Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

ANKARAN HRVATINI - CELJE

20. maj 2018, ob 17.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 286 gledalcev )

Cena vstopnic:
- 8 evrov

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: Žan Humar in Timotej Mate

Ankarančani so sredi prestolnice presenetili Olimpijo in na vrh lestvice pomagali Mariboru, a so kljub temu povečali zaostanek za devetim Triglavom. Kranjčani so dobili ponedeljkovo tekmo v Novi Gorici in prednost pred zasledovalcem povečali na dve točki. Časa za preobrat, ki smo jih tudi na dnu lestvice videli že nekaj, je še dovolj, prvoligaše čakajo še tri preizkušnje. Primorci se bodo v zaključnem dejanju 34. kroga pomerili s Celjani. Grofom v lovu na četrto mesto šteje zgolj zmaga, a točke nujno potrebujejo tudi galebi, ki se bodo v obračun s peto ekipo prvenstva podali brez adutov začetne enajsterice. Žan Humar in Timotej Mate sta pomembna člena obrambne vrste, najpogosteje pa igrata ob obeh stranskih črtah. Vlado Badžim, ki se po tekmi premora vrača na trenersko klop, bo moral pred nedeljsko preizkušnjo poiskati novi rešitvi, a ima Primorec s tem spomladi že bogate izkušnje. Oranžni so bili primorani že nekajkrat krpati luknje v začetni enajsterici, bodo uspešni tudi tokrat?

Kdo je vroč?

Mednarodno pisana igralska zasedba Ankarana Hrvatinov je bila v letošnjih dvobojih z Olimpijo in Mariborom že nekajkrat blizu odmevnega presenečenja, a je do minule nedelje zmanjkal tudi kanček sreče. Tokrat so Primorci zagrabili priložnost, bili po strelu Vedrana Gerca zelo blizu tudi zadetku, vloga osrednjega junaka pa je pripadla gostujočemu vratarju. Primož Bužan je v 25. prvoligaškem nastopu še drugič zapored zaklenil svoja vrata, nase pa je najglasneje opozoril v izdihljajih tekme, ko je zaustavil kazenski udarec Ricarda Alvesa in potrdil odmevno točko Ankarana Hrvatinov.

Ali ste vedeli?

Galebi po zaslugi rezultatov v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije pridno plezajo tudi po večni lestvici državnega prvenstva. Primorci so v 33 krogih zbrali 23 točk, s točko v ljubljanskih Stožicah pa so se na 36. mestu izenačili z Medvodami, ki so bile del prvoligaške druščine v krstni sezoni. Ankarančani so sicer že pred časom preskočili Kočevje, Ivančno Gorico, Pohorje, Vevče in mariborski Železničar, zdaj pa lovijo dosežek Sežancev in Radomljanov. Slednji so za 29 točk potrebovali dve prvoligaški sezoni.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Elvedin Džinić in Dario Vizinger

Nedeljski gostje Ankarančanov bodo nogometaši Celja, ki so si z zgolj točko na zadnjih štirih tekmah zapletli življenje in boj za četrto mesto lestvice. Le-to samo po sebi še ne prinaša evropske vstopnice, a motiva vseeno ne manjka. Grofje so po porazu v Novi Gorici in Kranju doživeli še domačo zaušnico, Rudar pa je bil po Aluminiju šele drugi klub v letošnji sezoni, ki je knežje mesto zapuščal s polnimi žepi. Domača obramba ni našla recepta, kako zaustaviti razigranega Dominika Radića. Dušan Kosič si verjetno želi, da je poraz prebudil njegove varovance. Celjani si novih spodrsljajev ne smejo privoščiti, pa čeprav bodo ob ponovni vrnitvi na sever Primorske pogrešali Daria Vizingerja in Elvedina Džinića. Poveljnik celjske obrambe je pristavil delež k zadnji zmagi Celja nad Ankarančani, ki so srečanje na Savinjskem sklenili s tremi izključenimi igralci. Gostje so povedli z golom Vodeba, ankaransko mrežo pa so po rdečih kartonih Bordonu, Humarju in Gercu napolnili Žinko, Požeg Vancaš, Pungaršek, Džinić in Predragović, medtem ko se je Suljić podpisal pod avtogol.

Metod Jurhar, vratar Celja: »Ritem je bil resnično peklenski. Tekme so si sledile ena za drugo. V zadnjih krogih ni steklo po naših željah, a verjamem, da lahko sezono uspešno zaključimo. Venomer pride padec, iz katerega se moraš nekaj naučiti ter obenem postati še boljši. Pred nami so še tri tekme, na katerih bomo naredili vse, da zabeležimo nove pozitivne rezultate.«

Kdo je vroč?

Se lahko Celjani v zadnjih treh krogih še vrnejo na želeno pozicijo in se ob pomoči Olimpije prebijejo tudi v kvalifikacije UEFA Evropske lige? Rumeno-modri niso izkoristili rezultatske krize Rudarja, za nameček pa so v nedeljo padli še na zrelostnem izpitu. Kot že zapisano, prostora za nove poraze ni, Dušan Kosič pa bo moral ohrabriti svoje varovance. Grofje so si sicer tudi v sosedskem spopadu s knapi pripravili nekaj izrazitih priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Bo spomladi vroči Rudi Požeg Vancaš v Novi Gorici prebudil soigralce?

Ali ste vedeli?

Že velikokrat smo omenili, da je razplet zgodbe o četrtem mestu in preboju na mednarodno sceno odvisen tudi od scenarija finalne tekme Pokala Slovenije. Jasno je, da bodo slovenski nogomet poleti v Evropi zastopali Domžalčani, Ljubljančani in Mariborčani, v igri za zadnjo vozovnico pa so poleg pokalnih finalistov Kidričanov še Velenjčani, Goričani in Celjani. Omenjena trojica pa se je v letošnji sezoni največkrat izmenjala na četrtem mestu. Rudar je na četrtem mestu preživel 15 krogov, Celjani pet, Goričani pa štiri, vse sicer že v jesenskem delu sezone. Kdo bo četrti po zadnji tekmi prvenstva?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani ugnali Ankaran
    Nogometaši Celja so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Ankaran Hrvatine z 2:0 (2:0).

DELI NA