pa mučnih 575 minut. Bodo rdeče-črni učinkovitejši v Kidričevem? Prav na štajerskih, natančneje v Celju, so dosegli zadnji zadetek.

Davor Škerjanc, športni direktor NK Tabor: "Verjamem v delo in podobo, ki jo ekipa kaže na igrišču in čutim, da bomo z vztrajnostjo in kančkom športne sreče trenutni trend obrnili na glavo. Razumljivo je, da ekipa v takih trenutkih izgubi nekaj samozavesti, pri čemer sam ne vidim razloga za to, saj fantje kažejo pravi odnos in dobro podobo, s čimer kljub slabšim rezultatom vzbujajo celo zanimanje tujih klubov. Vzpodbudno je tudi dejstvo, da kljub slabši rezultatski seriji v ekipi in v klubu vlada zelo dobro vzdušje in tudi zato sem optimističen pred zaključkom jesenskega dela prvenstva ter nadaljevanjem sezone."

Kdo je vroč?

Sežanci so se v nedeljskem spopadu z Ljubljančani prebudili po obranjenem kazenskem udarcu Jana Koprivca, a tudi to ni bilo dovolj za točke. Koprčan v golu Tabora je nabral še nekaj odličnih posredovanj, dvoboj dveh najtrdnejših obramb pa je na koncu pripadel Bravu. Nekdanji reprezentant kljub dvema prejetima zadetkoma še vedno poveljuje drugi najtrdnejši obrambi lige, a se bo moral v zaključku jesenskega dela sezone prebuditi tudi napad.

Ali ste vedeli?

Bravo je Taboru zadal 60. poraz v Prvi ligi Telemach, v kateri so Kraševci doslej odigrali 122 tekem. Sežanci so še osmič zapored ostali brez zmage, kar je najdaljši niz aktualne sezone. Še vedno pa je moštvo Dušana Kosića dve tekmi oddaljeno od najdaljše serije porazov. Radomljani so med četrtim in desetim krogom državnega prvenstva izgubili sedemkrat zapored.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.11.2021 | Prva liga Telemach
    Tabor padel tudi v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 18. krogu Prve lige Telemach premagali CB24 Tabor Sežano s 3:2 (2:2).

DELI NA