Pred tekmo: Aluminij - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

ALUMINIJ - TRIGLAV

19. julij 2019, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonska vstopnica: 70 evrov

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Triglav je z zmago v Ljudskem vrtu pripravil največje presenečenje uvodnega kroga Prve lige Telekom Slovenije. Gorenjci bodo v petek izzvali Aluminij, ki je bil uspešen v Sežani. Kidričani so pri povratniku v prvoligaško druščino slavili z 0:2, zmagovalec pa je bil znan že po prvem polčasu. Mrežo gostiteljev je po kotu Horvata načel Nikola Leko, le tri minute zatem je predložek Sanina Muminovića izkoristil še Luka Štor. Rdeči so novo sezono odprli s pozitivnim rezultatom, pa čeprav je novi-stari strateg Slobodan Grubor premešal začetno enajsterico. Tekmo v Sežani sta na klopi pričela Nemanja Jakšić in Matic Vrbanec, Rečan na štajerski klopi pa je razpolagal zgolj z nogometaši, ki so zaključili minulo sezono. Ante Živković, edini poletni novinec, v Sežani še ni imel pravice nastopa.

Kdo je vroč?

Kidričani so novo sezono odprli z zmago. Luka Janžekovič je ob pomoči soigralcev zaklenil svoja vrata, Luka Štor pa je potrdil, da predstave iz pomladanskega dela zadnjega prvenstva niso bile naključje. Spomladi avtor petih golov se je že uvodoma izkazal z zadetkom in bil eden od ključnih akterjev prve zmage. Svetlolasi Primorec se po uspešnem uvajanju na prvoligaškem zemljevidu vse močneje uveljavlja kot prvi adut Aluminija v napadu.

Ali ste vedeli?

Kidričani so v Sežani zakorakali v peto prvoligaško sezono, četrto v nizu. Tako kot lani, so rdeči tudi letos do prve zmage prišli že ob prvem poizkusu in se zavihteli na sam vrh ligaške razpredelnice. Aluminij je tudi lani odlično krenil v prvenstvo, moštvo Oliverja Bogatinova pa je po uvodnem skalpu Celja premagala prav petkovega tekmeca. »Šumari« so po dveh krogih zaostajali zgolj za Domžalami, Štajerci pa so drugo mesto nazadnje zasedali po sedmem krogu, ko so imeli na svojem računu kar štiri zmage. Kakšen bo letošnji poletni izplen?

 

TRIGLAV:

Prepoved nastopa: /

Poleti spremenjena in pomlajena zasedba Triglava bi si težko zaželela lepšega začetka nove sezone Prve lige Telekom Slovenije. Orli so se že uvodoma udarili z branilcem lovorike in z zmago pripravili najlepše presenečenje prvega kroga. Na roko Kranjčanov so resda šle tudi evropske obveznosti Maribora, saj je Darko Milanič pošteno premešal začetno enajsterica, a se Gorenjci na to po koncu tekme niso pretirano ozirali. V kranjskem taboru so se po odmevnem skalpu enoglasno strinjali, da morajo zmago sredi Ljudskega vrta izkoristiti kot dodaten naboj za nadaljevanje po začrtani poti. Mlado četo Dejana Dončića nov izziv čaka že v petkovem večeru, ko bodo bordo-beli gostovali v Kidričevem. Kranjčani s tekmami v kidričevski »šumi« nimajo pretirano dobrih izkušenj, saj so s šestih prvolgaških gostovanj prinesli vsega točko, Aluminiju pa sta pripadli tudi obe tekmi prejšnje sezone.

Dejan Dončić, trener Triglava: »Zmaga v Mariboru pomeni veliko spodbudo za nadaljno delo na treningih in tekmah, vendar pa se moramo zavedati, da nas v prvenstvu čaka še 35 tekem. Narediti moramo še veliko, da dosežemo naš cilj.«

Luka Majcen, kapetan in napadalec Triglava: »V Kidričevem je bilo vselej zahtevno, ampak menim, da je zdaj čas, da se tudi to spremeni. Po odločnem začetku se ne nameravamo ustaviti, zato gremo v petek po novo dobro predstavo in tri točke.«

Kdo je vroč?

Nogometaši Triglava so se v štajerski prestolnici izkazali z ekipo in čvrsto predstavo, nase pa je opozorilo tudi nekaj posameznikov. Aleš Mertelj je odlično poveljeval obrambni vrsti, na sredini igrišča sta dobro predstavo pokazala strelca Egzon Kryeziu in David Tijanić, Štajerci pa so imeli v zaključku tekme veliko težav tudi s Špancem Victorjem Aliago. Izkazal pa se je tudi mladi Luka Čadež, ki je zbral nekaj odličnih posredovanj. Mladi up Gorenjcev se je na prvoligaški zemljevid postavil že v minuli sezoni, ko si je mesto med vratnicama delil z Arkom in Curanovićem, letos pa bo očitno prva izbira Dejana Dončića.

Ali ste vedeli?

Kranjski strateg Dončić v Mariboru ni razpolagal s kompletno ekipo. Med drugimi je manjkal tudi drugi poletni novinec Elvedin Herić, Gorenjci pa so še tri nove moči registrirali v tem tednu. Iz Domžal sta se v Kranj preselila napadalca Gaber Petric in Anis Jašaragić, medtem ko tretji novinec prihaja iz Rusije. Arnold Kreger je vratar iz St. Petersburga, ki pa nima pretirano blestečega življenjepisa.  Osemindvajsetletni Rus se je doslej dokazoval v Estoniji in v nižjih ruskih ligah, zanimivo pa bo videti, kakšna vloga ga čaka pri Triglavu.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij do še druge zmage
    Nogometaši Aluminija so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav z 2:1 (0:1).

DELI NA