04.08.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Domžale

Prva liga Telemach, 4. krog

BRAVO - DOMŽALE

6. avgust 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo koprskega skalpa ni nadgradil s sosedovim, čeprav je imel kot bolj spočit (v fizičnem in psihičnem smislu) tekmec pretekli konec tedna v Stožicah vse možnosti, da ponagaja vodilni Olimpiji. Kakšnih petsto gledalcev je bilo v nedeljo priča vse prej kot razburljivi predstavi mestnih tekmecev. Morda je v prvi uri srečanja za odtenek več pokazala četa Dejana Grabića, nato pa so se iznenada prebudili dotlej povsem apatični zmaji. V zaključku so se zeleno-beli pokazali v drastično drugačni luči, si priigrali vodstvo, ki bi lahko bilo še višje in se veselili tretje zmage na prav toliko tekmah. Se bodo Šiškarji bolje odrezali proti Domžalam?

Kdo je vroč?

Če je k zmagi nad Koprom s številnimi obrambami levji delež prispeval Matija Orbanić, je bil Hrvat proti nekdanjemu delodajalcu manj razpoložen. Ob zadetku Nukića iz nedovoljenega položaja je bil nemočen, pri Ratnikovem so ga na cedilu pustili branilci. V 82. minuti je hrvaški čuvaj mreže sicer preprečil veselje Kvesiću, a ni mogel rešiti svoje ekipe pred porazom. Bo šišenska vrata ponovno zaklenil v soboto?

Ali ste vedeli?

Čeprav Orbanić niza vedno boljše predstave, se bo konkurenca med šišenskima vratnicama kmalu zaostrila. Bravo je prek klubskih družabnih omrežij sporočil, da se na slovenske zelenice vrača Igor Vekić, ki je pred slabim letom dni kot posojen nogometaš odšel k portugalskemu prvoligašu Pacos Ferreira. Na Pirenejskem polotoku je slovenski mladi reprezentant zbral le štiri nastope, na zadnjem si je prislužil celo rdeči karton.

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Tako kot Tabor in Celje tudi Domžale še čakajo na prvo zmago v novi sezoni. Treh točk so se prehitro veselili najprej v Murski Soboti, kjer so na koncu celo ostali praznih rok, nato pa še na domači zelenici. Prejšnji konec tedna je ob Kamniški Bistrici gostoval Tabor, ekipa brez točk, ekipa z zadnjega mesta na lestvici. To je bila idealna priložnost, da si varovanci Simona Rožmana povrnejo nekaj samozavesti. In kljub slabši predstavi v drugem polčasu je kazalo, da jim bo to tudi uspelo. Nato pa je nekaj sekund pred zadnjim žvižgom na prizorišče stopil Tolić in poskrbel za dodatno slabo voljo v rumeni slačilnici. Bo vzdušje boljše po srečanju v prestolnici?

Kdo je vroč?

V udarni enajsterici se je namesto Ivana Durdova, ki po zvinu gležnja še ni povsem okreval (je pa v igro nato vseeno vstopil s klopi), znašel Slobodan Vuk in dokazal, da še ni za v staro šaro. V 14. minuti je Kamničana z dobrim predložkom na oddaljenejšo vratnico našel Saitoski, izkušeni napadalec pa se je veselil svojega 58. prvoligaškega zadetka (vse je dosegel v rumenem dresu). Bo domžalski talisman razpoložen tudi v soboto?

Ali ste vedeli?

Zamenjavo za poškodovanega Martina Milca so Mariborčani našli v rumenih vrstah. Andraž Žinič je vijoličasti dres oblekel že na tekmi s Koprom, iz štajerske prestolnice v Domžale pa se je pred dnevi preselil njegov naslednik. Vrzel, ki jo je v domžalski obrambi pustil Žinič, bo skušal zapolniti Mirko Mutavčić. Enaindvajsetletnik se najbolje znajde prav na desnem boku, za Štajerce pa je letos zaigral na tekmi z Radomljami.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.08.2022 | Prva liga Telemach
    Slavje Domžal pri Bravu
    Nogometaši Domžal so v 4. krogu Prve lige Telelemach v Ljubljani premagali Bravo z 1:0 (1:0).

DELI NA