Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Triglav Kranj

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

ANKARAN HRVATINI - TRIGLAV KRANJ

24. februar 2018, ob 13.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 1.918 sedežev (povprečen obisk: 363 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: /

Po zaostali tekmi Ankarančanov in Kidričanov je prva polovica sezone tudi formalno pod streho, prav Ankarančani pa bodo v soboto popoldne odprli drugi del Prve lige Telekom Slovenije. Četo trenerja Vlada Badžima, ki je v Ajdovščini pogrešal nekaj zimskih novincev, čaka nov izjemno pomemben obračun. Primorci se bodo udarili s Triglavom. Deveta ekipa lige ima pred letošnjim novincem med prvoligaši še pet točk prednosti, saj so Ankarančani v izdihljajih torkovega obračuna z Aluminijem prišli do krvavo potrebne točke in zmanjšali zaostanek za Kranjčani. Oranžni bi se z novim skalpom orlov vključili v enakovreden boj za prvoligaški obstanek, zato nogometašem ankaranske zasedbe ne bo manjkalo motiva. Badžim bo lahko računal tudi na Aristotelesa Romera in Dos Santosa, ki sta pridobila pravico nastopa.

Kdo je vroč?

Junakov torkove točke v Ajdovščini je bil Vedran Gerc, ki je v zadnji minuti dvoboja z Aluminijem izničil vodstvo Kidričanov. Izkušeni napadalec je eden od enajsterice novincev, ki so se Ankarančanom pridružili med zimo, ter eden od treh, ki so debitirali že v torkovem obračunu. V zadnjih letih nogometni popotnik je pred selitvijo v Ankaran igral v Omanu, pred leti pa je že okusil igranje na slovenskih zelenicah. Danes 32-letni Hrvat je bil v sezoni 2004/05 član Ljubljane, ko je zbral osem nastopov, v krstnem nastopu pa je zatresel mrežo Maribora.

Ali ste vedeli?

Vlado Badžim, ki bo tekmo s Triglavom spremljal s tribune, med tednom še ni smel računati na vse pridobitve, saj velika večina teh še ni imela urejene potrebne dokumentacije za nastop. Ob Gercu sta tako zaigrala še Čazim Suljić in povratnik Patrik Bordon, na klopi pa je sedel še Mark Antony Aouad. Avstralec je bil del primera, ki pri slovenskih klubih niso ravno vsakdanji, saj je Badžim v kader uvrstil kar tri vratarje, Bužana, Paal in Aouada. Triindvajsetletnik je bil kot mladinec član Stoke Cityja in Genoe, lani pa se je pobližje spoznal z balkanskim nogometom, saj je bil član črnogorskega Lovčena in makedonskega Prilepa.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Alen Krcić in Dejan Robnik

Tudi Kranjčane na severu Primorske čaka izjemno pomembna preizkušnja. Orli bodo iskali maščevanje za jesenski poraz na Gorenjskem ter v tretjem spopadu s Primorci iskali prvi komplet treh točk, poletni dvoboj v Dravogradu se je končal brez zadetkov. Gorenjci bi se z morebitno zmago vnovič otresli zadnjeuvrščenega zasledovalca ter ohranili stik s Kidričani in Krčani. Aluminij trenutno beži za tri točke, še dve točki več imajo na svojem računu Posavci, omenjena kluba pa bosta v 20. krogu odigrala medsebojno srečanje. Bordo-rdečim se v Novi Gorici ponuja idealna priložnost, da z zmago močno izboljšajo svoj položaj in se morda že čez dober teden znebijo tudi nehvaležne devete pozicije. Naloga sicer ne bo najlažja, saj bo moral Siniša Brkić enajsterico sestaviti brez izkušenih Alena Krcića in Dejana Robnika. Bo iskanje maščevanje prineslo uspeh?

Elvis Džafić, kapetan in vratar Triglava: »Zadnja dva tedna nestrpno čakamo na začetek drugega dela sezone. Zimske priprave so dolge in sila pomembne. Treba se je prisiliti, da si fizično in psihično vselej na maksimumu. Res pa je, da se zadnje dni veliko pogovarjamo o nadaljevanju sezone, sploh o prihajajoči tekmi in komaj že čakamo, da se začne.«

Kdo je vroč?

Triglav je med premorom posegel po najmanj kadrovskih spremembah. Stefan Kukoljac in Daniel Vujčić nista dočakale omembe vredne vloge, zaradi težav s poškodbo je vsega eno tekmo odigral Darko Zec. Nekoliko večjo luknjo je s selitvijo na Poljsko pustil Matej Podlogar, ki se je pri Olimpii Grudziadz pridružil Maticu Žitku in Mihi Goropevšku. Orli bodo spomladi veliko stavili na uigranost, ki bi lahko bila že v tekmi z Ankarančani močno orožje Mateja Poplatnika in soigralcev. Strelec desetih zadetkov ima po slovesu Maryja in poškodbi Škrbića lepo priložnost, da se hitro zavihti na vrh ligaške lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

Gorenjci so ostali zvesti viziji, da bodo priložnost na prvoligaških zelenicah namenjali doma vzgojenim nogometašem, med katere lahko uvrstimo tudi edinega zimskega prišleka. Dejan Vokić se je tik pred koncem zimskega prestopnega obdobja poslovil od Ljudskega vrta in se po sedmih letih vrnil v orlovo gnezdo. Vokić je vrste Triglava zapustil po sezoni 2010/11, ko se je pridružil ljubljanskemu Bravu, tri leta kasneje pa je sledila še selitev v Maribor. V članskem moštvu vijolic ni dočakal veliko priložnosti, izkušnje pa je nabiral tudi v Veržeju in Krškem, za katerega je odigral devet prvoligaških tekem.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.02.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ankaran do pomembne zmage
    Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici premagali kranjski Triglav z 2:0 (1:0).

DELI NA