Pred tekmo: Aluminij - Triglav Kranj

Prva liga Telekom Slovenije, 7. krog

ALUMINIJ - TRIGLAV KRANJ

27. avgust 2017, ob 16.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 350 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani se lahko po šestem krogu in gostovanju pri evropskih Domžalah pohvalijo tudi s prvo gostujočo točko v letošnji sezoni. Aluminij je v obračunu s pokalnim prvakom že zaostajal za dva zadetka, a so se varovanci trenerja Slobodana Gruborja v drugem polčasu izkopali iz brezna in zelenico ob Kamniški Bistrici zapuščali s pomembno točko, ki sta jo z zadetkoma priigrala Žiga Škoflek in Marko Nunić. Z neodločenim izidom so se rdeči znova oddaljili na točko razlike tokratnim gostom, nogometašem Triglava, s katerimi so se Kidričani merili tako v drugo- kot prvoligaški konkurenci. V Kidričevem kranjsko zasedbo vidijo kot enega od konkurentov za prvoligaški obstanek, kar velja tudi v obratni smeri, kdo pa bo boljši v prvem medsebojnem obračunu to sezono?

Vedran Mesec, napadalec Aluminija: »Vemo, da je Triglav čvrsta ekipa. Tudi Kranjčani se nahajajo v spodnjem delu lestvice, v katerem smo trenutno tudi sami. Dobro se pripravljamo na tekmo. Celoten teden bomo pridno delali, igramo doma in moramo iti na zmago.«

Kdo je vroč?

Aluminij je v drugo zaporedno prvoligaško sezono krenil s prevetreno obrambo in napadom. Trener Slobodan Grubor je poleti ostal brez Blaža Kramerja in Lovra Bizjaka, ki sta s skupno 13 zadetki rdečim pomagala do nekaj pomembnih točk. Naziv najboljšega klubskega strelca je pripadel Žigi Škofleku, ki je bil uspešen devetkrat, prvič to sezono pa se je veselil v Domžalah, kjer je v svojo statistiko vpisal tudi podajo. Robustni napadalec se je to poletje že trikrat izkazal z zaključno podajo, pred tedni je dvakrat podal ob domači zmagi nad Krškim, lahko podoben dosežek ponovi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Ne glede na poletne kadrovske spremembe, je vodstvo Aluminija v svojih vrstah zadržalo tudi nekaj nosilcev igre. Matic Vrbanec je nogometaš z največ prvoligaškimi nastopi v rdečem dresu, Luka Janžekovič pa se lahko pohvali z najbogatejšo minutažo v prvoligaški zgodovini kluba. Nemanja Jakšić je na lestvici vknjižene minutaže že na četrtem mestu, bočnemu branilcu pa sledi Žiga Škoflek, ki je po tekmi v Domžalah skočil pred Vedrana Turkalja. Za zdaj je nespremenjen zgolj vrh lestvice najboljših strelcev, saj lahko Robert Kurež še nekaj časa mirno spi. Bivši napadalec Aluminija ima s 15 zadetki zajetno prednost pred drugouvrščenim Škoflekom, ki je desetkrat meril v polno. Iz trenutne zasedbe na lestvici desetih najboljših strelcev najdemo še trikratnega strelca Vedrana Mesca.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Triglav tudi v šestem poizkusu po povratku med najboljše klube v državi ni okusil slasti zmage. Kranjčani so po treh zaporednih neodločenih izidih, ko so točko kot edini to sezono odščipnili tudi vodilni Olimpiji, pokleknili pred Gorico. Četa trenerja Tončija Žlogarja, ki je nekaj let branil tudi goriške barve, je z enajstmetrovko Mateja Poplatnika povedla in dobila prvi polčas, a popustila v nadaljevanju, ko so gostje po izenačenju še dva gola zabili v končnici obračuna. Nova priložnost za prvo zmago se orlom ponuja v nedeljo popoldne, ko bodo gostovali pri Aluminiju. Tekmeca loči vsega točka, recept za skok po lestvici pa je povsem jasen. Z zmago bi Gorenjci prehitli najmanj Kidričane in tako zapustili nehvaležno deveto mesto, na katerem imajo dve točki prednosti pred zadnjeuvrščenimi Ankarančani. Je po treh gostujočih remijih napočil čas za prvo slavje?

