21.10.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Domžale

Prva liga Telemach, 14. krog

BRAVO - DOMŽALE

23. oktober 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci: 4 evre
- gostujoči navijači: 5 evrov
- PCT pogoj

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Štiristo enainpetdeset minut. Toliko časa se ni zatresla šišenska mreža, preden je pretekli konec tedna ni načel Žan Zaletel. Ni kaj, popotnica čete Dejana Grabića je bila zavidljiva. V knežje mesto so prišli na krilih treh (štirih, če štejemo še pokalno srečanje v Novi Gorici) zmag, tik pred reprezentančnim premorom pa so remizirali z aktualnim prvakom. Temu primerno je bilo presenečenje, ko so se s Štajerske vrnili praznih rok. Odločil je trenutek nezbranosti v obrambnih nalogah, ki so jih Ljubljančani sicer vzorno izpolnjevali, pred nasprotnikovimi vrati pa so tokrat pokazali premalo. Končalo se je z 1:0, kakšen izid bo na semaforju svetil tokrat?

Kdo je vroč?

Prve nastope za Šiškarje zbira Leon Sever. Vezist, ki se je na prvoligaškem prizorišču sicer proslavil v dresu sežanskega Tabora, se je v Slovenijo vrnil po nekoliko manj uspešni turški epizodi. Priložnost so mu ponudili pri Bravu, Dejan Grabić pa ga je v mesecu dni dvakrat poslal v igro s klopi. Nič drugače ni bilo pretekli konec tedna na Štajerskem, a ljubljanski strateg z menjavo ni zadel v polno. Bo Sever tokrat bolj razpoložen?

Ali ste vedeli?

Ni nemogoče, da bo med domžalski vratnici v Spodnji Šiški stopil mladi Lovro Štubljar. Sedemnajstletnik je do debija na prvoligaškem odru prišel že prejšnji konec tedna, ko je zelenico po dobre pol ure igre zaradi težav s hrbtom zapustil Ajdin Mulalić. Gre sicer za člana kadetske izbrane vrste in mladinske selekcije rumene družine, ob prvem nastopu v članski konkurenci pa je iz svoje mreže pobral le eno žogo.

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

V hektičnem spopadu rumenih so Domžalčani potegnili kratko. Ob Kamniški Bistrici so pričakali tokrat oslabljene kanarčke, a priložnosti niso znali izkoristiti. Maks Barišič je poskrbel, da zgodnje vodstvo ravbarjev ni zdržalo, tekmo pa je v izdihljajih srečanja odločil Bede Osuji. Rezultatska krivulja varovancev Dejana Djuranovića pred trinajstim krogom Prve lige Telemach tako izgleda še nekoliko manj obetavno. Zadnje zmage so se veselili pred več kot mesecem dni, sledili so trije porazi in dva remija. Do cone izpada Domžale loči zgolj točka, po vodilni ekipi lige pa se bodo morali spoprijeti še z njenim prvim zasledovalcem. Kako se bodo odrezali v soboto?

Kdo je vroč?

Domžale so v nedeljo povedle že v 13. minuti. Na mestu je bil, zanimivo, Janez Pišek. Naloge obrambno naravnanega vezista navadno namreč ne zajemajo zabijanja zadetkov, še več, za Piška je bil ta sploh prvi v letošnji sezoni. Morda bo tudi zadnji, zagotovo pa si ga bo zapomnil. Triindvajsetletnik je z levico sprožil s kakšnih 20 metrov, žoga pa je za hrbet presenečenega koprskega vratarja zletela tik ob vratnici.

Ali ste vedeli?

Domžalski mladinci so Slovenijo v sredo zastopali na mednarodnem prizorišču. Na povratni tekmi prvega kroga UEFA Mladinske lige prvakov so se udarili z Empolijem. Edini zadetek za četo Darka Birjukova je po sijajnem protinapadu dosegel Nick Perc, a so domačini tik pred odmorom izid poravnali. Ostalo je pri 1:1, napredovanja pa se je tako veselil italijanski prvak, ki je na prvem srečanju slavil z 1:2.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.10.2021 | Prva liga Telemach
    Slavje Domžal pri Bravu
    Nogometaši Brava so v 14. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 0:1 (0:1).

DELI NA