Pred tekmo: Bravo - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

BRAVO - DOMŽALE

4. marec 2020, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev (povprečni obisk: 974gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7,90 evra 
- otroška vstopnica: 3,90 evra
- brezplačen vstop za otroke do 8 let


 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Šiška bo gostila rumeni spopad Brava in Domžal. Četa Andreja Razdrha se v prestolnico podaja s prvo spomladansko točko, Ljubljančani pa so v nadaljevanju prvenstva še neporaženi. Bravo bi se z zmago povsem približal Domžalčanom, ki imajo pred sredino tekmo štiri točke prednosti pred sosedi iz Ljubljani. Mlada zasedba Dejana Grabića je po uvodni zmagi proti Taboru točko odščipnila še ekipama iz zgornjega doma lestvice, Celju in Aluminiju. Pet točk sicer ni zadostovalo, da bi se novinec v prvoligaški druščini znebil devetega mesta. So pa lahko v Šiški zadovoljni z dejstvom, da so povečali naskok pred zadnjim Rudarjem, ki ga do ljubljanske čete loči ogromnih 13 točk. Kakšna bo razlika po koncu druge tretjine prvenstva?

Igor Vekić, vratar Brava: "Ritem tekem v sredo in soboto je kar naporen. Že nekaj časa smo vedeli, kakšen bo razpored tekem, zato smo v pripravljalnem obdobju dvignili intenzivnost treningov in s tem zaenkrat nimamo težav."

Kdo je vroč?

Kidričani so prekinili serijo ljubljanskega napada, ki je na zadnjih petih preizkušnjah dosegel vsaj zadetek. V prestolnici so v polno zadeli z Rokom Baturino, ki je ob debiju v Prvi ligi Telekom Slovenije odločil obračun s Taborom, sredi minulega tedna pa je zadel tudi v Celju. Devetnajstletnega Dalmatinca je Bravu do konca sezone posodil Dinamo, sicer pa mladi napadalec prihaja iz nogometne družine. Oče Mate Baturina je svojčas branil barve Hajduka, v Dinamu pa igra mlajši brat Martin.

Ali ste vedeli?

Obračun z Aluminijem ni postregel z zadetki. Obramba Brava se je lahko še četrtič v aktualni sezoni pohvalila, da je zaklenila svoja vrata. Ljubljančanom je ta dosežek prvič uspel v tretjem krogu, ko je bil Domen Gril nepremagan na tekmi s Taborom. Še nekoliko uspešnejši je Igor Vekić, ki je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno na treh tekmah. Ljubljanska mreža se ni tresla prvič po osmem krogu Prve lige Telekom Slovenije, ko je Bravo z enajstmetrovko Agboyija premagal Triglav.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Ob Kamniški Bistrici so pred nadaljevanjem prvenstva napovedali, da v lovu na vodilno peterico lige še niso rekli zadnje. Vstop v pomlad ni potrdil napovedi, Domžalčani so s porazoma proti Muri in Taboru povečali zaostanek za petimi Sobočani, za nameček so se pred rumene prebili še Kranjčani. “Ravbarji” brez kaznovanega Senijada Ibričića niso enaka ekipa kot v zaključkujeseni, ko so nanizali nekaj dobrih rezultatov, tik pred zimskim premorom pa so na kolena spravili tudi vodilno Olimpijo. Bosansko-hercegovski vezist bo izpustil tudi gostovanje v Šiški, kjer so se Domžalčani opekli že poleti, ko se je srečanje končalo z začetnim izidom.

Kdo je vroč?

Andrej Razdrh si je po dveh porazih vsaj malce oddahnil. Spopad z neugodnimi “grofi” se je na razmočeni zelenici končal z neodločenim rezultatom, ki sicer pretirano ne odgovarja niti Celjanom niti Domžalčanom. “Ravbarji” so sicer izenačili z nekaj sreče, po predložku Husmanija je lastno mrežo zatresel Advan Kadušić. Domžalčani so se sicer pošteno namučili za točko, ritem igre pa je po vstopu v igro dvignil predvsem Dohyun Kim. Južnokorejski vezist je bil blizu prvoligaškega prvenca, a mu je veselje preprečil okvir celjskih vrat.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so z izenačujočim zadetkom poskrbeli za sila zanimiv dosežek. Tudi peta tekma 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije se je končala z remijem, takšnemu pripetljaju pa smo bili nazadnje priča v sezoni 2006/07. Sedemnajsti krog prvenstva so z delitvijo točk odprli Ptujčani in Celjani. Sledil je remi Nafte in Maribora, dan kasneje se je brez zmagovalca končal primorski obračun Primorja in Kopra, Domžalčani so točko iztržili pri ljubljanskem Interblocku, Bela krajina pa je remizirala s tedaj aktualnim prvakom iz Nove Gorice.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo po preobratu do zmage proti Domžalam
    Nogometaši ljubljanskega Brava so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:1 (0:0).

DELI NA