19.05.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Tabor

Prva liga Telemach, 36. krog

ALUMINIJ - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

21. maj 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14 let: brezplačen vstop

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: Dino Špehar

Če bi se dvoboj v Ljudskem vrtu razpletel po željah Aluminija, bi zadnja tekma s Taborom odločala o devetem mestu in nastopu v dodatnih kvalifikacijah. Čeprav so Kidričani v prvem polčasu štajerskega dvoboja z Mariborom držali gol prednosti, po odmoru niso uspeli odbiti pritiska gostiteljev. Vijoličasti so tekmo, na kateri se je od Ljudskega vrta poslovil Marcos Tavares, dobili z izidom 3:1 in Aluminij pahnili med drugoligaše. Tako bo srečanje s Sežanci le še slovesno dejanje rdečih od Prve lige Telemach, v kateri so nastopali šest zaporednih sezon. Letošnja je bila iz točkovnega vidika najbolj skromna, Kidričanom pa niso pomagale niti zimske kadrovske rošade in menjava trenerja v marcu.

Marko Drobnič, predsednik NK Aluminij: "Ne bežimo od dejstva, da si obstanka na igrišču žal nismo zagotovili z izkupičkom točk, a je bilo moje stališče in stališče upravnega odbora jasno - prva prioriteta je stabilnost finančnega poslovanja ob dejstvu, da so sponzorska sredstva največjega pokrovitelja omejena, še posebej v zadnjem obdobju nepredvidljivih in zelo zahtevnih razmer poslovanja. Doslednost pri poravnavi vseh obveznosti v okoliščinah delovanja z omejenimi viri je imela prednost pred vsem ostalim. Skrbnost in odgovornost do vseh deležnikov je ena izmed ključnih vrednot delovanja kluba, sprejeta pa je bila tudi odločitev, da tujih vlagateljev v klub ne bomo spuščali."

Kdo je vroč?

Po golu Johane Nkame je v Ljudskem vrtu zadišalo tudi po tem, da bi lahko Aluminij pokvaril slovo Marcosa Tavaresa. Gol Nigerijca ni bil dovolj, Mariborčani so z zadetki Đorđa Ivanovića, Martina Milca in Aljaža Antolina prišli do preobrata. Lahko Kidričani dobijo vsaj zadnjo tekmo pred selitvijo v drugi rang slovenskega nogometa?

Ali ste vedeli?

Z Nkamo je povezana še ena zanimivost. Posojeni član švicarskega Lugana je v Prvi ligi Telemach igral še za Ankaran in Gorico, a tako kot pri Aluminiju, tudi pri obeh primorskih klubih ni imel sreče z obstankom med prvoligaši. Kidričani so torej še tretji klub, ki se v sezoni, ko je klubske barve branil Afričan, poslavljajo od prvoligaške druščine.

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Jan Koprivec

Kidričani v nadaljevanju sezone še niso slavili zmage, na 15 tekmah po zimskem premoru pa so osvojili vsega štiri točke. To je bilo premalo, da bi se znebili zadnjega mesta, deveto pa tako ostaja v rokah Sežancev. Tudi Kraševcem spomladi ni postlano z rožicami, saj četa Dušana Kosića pravtako s težavami nabira točke. Pomlajena zasedba Brava je sežanski zasedbi zadala že peti poraz v nizu, kar zagotovo ni najboljša popotnica pred kvalifikacijami za obstanek v Prvi ligi Telemach. Zmaga v Kidričevem bi pred dvobojema s Triglavom okrepila samozavest primorske ekipe, ki bo na Štajerskem pogrešala prvega vratarja Jana Koprivca.

Kdo je vroč?

Čeprav tudi Kidričani niso bili pretirano učinkoviti, so imeli v letošnji sezoni največ težav z doseganjem zadetkov prav Sežanci. Tekmo pred koncem prvenstva so pri številki 28, več kot tretjino - deset - pa jih je dosegel Dino Stančič. Domačin iz Sežane je Taboru pomagal že na poti iz tretjega v prvoligaški razred slovenskega nogometa, po petih zadetkih v minuli sezoni pa je v zadnjih mesecih storil še korak dlje.

Ali ste vedeli?

Po sobotnem porazu Aluminija v Ljudskem vrtu je postalo dokončno jasno, da bo deveto mesto pripadlo Taboru. Že prej je bilo potrjeno, da so si mesto v kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telemach izborili tudi nogometaši Triglava, ki so zasedli drugo mesto 2. SNL.  Prvi kvalifikacijski obračun bo odigran že v četrtek, 26. maja, v Sežani pa se bo pričel ob 17:30. Odgovor na vprašanje, kdo bo del nogometne elite tudi v prihajajoči sezoni, pa bo znan v nedeljo, 29. maja. Povratna tekma v Kranju se bo pričela ob 19:30.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.05.2022 | Prva liga Telemach
    Točka za Tabor pri Aluminiju
    Nogometaši Aluminija in CB24 Tabora Sežane so se v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

DELI NA