Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Triglav Kranj

Prva liga Telekom Slovenije, 1. krog

15. julij 2016, ob 18:00: ANKARAN HRVATINI - TRIGLAV KRANJ

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni center Dravograd, kapaciteta 1.918 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: /

S tekmo v Dravogradu se pričenja že 27. izdaja Prve lige Telekom Slovenije. Žreb v NNC Brdo je odločil, da bosta sezono odprla novinca v prvoligaški druščini, ekipi Ankaran Hrvatinov in Triglava. Kranjčani se po treh letih v drugoligaški konkurenci vračajo v družbo najboljših slovenskih klubov, v kateri bodo prvič v več pol stoletja dolgi zgodovini kluba zaigrali Ankarančani. Primorci so zadnjo sezono 2. SNL sklenili na tretjem mestu, v prvoligaški izziv pa se podajajo s pošteno prevetrenim kadrom, ki je večino priprav opravil v Slovenj Gradcu. Prekaljeni strateg Vlado Badžim ima kot nekdanji trener Kopra in Domžal bogate prvoligaške izkušnje, z njimi se lahko pohvali tudi poveljnik obrambe Jan Pahor, medtem ko se je Jaka Štromajer preselil v sosednjo Italijo. Novinci v ankaranski zasedbi so predvsem prvoligaškega nogometa željni mladci. Med za zdaj potrjenimi novinci se lahko s prvoligaškimi izkušnjami pohvalijo Emir Dautović, Gal Primc in Sven Dodlek, medtem ko je Vinko Cerovec del mlade hrvaške izbrane vrste.

Vlado Badžim, trener Ankaran Hrvatini: »Občutki so dobri, igrišče je lepo, nižja pa je tudi temperatura. Vsi pogoji so idealni za dobro tekmo. Upam, da bomo jutri pravi in igrali tako, kot smo delali. Sprememb je bilo veliko, vendar bomo naredili vse, da se bomo jutri veselili.«

Kdo je vroč?

Med že potrjene nogometaše Ankaran Hrvatinov, ki se bodo prvič preizkusili v Prvi ligi Telekom Slovenije, spada tudi Rok Kidrič. Visokorasli napadalec je bil v minuli sezoni eno od odkritij drugoligaškega prvenstva, saj je otrok celjskega kluba z 19 doseženimi zadetki zaostal zgolj za Matejem Poplatnikom, ki bo tokrat stal nasproti nekdanjega člana Šmartnega, Dravinje in Drave. Kranjski branilci bodo morali biti še posebej pozorni ob predložkih in dolgih podajah, saj je poleg dolgega in hitrega koraka močan adut 22-letnika tudi igra z glavo. Mestinjčan je v pripravah zatresel mrežo nekdanjega kluba Doba, proti kateremu so Primorci vknjižili prvo od dveh zmag. Kakšen bo prvoligaški debi?

Ali ste vedeli?

Med zanimivejše Ankarančanov lahko uvrstimo tudi Tima Vodeba. Trboveljčan je del ankaranske zgodbe že štiri leta in se tako lahko pohvali z enim od najdaljših stažev v primorskem moštvu. Tudi z Vodebom na zelenici so Ankaran Hrvatini s sezone v sezono postopoma plezali po drugoligaški razpredelnice in se maja zavihteli do tretjega mesta, ki jim je prineslo prvoligaško vozovnico. Tudi 27-letni Vodeb nima izkušenj s prvoligaškim nogometom, a gre verjeti, da bo nekdanji član trboveljskega Rudarja, Radomelj, Ivančne Gorice, Šampiona, Šmartnega in Krškega, pomemben adut Vlada Badžima. Vsestranski nogometaš, ki lahko igra tako v napadu kot obrambi, pa bo verjetno že kmalu postregel z enim od svojih orožij, nadvse zanimivim izmetom žoge.

 

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Triglav je nazaj! Kranjčani se po treh drugoligaških sezonah zmagoslavno vračajo med najboljše klubi na sončni strani Alp, z naslovom drugoligaškega prvaka. Jeseni je kazalo, da bi se lahko Gorenjci sprehodili do povratka med prvoligaše, saj so orli v uvodnih desetih krogih prvenstva nanizali ravno toliko zmag, niz pa so v 11. tekmi sezone prekinili prav Ankarančani. Tudi Dobljani niso popuščali in spomladi se je drugouvrščena ekipa prvenstva že povsem približala, boj za vrh lestvice pa je bil dokončno odločen dva kroga pred koncem sezone, ko so se v taboru Triglava veselili Prve lige Telekom Slovenije. Moštvo v poletnem času ni doživelo omembe vrednih igralskih sprememb, saj je vodstvo kluba sodelovanje podaljšalo z vsemi nosilce igre, je pa za presenečenje poskrbela poteza Siniše Brkića. Pisec kranjske pravljice se je, potem ko je Triglav vrnil med prvoligaše, umaknil s trenerskega stolčka in se posvetil zgolj nalogam športnega direktorja, svoje mesto pa prepustil Tončiju Žlogarju. Nekdanjega reprezentanta na Koroškem čaka prvoligaški debi v trenerski vlogi.

Ožbej Kuhar, branilec Triglava: »Z glavami smo bolj kot ne že bili na sobotni tekmi z Ankaranom. V soboto gre zares, v prvenstu bodo štele točke in zelo pomembno je, da v tekmovanje vstopimo z zmago oziroma pozitivnim rezultatom. Do tekme se bomo osvežili, saj so noge kar težke zaradi močnih tekem in treningov, nato pa napadli prve tri točke.«

Kdo je vroč?

Kranjčani v poletnih tednih do pričetka sezone niso kadrovali, v sezono pa bodo vstopili s kadrom, ki je klub popeljal do Prve lige Telekom Slovenije. Z izjemo trenerja Žlogarja novincev (še) ni, Primorec na kranjski klopi pa si lahko želi, da bi Matej Poplatnik ponovil uspešno lansko sezono, ko je bil s kar 27 zadetki daleč najboljši strelec gorenjske zasedbe. Mlajši od bratov Poplatnik že ima izkušnje s prvoligaškim nogometom, na debi v najmočnejši konkurenci pa upa tudi mladi Tom Žurga. Devetnajstletnik je bil z 21 zadetki tretji strelec mladinske lige in eden najzaslužnejših, da so se v Kranju veselili tudi drugega naslova mladinskega državnega prvaka v zgodovini kluba.

Ali ste vedeli?

Žurga ni edini mladi up kranjske nogometne šole. S članskim moštvom že nekaj časa vadijo številni mladi upi, med katerimi je spomladi nase najglasneje opozoril David Zec. Nadarjeni branilec je imel v lanski sezoni še pravico za kadetsko selekcijo, a je bil pomemben člen šampionske mladinske zasedbe, spomladi pa si je z uspešnimi nastopi priigral tudi vabilo trenerja Siniše Brkića, ki ga je maja posadil na avtobus za tekmo v Novem mestu. Zec je dvoboj s Krko pričel v začetni enajsterici Triglava in se izkazal že ob članskem debiju. V izdihljajih dvoboja je zabil gol za pomembno kranjsko zmago z izidom 2:3 in postal šele prvi nogometaš rojen leta 2000 ali kasneje, ki se je v prvo- ali drugoligaškem rangu slovenskega nogometa veselil zadetka.

 

 

Tekst: NZS
Foto: NK Ankaran Hrvatini

SORODNE NOVICE

  • 15.07.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Uvod novincev brez zadetkov
    Nogometaši Ankarana in kranjskega Triglava so se v prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije v Dravogradu razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA