Pred tekmo: Bravo - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

BRAVO - ALUMINIJ

29. februar 2020, ob 14.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev (povprečni obisk: 976 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7,90 evra 
- otroška vstopnica: 3,90 evra
- brezplačen vstop za otroke do 8 let

BRAVO

Prepoved nastopa: Gal Primc

Potem, ko Šiškarji proti Taboru niso blesteli (pa so tri točke na koncu vseeno ostale doma), bi malokdo verjel, da bo že čez nekaj dni na zelenico Arene Z’dežele pritekel povsem drugačen Bravo. Vseh 90 minut so uspešno konkurirali favoriziranim gostiteljem, tudi rezultat, ki se je na koncu svetil na semaforju, je bil povsem zaslužen. Skupaj z grofi je četa Dejana Grabića odigrala tekmo kroga, stratega rumenih pa bo še posebej veselilo dejstvo, da so njegovi varovanci znova našli tako pomembno strelsko formo, ki je v tednih pred zimskim premorom izginila neznano kam. Kljub naštetemu je bila točka v knežjem mestu premalo za ohranitev osmega mesta in Ljubljančani so se znova znašli v coni izpada. Kakšen bo položaj na lestvici po sobotni tekmi s Kidričani?

Kdo je vroč?

Rumeni so se prvič veselili v 10. minuti, ko so z uigrano akcijo po podaji iz kota izigrali celotno celjsko obrambo. Luka Žinko je kratek predložek podaljšal do druge vratnice, kjer je žogo povsem osamljen pričakal Roko Baturina in jo potisnil v domačo mrežo. Nekaj minut kasneje je Mustafa Nukić zapravil enajstmetrovko, drugi zadetek pa je naposled prišel na začetku drugega polčasa, takrat je bil uspešen Sandi Ogrinec.

Ali ste vedeli?

Zdi se, da so v Spodnji Šiški z Rokom Baturino zadeli žebljico na glavico. Devetnajstletnik je imel po prvih dvajsetih minutah v rumenem dresu na svojem računu že dva zadetka. Prvič se je med strelce vpisal proti Taboru, takrat je v igro vstopil v 79. minuti. Sanjski debi je v knežjem mestu nadgradil s še enim golom, zagotovo pa bo nevaren tudi za vrata rdeče-belih.

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Knapi so pretekli konec tedna pošteno namučili rdeče-bele, ki še niso uspeli ujeti tekmovalnega tempa. V šumi smo spremljali sila neatraktiven, trd obračun, brez pravih priložnosti in dinamike. Obenem nikakor ni šlo za brezkompromisno prevlado domačinov nad zadnjeuvrščeno ekipo prvenstva, ki bi se z obema rokama oklepala remija brez golov. Rudar je bil preveč enakovreden, da bi bil Slobodan Grubor z videnim lahko zadovoljen. No, na koncu (odločitev je padla v 92. minuti) so Kidričani le slavili, osvojili tri točke in zadržali stik z vrhom, kar se v tem trenutku zdi edino kar šteje. V tem krogu Štajerci odhajajo v prestolnico – lahko še naprej hodijo po liniji najmanjšega odpora ali bodo Šiškarji iz šumarjev vendarle izvlekli nekaj več?

Jure Matjašič, vezist NK Aluminij: ''Bravo se bori za obstanek, takšne ekipe so vedno nevarne. Dobro jih poznamo, pripravili se bomo in v tekmo šli optimistično.''

Kdo je vroč?

Do edine prave priložnosti so Kidričani v torek do edine prave priložnosti prišli v 92. minuti, ko je z desne strani predložek v sredino poslal spočiti Nemanja Jakšić (na tekmi s Celjani branilec zaradi rumenih kartonov ni smel zaigrati), tam pa je bil na mestu Ante Živković. Visokorasli napadalec, čigar nastop je bil po tekmi z grofi zaradi morebitne poškodbe vprašljiv, je okroglo usnje »iz prve« poslal mimo vratarja Radana in se skupaj s soigralci veselil zmage.

Ali ste vedeli?

Statistika je tokrat na strani Aluminija. Rdeče-beli so slavili na obeh medsebojnih obračunih. Avgusta je edini na tekmi zabil Luka Štor v 49. minuti, oktobra pa so Kidričani vpisali bolj suvereno zmago. Šiškarje so odpravili s kar 5 proti 1, zadeli so Alen Krajnc (2x), Ante Živković, Nikola Leko in Mihael Klepač. Častni gol za rumene je dosegel Gal Primc.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši ljubljanskega Brava in Aluminija so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA