Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

ANKARAN HRVATINI - DOMŽALE

30. julij 2016, ob 18:00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni center Dravograd, kapaciteta 1.918 sedežev (povprečen obisk: /)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- ob nakupu vstopnice brezplačna pijača

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: /

Ankaran Hrvatini bodo po remiju in porazu v tretji prvoligaški preizkušnji lovili še krstno zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije. Primorci bodo v Dravogradu gostili Domžalčane, ki so sredi evropskih obveznosti, a so minulo nedeljo z visoko zmago nad Celjem že dokazali, da premorejo širok in kakovosten kader. Ankarančani so po uvodnem remiju s Triglavom pokleknili v Velenju. Rudar je slavil z izidom 3:1, a so se varovanci trenerja Vlada Badžima v končnici že približali na gol zaostanka in imeli še nekaj priložnosti za izenačenje. Vodstvo novega prvoligaša sicer še vedno išče morebitne okrepitve, nekatere med njimi pa je Badžim med tednom preizkusil tudi v pripravljalni tekmi s Kardemir Karabuksporjem. Turški prvoligaš je v ankaransko mrežo pospravil sedem zadetkov, poraz Primorcev, ki so zaigrali s premešano zasedbo, pa je omilil prav nogometaš na preizkušnji, Bradley. Kako se bodo Ankarančani odrezali v dvoboju s pokalnim prvakom, ki ga je v preteklosti vodil tudi Badžim?

Vlado Badžim, trener Ankaran Hrvatinov: »Zavedamo se, da so Domžale zelo kakovostna ekipa, a se bomo na vsak način potrudili. Mogoče pa jim bo evropski nastop le vzel malce moči.«

Kdo je vroč?

Med najbolj aktivnimi nogometaši Ankaran Hrvatinov v tekmi z Velenjčani lahko uvrstimo tudi Erika Gliho. Dvajsetletnik je eden redkih nogometašev v Badžimovi zasedbi, ki se že lahko pohvali s prvoligaškimi izkušnjami, le-te pa mu očitno pošteno koristijo tudi na zelenici. Gliha je namreč podal za premierni zadetek Ankarančanov v prvoligaški konkurenci, pod katerega se je po predložku bočnega branilca podpisal Tim Vodeb. Slednji je imel zgolj nekaj minut zatem še eno podobno priložnost, vnovič pa se je v vlogi asistenta znašel Gliha, ki je v izdihljajih dvoboja z udarcem proti golu poizkusil tudi sam, a je natančno izveden prosti strel odbil prisebni Radan.

Ali ste vedeli?

Ankarančani so se dober teden po krstni prvoligaški točki lahko razveselili tudi prvega gola v Prvi ligi Telekom Slovenije. V zgodovino ankaranskega kluba se je vpisal Tim Vodeb, ki je v igro vstopil sredi drugega polčasa. Vsestranski nogometaš je ob tem pokazal še eno močno orožje, v slogu Roryja Delapa lahko žogo zaluča vse do gola, ob tem pa si pomaga tudi s posebno tehniko. Na prikaz premeta bo potrebno še malce počakati, saj je nogometaš šele pred kratkim okreval po poškodbi rame. Trboveljčan je sicer eden od nogometašev z najdaljšim stažem v primorskem klubu, v letošnji sezoni pa bi se lahko zgodilo, da bi se na igrišču pomeril z mlajšim bratom. Nik je namreč član Krškega.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Za Domžalčani je že peta poletna evropska preizkušnja. Varovanci Simona Rožmana so pri nemškem prvoligašu Freiburgu doživeli minimalen poraz, a bili nekajkrat nevarni tudi pred golom gostitelja, ki je po zaslugi Dejana Milića zapravil še nekaj priložnosti, tudi najstrožjo kazen. Pred povratnim obračunom tretjega kroga kvalifkacij UEFA Evropske lige, ki ga bodo rumeni gostili v ljubljanskih Stožicah, se bo pokalni prvak odpravil na Koroško in se v Dravogradu udaril z novim prvoligašem. Tudi za Ankaran Hrvatine in Domžale velja, da bosta odigrala sploh prvo uradno medsebojno srečanje, na lestvici letošnje sezone pa bolje kaže dvakratnemu državnemu prvaku. Domžalčani so se po porazu v Velenju pobrali z visoko zmago nad Celjem, ki so ga na prenovljeni domači zelenici ugnali s štirimi zadetki. Bodo možje v rumenem učinkovito predstavo ponovili tudi v nedeljo, ko bo Simon Rožman najverjetneje vnovič premešal začetno enajsterico?

Dejan Milić, kapetan in vratar Domžal: »Prva liga je za nas prioriteta, saj brez uspeha v prvenstvu ni evropskih tekem. Takšne tekme so ključne za našo ekipo. Zaigrati moramo skrajno resno, zmagati in si še dodatno dvigniti samozavest. V Dravograd gremo po nove tri točke, ki jih v boju za vrh lestvice tudi nujno potrebujemo.«

Kdo je vroč?

Med tistimi, ki utegnejo dobiti mesto v začetni enajsterici tudi v nedeljo, je tudi Petar Franjić. Hrvaški nogometaš je s tremi zadetki drugi strelec letošnjega prvenstva, zaostaja zgolj za krškim napadalcem Miljanom Škrbićem, a minulo nedeljo ni bil veliko oddaljen od tega, da bi ga ujel. Zimski prišlek ob Kamniško Bistrico je za hrbet Matjaža Rozmana pospravil dva zadetka, bil pa je tudi blizu tretjega, a mu je veselje preprečil okvir gola. Otrok Croatie Sesvete, ki pa je mladinski staž sklenil pri zagrebškem Dinamu, je tako že presegel pomladanski izkupiček, ko je v 31. krogu prvenstva zatresel mrežo velenjskega Rudarja.

Ali ste vedeli?

Domžalski nogometaši so v sezoni 2016/17 odigrali že sedem uradnih preizkušenj, kar je največ med vsemi prvoligaši. Četa trenerja Rožmana se lahko pohvali z izjemno učinkovitostjo, saj so do četrtovega gostovanja v Freiburga zabili že 15 zadetkov. V obračunu s članom nemške Bundeslige se je prvič to poletje zgodilo, da Senijad Ibričić in soigralci niso našli poti do nasprotne mreže, kar se je v lanski sezoni prvič zgodilo v deveti tekmi, ko so rumeni izgubili povratno srečanje z londonskim West Ham Unitedom. V preteklem tekmovalnem letu so Domžale odigrale 48 uradnih tekem in osemkrat ostale brez doseženega gola, v vsakem delu sezone po štirikrat.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani uspešni proti novincu
    Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Dravogradu izgubili proti Domžalam z 1:3 (1:1).

DELI NA