Pred tekmo: Aluminij - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

ALUMINIJ - TRIGLAV KRANJ

27. april 2019, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 421 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Sanin Muminović

Tako kot Velenje, bo tudi Kidričevo gostilo spopad tekmecev iz dveh različnih front. Triglav se bori za obstanek v prvoligaški konkurenci, Aluminij pa po izpadu iz pokalnega tekmovanja pot do Evrope išče skozi Prvo ligo Telekom Slovenije. Kidričani osem krogov pred koncem prvenstva gledajo v hrbet Domžalčanom, Sobočanom in Celjanom, s katerimi se rdeči borijo za dve evropski vozovnici. Kidričanom glede na pomladanske predstave – na devetih tekmah so osvojili sedem točk – ne moremo pripisati vloge favorita za mesta, ki vodijo v kvalifikacije UEFA Evropske lige, a so Štajerci že dokazali, da lahko presenetijo zveneča imena. Kidričane v začetku tedna čakata zahtevni preizkušnji z Mariborom in Domžalami, zato bo izkupiček na sobotni tekmi s Triglavom pomemben tudi za samozavest varovancev Oliverja Bogatinova.

Kdo je vroč?

Oliver Bogatinov bo v soboto pogrešal Sanina Muminovića, ki je eden od motorjev sredine igrišča. Koga bo na Jesenicah rojeni strateg postavil v osrčje zvezne vrste? Matic Vrbanec ima zagotovljeno mesto, ob njem pa bi lahko zaigral tudi Mario Lucas Horvat. Slovenski Argentinec se s svojimi izkušnjami odlično znajde v fazi obrambe, v preteklosti pa je že dokazal, da se dobro znajde tudi v napadu. To nenazadnje dokazuje tudi 26 prvoligaških zadetkov, letos se je med strelce vpisal dvakrat.

Ali ste vedeli?

Aluminij je zadnjo četrtino prvenstva odprl s porazom v Celju, pri neposrednem konkurentu za tretje in četrto mesto. Štajerci so v torek odigrali še povratno polfinalno tekmo Pokala Slovenije in v Stožicah doživeli visok poraz. Ljubljančani so v mrežo gostov pospravili kar štiri žoge, marsikdo pa je z začudenjem pogledal že na seznam nogometašev, ki jih je Oliver Bogatinov uvrstil v začetno enajsterico. Strateg Aluminija je na klopi pustil Janžekoviča, Amuzieja, Petroviča, Štora, Matjašiča, Vrbanca in Horvata, ki so spomladi pomembna orožja rdečih, po tekmi pa pojasnil, da se je odločil moči usmeriti v državno prvenstvo. Bo odločitev prinesla evropsko vozovnico?

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Egzon Kryeziu

Kidričani so v Ljubljani spočili najmočnejše adute, več kot dovolj časa za pripravo na dvoboj 28. kroga Prve lige Telekom Slovenije pa so imeli tudi Kranjčani. Gorenjci so pokalne obveznosti sklenili že v osmini finala, ko so izgubili z Olimpijo, zatem pa so moči usmerili v ligaško tekmovanje. Orli želijo tudi v prihodnji sezoni igrati v prvoligaški konkurenci, vsaj za zdaj pa jim kaže dobro. Bordo-beli z 31 točkami na svojem računu držijo sedmo mesto lestvice, pred zadnjimi Krčani imajo kar 11 točk naskoka, deveta Gorica zaostaja pet točk. Več ali manj je jasno, da se je Triglav že otresel zadnjega mesta, moštvo Dejana Dončića pa je pomemben korak k temu storilo tudi v prejšnjem krogu. Kranjčani so še drugič to sezono ugnali Muro in s prekmurskim skalpom znova močno okrepili samozavest po treh bolečih porazih.

Žan Rogelj, branilec Triglava: »Priprave na tekmo z Aluminijem ne potekajo nič drugače kot na vse ostale tekme. Vsako pripravo na tekmo vzamemo na isti način, ne glede na nasprotnika. Nedvomno je zmaga nad Muro prišla ob pravem času, seveda nam je ponovno malce zrasla samozavest, ampak ni evforije. V soboto bomo zagotovo napadli vse tri točke.«

Kdo je vroč?

Dejan Dončić je po sobotnem uspehu priznal, da je zmaga prišla ob pravem času, saj sta visoka poraza na tekmah z Domžalami in Rudarjem zamajala samozavest mlade čete. Kranjčani so se tudi v dvoboju z Muro znašli v težavah, a so imeli med vratnicama razpoloženega aduta. Jalen Arko se je izkazal z nekaj odličnimi posredovanji in svoje soigralce dolgo držal v igri za točke. Devetnajstletnik je bil med najbolj zaslužnimi, da so orli prišli do preobrata.

Ali ste vedeli?

Arko seveda ni bil edini junak Triglava, navijači so bučno proslavili tudi oba zadetka Luke Majcna. Bradati napadalec je izkoristil dva kazenska udarca in se na ligaški lestvici strelcev povzpel že vse do drugega mesta. Glede na dejstvo, da Rudi Požeg Vancaš v 29. krogu prvenstva nima pravice nastopa, lahko že v soboto ulovi prvega strelca lige, z novim zadetkom pa bi poskrbel tudi za zgodovinski dosežek Triglava. Majcen si po dveh golih v mreži Mure deli vrh klubske lestvice strelcev, tako kot Matej Poplatnik je v kranjskem dresu dosegel 22 prvoligaških golov.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij po preobratu do zmage
    Nogometaši Aluminija so v tekmi 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Triglav z 2:1 (0:1).

DELI NA