Pred tekmo: Bravo - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

BRAVO - DOMŽALE

17. april 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo je v mestnem spopadu z Olimpijo osvojil točko, v soboto pa ga čaka nov sosedski obračun. V Šiško prihajajo Domžale, ki imajo z moštvom trenerja Dejana Grabića nekaj neporavnanih računov. Ljubljančani in Domžalčani so se v letošnji sezoni srečali trikrat, Bravo pa je osvojil kar sedem točk. Dvakratni državni prvak je po preboju Šiškarjev v prvoligaško druščino dobil zgolj eno od sedmih srečanj, nogometaši Brava so neporaženi na zadnjih petih tekmah z ravbarji. Ljubljanska zasedba bo skušala pozitivno serijo podaljšati tudi v soboto, ko bo lovila deveto zmago v aktualnem prvenstvu. Bravo je doslej nabral 35 točk, pet manj od takratnih gostov, s trenutnim izkupičkom pa zasedajo šesto mesto lestvice. Se lahko v soboto zavihtijo v zgornji dom državnega prvenstva?

Dejan Grabić, trener Brava: "Na dosedanjih tekmah smo se naučili, da nas Domžalčani lahko v vsakem trenutku ranijo. Eden drugega dobro poznamo, tako da večjih presenečenj ne pričakujem. Veseli nas, da imamo pri sestavi moštva za tekmo znova sladke skrbi in upamo, da bo tako ostalo do konca sezone."

Vanja Drkušić, branilec Brava: "Ostajamo pri svoji igri. Gledamo le nase in želimo biti v naši igri čim boljši. Tako kot na vsaki tekmi, bo tudi tokrat pomembno dati vse od sebe, se boriti za vsako žogo in iti v vsak duel 100%. S takšnim pristopom si lahko obetamo tudi dober rezultat."

Kdo je vroč?

Dejan Grabić je bil po mestnem derbiju zadovoljen s podobo svoje ekipe. Strateg ljubljanskega kluba je pohvalil potrpežljivost v fazi napada, ki je po treh tekmah strelskega posta dosegel nov zadetek. Žan Trontelj, ki je zatresel mrežo Olimpije, je tekmo s poškodbo gležnja sklenil še pred odmorom. Obramba Olimpije je imela precej težav tudi z Mustafo Nukićem, ki je s svojimi preigravanji nekajkrat premešal zadnjo vrsto zmajev. Izkušeni napadalec Brava z osmimi podajami ostaja na vrhu ligaške lestvice asistentov.

Ali ste vedeli?

Mednarodni center za športne raziskave CIES je v teh dneh predstavil rezultate raziskave o deležu minut igralcev do 21 let. Bravo se je v konkurenci vseh evropskih (prvih) lig uvrstil na 19. mestu, v konkurenci 31 najmočnejšnih lig bi zaostajal zgolj za danskim Nordsjaellandom ter slovaškima Žilino in Zemplinom. Dejan Grabić igralcem, ki so mlajši od 21 let v letošnji sezoni ponudi dobro tretjino vseh minut. Ljubljanski klub je sicer daleč pred ligaško konkurenco, saj Bravu sledita Domžale in Aluminij, pri katerih pa je delež minut polovico manjši. V zgornji polovici se nahajata še Olimpija in Maribor, sledijo Celje, Mura in Gorica, mladi nogometaši pa najmanj priložnosti dobijo pri Taboru in Kopru.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžale zgoščen spored preizkušenj odpirajo s sobotnim gostovanjem v Šiški. Senijad Ibričić in soigralci lovijo evropsko vstopnico, ki se je rumenim izmuznila v minulem letu. Domžalčani so zadnjo sezono sklenili na skromnem osmem mestu, letos pa jim kaže precej bolje, saj zaostajajo zgolj za vodilno trojico. Ob Kamniški Bistrici se še niso odrekli ambicijam po preboju višje na lestvici, po zadnji zmagi pa ostajajo v igri za pokalno lovoriko. Ekipa Dejana Djuranovića se bo konec aprila udarila z Mariborom, v četrtfinale pa se je prebila po zanesljivi zmagi na gostovanju v drugoligaških Beltincih. "Ravbarji" so se na prekmurski ravnici pobrali po tesnem porazu v Kidričevem, kjer so resda zaigrali v precej zdesetkani zasedbi. S kakšnim izkupičkom se bodo v soboto vrnili iz Ljubljane?

Dejan Djuranović, trener Domžal: "Bravo je potrebno spoštovati. V aktualni sezoni so v medsebojnih dvobojih zelo uspešni, zato veljamo za nekakšne dolžnike. Na tekmah z vsemi ostalimi ekipami smo namreč uspeli doseči pozitiven rezultat, trn v peti predstavlja zgolj Bravo, ki je tudi v torkovi zaostali tekmi z Olimpijo prikazal organizirano igro. Vidi se obrise moštva, ideje in to, kar počnejo v igri. Mislim pa, da moramo ravno zaradi zadnjih obračunov z Bravom črpati dodaten motiv, da gremo v tekmo z željo po pravem rezultatu."

Kdo je vroč?

Možje v rumeni opravi so v tretji četrtini prvenstva osvojili skoraj polovico letošnjega točkovnega izkupička. S petimi zmagami in tremi remiji so nabrali 18 od skupno 40 točk, na lestvici pa so se povzpeli na četrto mesto. Damjan Vuklišević je odigral vidno vlogo pri napredovanju na lestvici. Osrednji branilec je v tretji četrtini prvenstva odigral sedem tekem in se dvakrat vpisal med strelce. Ljubljančan je s skupno štirimi zadetki drugi strelec domžalske ekipe, učinkovitejši je zgolj Dario Kolobarić, ki pa je po zimskem premoru zadel zgolj enkrat.

Ali ste vedeli?

Omenjeni Dario Kolobarić je bil eden od četverice domžalskih igralcev v mladi reprezentanci Slovenije. Na evropskem prvenstvu je največ priložnost za igro dobil Andraž Žinič, zaigrala sta tudi Tamar Svetlin in Sven Šoštarič Karić. Slednji tako nadaljuje družinsko reprezentančno tradicijo, saj je v dresu s slovenskim grbom igral tudi oče Amir. Po stopinjah očeta in starejšega brata stopa tudi Tija Šoštarič Karić, petnajstletnica se je poleti pridružila Pomurju, v preteklosti pa je že zaigrala za dekliško kadetsko reprezentanco.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Točka Domžal pri Bravu
    Nogometaši Brava in Domžal so se v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:0).

DELI NA