21.04.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Celje

Prva liga Telemach, 32. krog

BRAVO - CELJE

23. april 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Spored 32. kroga Prve lige Telemach bodo z nedeljsko tekmo zaključili nogometaši Brava in Celja. Ljubljančani so si nabrali nekaj zaloge pred Gorico in Taborom, ki jim po zmagi na mestnem derbiju in remiju ob Kamniški Bistrici bežijo za devet točk. Šiškarji so po tem, ko so v 28. krogu prvenstva ugnali Gorico, znova lažje zadihali, z zmago v obračunu z Olimpijo pa so okrepili samozavest. Lahko načrte prekrižajo tudi Celju? Grofje so se jeseni že opekli v prestolnici, a je bil oktobrski dvoboj odigran v sila specifičnih razmerah. Zaradi močnega dežja je bilo srečanje prekinjeno pred nadaljevanjem drugega polčasa, Ljubljančani pa so tako v sobotnem kot ponedeljkovem delu obračuna zatresli celjsko mrežo.

Kdo je vroč?

Celjani nimajo pretirano dobrih izkušenj s tekmami v Šiški, saj so s sedmih prvoligaških gostovanj zgolj enkrat prinesli zmago, gostitelji pa so se veselili petkrat. V zadnjih tednih dobre predstave kaže Luka Štor, ki je po golu na tekmi z Mariborom odločil še dvoboj z Olimpijo, pred dnevi pa je zadel tudi na tekmi ob Kamniški Bistrici. Svetlolasi Primorec po menjavi trenerja znova prvi adut ljubljanskega napada, potem ko je uvodni del nadaljevanja prvenstva izpustil zaradi poškodbe.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Brava lahko ob ugodnem razpletu tekem že v nedeljo tudi matematično potrdijo novo sezono v Prvi ligi Telemach. Če Gorica in Tabor izgubita z Olimpijo oziroma Muro, Bravo pa premaga Celje, bi bila prednost Ljubljančanov neuloljiva, obstanek v elitni druščini pa dokončno potrjen. V nasprotnem primeru pa zasedbo iz Šiške čaka še nekaj čakanja in priložnosti na tekmah z Muro, Taborom, Radomljami in za konec še Mariborom.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celjski napadalec Lovro Bizjak je v napovedniku gostovanja v Šiški dejal, da nedeljski dvoboj verjetno ne bo ponudil pretirano lepe nogometne predstave. Podobno je bilo že pred enim tednom, ko so grofje na domačem igrišču gostili Sežance, srečanje s številom priložnosti, ki bi jih lahko prešteli na prste ene roke, pa se je v skladu s tem končalo z začetnim rezultatom. Celjani so se z neodločenim izidom drugemu Mariboru približali na dve točki zaostanka, drži pa, da se je zaloga pred Koprom stopila na tri točke. Zasedba iz knežjega mesta odkrito cilja na drugo mesto, zato si veliko spodrsljajev proti tekmecem iz spodnjega dela lestvice ne sme več privoščiti.

Lovro Bizjak, napadalec NK Celje: "Bravo je vedno neugoden nasprotnik, sploh na domačem terenu, ki je zelo specifičen. Nazadnje je to na svoji koži izkusila tudi Olimpija, pa tudi sami na tistem vaterpolskem obračunu. Šlo bo za tekmo, kjer bo veliko dvobojev. Dvomim, da se bo umiralo od lepote nogometne igre, a tudi takšne tekme je potrebno znati obrniti v svojo korist. Vemo, kaj nas čaka in kaj je na kocki. Z zmago pred štajerskim derbijem ostajamo v igri za drugo mesto. Tam si prvenstvo tudi želimo končati. V Šiško gremo z jasnim ciljem."

Kdo je vroč?

V domačem taboru so se po dvoboju s Taborom tolažili vsaj s tem, da še tretjič na četrti tekmi niso prejeli zadetka. Tako je bilo že na tekmah proti Domžalam in Muri, prejeti zadetek v obračunu z Radomljami pa je Celjane stal zmage. Roman Pilipčuk v zadnjih tednih ni našel načina, kako prebuditi napad, saj je savinjski prvoligaš zgolj na eni od zadnjih osmih tekem dosegel več kot gol. V konici napada je veliko odvisnega od Charlesa Ikwuemesija, ki s svojo fizično močjo povzroča preglavice nasprotnim obrambam. A kaj, ko ima Nigerijec dokaj pogosto težave z zdravjem.

Ali ste vedeli?

Celjani so ekipo Brava v letošnji sezoni dvakrat premagali na svojem igrišču, več težav pa imajo z že omenjenimi gostovanji v Šiški. Grofje so v Ljubljani nazadnje slavili julija 2020, nato pa se je pričel niz petih zaporednih zmag Ljubljančanov. Zanimivo je, da ima Bravo podobno slabo statistiko tekem v knežjem mestu, saj so v kraju ob Savinji slavili zgolj in samo enkrat. Imajo pa Celjani to pomlad precej preglavic tudi na domači zelenici, na kateri jeseni niso poznali poraza, v nadaljevanju prvenstva pa so dobili zgolj tri od skupno sedem domačih preizkušenj.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo doma klonil proti Celju
    Nogometaši Brava so v 32. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:3

DELI NA