19.10.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Celje

Prva liga Telemach, 14. krog

BRAVO - CELJE

22. oktober 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Šiškarji ob Kamniški Bistrici niso nadgradili uspeha z mestnega derbija. Roko na srce, zmage s 6:1 proti vodilni ekipi prvenstva ni lahko nadgraditi, a varovanci Dejana Grabiča prejšnji konec tedna niso bili niti blizu. Znova smo videli ne ravno navdahnjen Bravo, kakršnega smo bili vajeni večidel letošnje sezone. Tudi Domžalčani niso imeli svojega dne in končalo se je z najbolj nepriljubljenim nogometnim izidom, zato pa so bili v prestolnici bolj zadovoljni sredi tedna. V pokalnem tekmovanju so se udarili z Radomljami (ni presenetljivo, da je bil na tej stopnji tekmovanja to edini prvoligaški spopad) in prek rumeno-črnih skočili na naslednjo stopničko.

Kdo je vroč?

Kaj lahko bi se v udarni enajsterici Brava spet znašel David Flakus Bosilj. Visokorasli mladenič je imel na mestnem derbiju za dokazovanje na voljo borih 12 minut, v Domžalah je obsedel na klopi, v pokalu pa je naposled dobil prednost pred konkurenti. Zaupanje trenerja Grabića je upravičil z zadetkom za 0:1. Rumeno-črno mrežo je zatresel tudi na začetku srečanja, a mu je veselje pokvaril prepovedan položaj.

Ali ste vedeli?

Če je bil Bravašem žreb močno nenaklonjen in so se morali za napredovanje v naslednji krog kar dobro namučiti, je njihov tokratni tekmec med tednom počival. Celje je svoje pokalne obveznosti namreč poravnalo predčasno. Že septembra je pred svojimi gledalci brez težav odpravilo Dravinjo. V mreži kluba iz Slovenskih Konjic je takrat odjeknila petarda, za grofe so zabili Matić, Gbamble, Vuklišević in (dvakrat) Bajde.

CELJE

Prepoved nastopa: /

Pred uvodnim spopadom 13. kroga Prve lige Telemach se je porajalo vprašanje, ali bodo Celjani pozabili na poraz v Murski Soboti in se vrnili v zmagovalne tirnice. Proti zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva so varovanci Romana Pilipčuka nastopili precej medlo in gostje s Krasa so kmalu sprevideli, da se z grofi lahko kosajo. Prave priložnosti je bilo mogoče prešteti na prste ene roke, tekmo pa je odločil preblisk individualne kakovosti. Tri točke so ostale v knežjem mestu; Celje jih ima zdaj skupaj 25 – prav toliko kot Koper, sicer še vedno prvi zasledovalec vodilne Olimpije. Kakšen bo položaj pod vrhom prvenstvene razpredelnice po srečanju v Šiški?

Kdo je vroč?

Končni izid srečanja je postavil povratnik v celjskem dresu Denis Popović. Nekdanji reprezentant, ki se je med strelce vpisal že krog poprej, ko je prispeval tolažilni zadetek ob porazu v Fazaneriji, je že v 36. minuti pokazal, kako nevaren je s prostih strelov. Takrat je žoga zletela za las mimo sežanskih vrat, v izdihljajih prvega polčasa pa je izkušeni vezist streljal še natančneje in Jan Koprivec je bil nemočen.

Ali ste vedeli?

Lovro Bizjak je priložnost sicer dobil že v Murski Soboti, tokrat pa se je prvič po poškodbi znašel v začetni enajsterici in odigral celo tekmo. Težko bi rekli, da je imel v petek svoj dan, a borbenosti mu ne moremo očitati. Na drugi strani je Roman Pilipčuk presenetil z izbiro vratarja. Matjaža Rozmana je pustil doma, na klop posedel Jurharja, med vratnici pa postavil Raduho, ki je zadnji nastop vpisal pred slabim letom.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.10.2022 | Prva liga Telemach
    Bravo dobil obračun s Celjem
    Nogometaši Brava so v 14. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:0 (1:0).

DELI NA