Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog

ANKARAN HRVATINI - ALUMINIJ

27. maj 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: Šport TV 2

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 275 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: Johan Nkama

Se lahko Ankarančani v zadnji tekmi sezone povzpnejo na deveto mesto lestvice Prve lige Telekom Slovenije? Galebi bodo v Novi Gorici gostili nogometaše Aluminija, ki jih v sredo čaka še pokalni finale. Moštvo Vlada Badžima za skok pred Triglav potrebuje zmago, ob skalpu Aluminija pa Kranjčani ne bi smeli slaviti v Velenju. A tudi v primeru selitve na deveto mesto veselje ne bo pristno, saj Ankarančani niso bili uspešni na prvi stopnji licenciranja, zato bo potrebno v primeru ugodnega razpleta na igrišču počakati še na vesti iz Brda pri Kranju. Ne glede na razplet licenčnih postopkov pa bodo ankaranski nogometaši tudi v zadnjem krogu prvenstva dali vse od sebe, da vknjižijo nove točke in vnovič prekrižajo načrte Aluminija. Vsi trije dvoboji nedeljskih tekmecev so se razpletli brez zmagovalca, vselej pa so gledalci videli po dva zadetka. Se bo tradicija nadaljevala tudi na severu Primorske?

Kdo je vroč?

Vlado Badžim bo v nedeljo popoldne pogrešal Johana Nkamo, ki je po četrtem rumenem kartonu že sklenil z nastopi v letošnji sezoni. Nigerijec v sredo s soigralci ni uspel preprečiti novega, že 20. poraza sezone. Ankaranski branilci niso uspeli zaustaviti razpoloženega Mirana Burgića, ki je dvema goloma dodal še podajo. Primož Bužan je moral žogo štirikrat pobrati izza svojega hrbta, kljub temu pa bo mladi Primorec pomembno orožje Ankarančanov v zadnji tekmi sezone. Čuvaj ankaranske mreže se je nekajkrat že izkazal za osrednjega junaka galebov, bo tako tudi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Se bodo Ankarančani od prvoligaške konkurence poslovili že po eni sezoni? To sicer ne bo prav nič posebnega, saj tudi v sedanji druščini najdemo nekaj klubov, ki so prvoligaški status ohranili zgolj eno sezono. Triglav se je od Prve lige Telekom Slovenije dvakrat poslovil po enem letu, podobno usodo pa so doživeli tudi Aluminij, Domžale in Rudar. V zgodovini državnega prvenstva pa najdemo tudi osem klubov, ki so prvoligaški ples plesali zgolj eno leto, nato pa se nikoli več niso vrnili v družbo najboljših klubov. Med te klube spadajo Kočevje, Livar Ivančna Gorica, Pohorje, Vevče, Železničar Maribor, Medvode, Tabor Sežana in Rudar Trbovlje.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Nemanja Jakšić

Ankarančani bodo v nedeljo odigrali zadnje srečanje letošnje sezone, še dve preizkušnji pa čakata Kidričane. Aluminij se bo po zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije povsem osredotočil tudi na sredo in finalno tekmo Pokala Slovenije. Moštvo Oliverja Bogatinova se bo v ljubljanskih Stožicah udarilo z Olimpijo, še prej pa se rdečim nasmiha priložnost, da sezono sklenejo na sedmem mestu ligaške razpredelnice. Štajerci bi s tem poskrbeli za najboljšo prvoligaško uvrstitev v zgodovini kluba, a bodo za omenjeni dosežek potrebovali tudi pomoč Celjanov. Grofje bodo gostovali v Krčanih, ki imajo točko naskoka pred zasedbo Aluminija. Kidričani so na 35 tekmah letošnjega prvenstva iztržili 33 točk, nazadnje pa so na domačem igrišču izgubili z Rudarjem. Velenjčani so se veselili zmage z 1:3, tako pa je že jasno, da se bodo lahko Kidričani pohvalili z bogatejšim točkovnim izkupičkom na gostovanjih. Aluminij je na tujih zelenicah osvojil 17 točk, lahko v Novi Gorici še povečajo izkupiček?

Kdo je vroč?

Kakšna zasedba bo v nedeljskem popoldnevu krenila v spopad z zadnjo ekipo prvenstva? Bo Oliver Bogatinov pred pokalnim finalom z Olimpijo spočil katerega od nosilcev igre? Zanimivo bo videti, če bo v Novi Gorici zaigral tudi Ibrahim Mensah, ki je v sredo še devetič letos meril v polno. Hitri Ganec je enega od zadetkov v zaostali tekmi 18. kroga pospravil tudi v mrežo Ankarana, ko so se Primorci z golom Vedrana Gerca tik pred koncem srečanja rešili poraza. Nekdanji član Brava in Krškega je najboljši strelec Aluminija, bo v nedeljo potrdil uspešno sezono?

Ali ste vedeli?

Kidričani so z obstankom izpolnili cilj, finalna tekma Pokala Slovenije pa bo le še smetana na vrhu torte, ki lahko prinese zelo veliko. Rdeči se potegujejo za prvi nastop v mednarodni konkurenci, s pokalnim uspehom pa bi se Aluminij pridružil zdaj že bogati druščini klubov, ki so slovenski nogomet zastopali v tekmovanjih Evropske nogometne zveze. Največje mednarodne uspehe beleži Maribor, ki je bil ob Olimpiji in Izoli slovenski predstavnik v evropskih tekmovanjih po krstni prvoligaški sezoni. Ob trojici omenjenih klubov pa se je v tekmovanjih pod okriljem UEFA dokazovalo še 12 klubov, to so Celje, Mura, Rudar Velenje, Gorica, Primorje, Korotan, Koper, Drava Ptuj, Domžale, Interblock, Olimpija in Mura 05.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ankaran kljub zmagi izpadel
    Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 36., zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici premagali Aluminij z 2:1 (2:0).

DELI NA