Tonči Žlogar, trener Triglava: »Zdaj se moramo zbrati in strniti vrste. Popravili bomo realizacijo, zagotovo pa bo vsaka naslednja tekma vsaj tako težka in zahtevna. Želim si, da v prihodnje začnemo bolje izkoriščati posest in priložnosti.«

Luka Majcen, napadalec Triglava: »Včasih potrebuješ le en zadetek, da se ti odpre, da ekipa začne dosegati več zadetkov. Včasih je potrebo na treningih dati več poudarka na zaključke in na ta način priti do boljše realizacije. A dokler prihajamo v priložnosti, ni razlogov za paniko, ko situacij za doseganje zadetkov ni več, takrat se v ekipi lahko prižge rdeč alarm.«

Kdo je vroč?

Premešana zasedba kranjskega prvoligaša je med tednom gostovala na Pohorju in odigrala pripravljalno srečanje z ekipo Qatar SC iz Dohe. Triglav je iztržil nov remi, znova pa je v polno meril Matej Poplatni. V začetni enajsterici trenerja Žlogarja se je znašel tudi Kristjan Arh Česen. Mladi bočni branilec je standardni član začetne enajsterice bordo-belih, to poletje pa je izpustil zgolj gostovanje v Krškem. Dobre predstave mladeniča niso ostale neopažene, saj je 20-letni otrok kranjskega kluba v četrtek prejel krstno vabilo v mlado reprezentanco Slovenije. Iz vrst Triglava je bil vpoklican tudi Ožbej Kuhar, barve Aluminija pa bosta predstavljala Luka Janžekovič in Matic Vrbanec.

Ali ste vedeli?

Ekipi Aluminija in Triglava sta v preteklosti odigrala štiri prvoligaške dvoboje, po štirih tekmah pa sta nasprotnika povsem poravnana. Uvodna dvoboja sta postregla z zmago gostiteljev, v Kranju je bil za slavje domačih natančen Matej Poplatnik, v Kidričevem pa so se domači veselili po golu Marka Drevenška. Naslednji dve tekmi sta postregli z delitvijo točk. Precej daljšo brado pa imajo drugoligaški obračuni Kidričanov in Kranjčanov, ki so se v 2. SNL udarili že 31-krat, s 15 zmagami pa so uspešnejši Štajerci. Gorenjci so slavili desetkrat, v primerjavi s Kidričani pa so bili precej manj učinkoviti, dosegli so 39 zadetkov, v golu Triglava je končalo 63 udarcev Kidričanov.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Visoka zmaga Aluminija v Kranju
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali kranjski Triglav s 4:1 (1:0).
  • 19.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Aluminij
    Triglav in Aluminij po vrnitvi na nogometne zelenice še nista okusila sladkobe zmage, rane pa bosta celila v nedeljskem spopadu. Jeseni so vse tri zmage ostale v rokah gostitelja, kdo se bo veselil tokrat?
  • 04.12.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Osem golov v mreži Triglava
    Nogometaši Aluminija so v 20. in zadnjem jesenskem krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Triglav z 8:1 (4:0).
  • 02.12.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Triglav
    Tretji Aluminij bo na zadnji tekmi pred zimskim premorom gostil nogometaše Triglava, ki so v soboto vnovič presenetili v Ljudskem vrtu. Kdo se bo veselil v Kidričevem?
  • 26.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav prekinil črni niz
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 1:0 (0:0).
  • 24.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Aluminij
    Kidričani so se z dvema zmagama proti Taboru vrnili na stara pota. Za Štajerce prevelika ovira ne bi smel biti niti kranjski Triglav, ki se še vedno nahaja sredi hude rezultatske krize.
  • 19.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij do še druge zmage
    Nogometaši Aluminija so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav z 2:1 (0:1).
  • 18.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Triglav
    Triglav je z zmago v Ljudskem vrtu pripravil največje presenečenje uvodnega kroga PLTS, Gorenjci bodo v petek izzvali Aluminij, ki je bil uspešen v Sežani. Kdo se bo veselil na Štajerskem?
  • 27.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij po preobratu do zmage
    Nogometaši Aluminija so v tekmi 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Triglav z 2:1 (0:1).
  • 25.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Triglav
    Tako kot Velenje, bo tudi Kidričevo gostilo spopad tekmecev z dveh front. Triglav se bori za obstanek, Aluminij po izpadu iz pokalnega tekmovanja pot do Evrope išče skozi PLTS. Kdo se bo veselil na Štajerskem?

DELI NA