Pred tekmo: Bravo - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

BRAVO - ALUMINIJ

25. oktober 2020, ob 12.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo je v prejšnjem krogu znova spoznal, kako zahtevna so gostovanja v Sežani. Ljubljančani so na Krasu klonili dvakrat, Ljubljančani so doživeli tretji ligaški poraz in iz drugega zdrsnili na peto mesto Prve lige Telekom Slovenije. Razmerja na ligaški razpredelnici ostajajo zelo izenačena. Vodilna Mura petemu Bravu beži za tri točke, tesno za ljubljanskim klubom pa so tudi zasledovalci. Četo iz Šiške z dvema točkama manj lovi tudi deveti Aluminij, ki bo naslednji nasprotnik Brava. Kidričani so lani dobili dva obračuna z zasedbo iz prestolnice, Bravo pa je po remiju v Šiški dobil zadnji obračun sezone. Na Štajerce opozarja tudi ljubljanski strateg Dejan Grabić, ki pa bo lahko v primerjavi s tekmo v Sežani računal na močnejšo zasedbo.

Dejan Grabić, trener Brava: "Na koncu je najpomebnejše to, da vsak na igrišču opravlja svoje naloge igralnega mesta. Znova je treba pokazati intenzivnost in pravo energijo. Liga je zelo izenačena in vsak lahko premaga vsakogar. V nobenem trenutku se ne smemo sprostiti, kajti vsaka napaka se kaznuje. To je dobro za ligo in tudi za klube. Naj zmaguje tisti, ki je boljši v določenem trenutku."

Almin Kurtović, branilec Brava: "Čaka nas težka tekma, saj je Aluminij izredno močan. Doma želimo znova zaigrati tako kot proti Muri. Ko smo pravi, ko smo dovolj intenzivni, smo praviloma nagrajeni tudi z rezultatom."

Kdo je vroč?

Ljubljančani v uvodu letošnje sezone še niso našli prave zamenjave za Aljoša Matka in Roka Baturino. Dvojec je v minuli sezoni spadal med najučinkovitejše dvojce lige, v aktualnem prvenstvu pa se Bravo še ne more pohvaliti z nogometašem, ki bi dosegel več kot zadetek. Med strelce se je v sedmih krogih vpisalo osem nogometašev, na tekmi z Muro je v polno meril tudi Vanja Drkušić. Dolgoletni član mladinskih reprezentanc je po zimski vrnitvi v domovino hitro postal vodja obrambe.

Ali ste vedeli?

Dejan Grabić je v spopad s Taborom poslal oslabljeno zasedbo, saj je pogrešl tri standardne člane začetne enajsterici. Igor Vekić, Martin Kramarić in Almin Kurtović, člani mlade reprezentance Slovenije, so morali izpustiti gostovanje v Sežani. Namesto Kurtovića je na levi strani obrambe zaigral Marko Klemenčič, Kramariča pa je zamenjal Miha Kancilija. Mesto med vratnicama je dobil Matija Orbanić, ki je po pokalnem debiju v dresu Brava prvič zaigral še v državnem prvenstvu.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Kidričani so v sedmem krogu Prve lige Telekom Slovenije slavili v Fazaneriji in poglobili rane črno-belih, ki so imeli že v prejšnji sezono obilo težav z moštvom Slobodana Gruborja. Štajerci so se na prekmurski ravnici veselili druge zmage v letošnjem prvenstvu, a zmage med tednom niso uspeli nadgraditi na Bonifiki. Rdeči so v drugem krogu Pokala Pivovarna Union izgubili s Koprom, ki se je v četrtfinale prebil po 120 minutah igre. Kidričani so z golom Juša Štuseja povedli ob koncu prvega polčasa, a nato v nadaljevanju dvoboja niso uspeli zaustaviti razigranega Dareta Vršiča, ki je Koper popeljal v četrtfinale pokalnega tekmovanja. Se bo zasedba iz "šume" pobrala v Ljubljani in ujela priključek z zgornjim domom Prve lige Telekom Slovenije?

Alen Krajnc, vezist Aluminija: "Zelo sem zadovoljen s svojimi zadnjimi predstavami, po več kot desetmesečni odsotnosti. Želim si, da bo šlo v tej smeri naprej in bodo pozitivni tudi rezultati ekipe. Vsi se zavedamo, da je Bravo dobra ekipa, na Ljubljančane se bomo dobro pripravili, dosledno bomo morali poslušati navodila trenerja. Upam, da se bomo v Kidričevo vrnili s pozitivnim rezultatom."

Kdo je vroč?

Nogometaši Aluminija so se v Fazaneriji razveselili prestižne zmage, v Murski Soboti pa se je z dobro predstavo izkazal tudi Tilen Pečnik. Velenjčan se je Kidričanom pridružil sredi minule sezone, potem ko je prve članske nastope vknjižil v dresu Celja. Po kaljenju pri Fužinarju je kasneje branil še barve Domžal, v rdečem dresu pa je doslej dosegel pet zadetkov.

Ali ste vedeli?

Slobodan Grubor lahko v tej sezoni računa na kar dva nogometaša, ki sta se vrnila po zahtevni poškodbi kolena. Lucas Mario Horvat je Aluminiju pomagal že v končnici minule sezone, pred tedni pa se je na igrišča vrnil tudi Alen Krajnc. Štajerec je odigral zadnji dve ligaški tekmi Aluminija, sodeloval pa je tudi v pokalnem obračunu s Koprom. Slobodan Grubor sicer še vedno ne more računati na trojico poškodovanih nogometašev, Nikolo Leka, Aljaža Krefla in Gašperja Pečnika.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zmagovalca
    Nogometaši ljubljanskega Brava in Aluminija so se v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA