Pred tekmo: Bravo - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

BRAVO - GORICA

10. februar 2021, ob 14.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Mustafa Nukić, Martin Kramarič in Almin Kurtović

Bravo je na krilih razigranega Milana Tučića dobil zaostalo tekmo s Taborom in odločno zakorakal v nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije. Ljubljančani so s šesto zmago sezone ujeli pete Domžalčane, na uvodni tekmi 20. kroga pa se lahko povzpnejo tudi v zgornjo polovico lestvice. V sredo v Šiško prihaja Gorica, ki v nogometno pomlad vstopa kot zadnja ekipa državnega prvenstva. Goričani v prvem delu sezone niso našli recepta za skalp Brava, dvoboj v Novi Gorici ni postregel z zadetki, v prestolnici sta se mreži tresli kar petkrat. Ljubljanska zasedba je srečanje v drugem krogu sezone dobila s 4:1, bo tako razigrana tudi v sredo? Dejan Grabić je po sobotni zmagi pohvalil predvsem igro v drugem polčasu, ko sežanska obramba ni znala zaustaviti domačih napadov.

Dejan Grabić, trener Brava: "Milana dobro poznamo in vemo, da je malo takšnih igralcev v Sloveniji, ki v situaciji 1 na 1 znajo tako zaključevati. A največja moč te ekipe ostaja ekipa. Tega se tudi Milan dobro zaveda in gara za svoje mesto na zelenici. Z dobro popotnico gremo zdaj proti sredini tekmi z Gorico, ko bomo znova našpičeni, agresivni in neposredni."

Igor Vekić, kapetan in vratar Brava: "Pričakujem težko tekmo, saj je Gorica zelo močan in neugoden nasprotnik. Vreme nam bo pot do končnega cilja še dodatno otežilo, vendar smo tekem v težkih razmerah navajeni in se znamo prilagoditi."

Kdo je vroč?

Milan Tučić se je na zelenice Prve lige Telekom Slovenije vrnil s sanjsko predstavo. Povratnik v Bravo, ki ga je po uspešni tretjeligaški sezoni zapustil sredi leta 2017, je v drugem polčasu udaril trikrat in se podpisal pod prvi "hat-trick" v letošnji izdaji državnega prvenstva. Ljubljančan se je razveselil drugega strelskega trojčka v prvoligaški karieri, v 25. krogu sezone 2018/19 je tri zadetke pospravil v gol Olimpije. Čeprav se jeseni v Belgiji ni naigral, je po vrnitvi v Ljubljano hitro dokazal, da bo pomembno orožje Brava.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Brava so s sobotno zmago podaljšali uspešno serijo rezultatov. Možje v rumenem so neporaženi na sedmih zaporednih tekmah, ob dveh zmagah pa so petkrat remizirali. Bravo je nazadnje pokleknil konec novembra, ko je Koper na domači Bonifiki slavil tesno zmago. Prav Koprčani si trenutno lastijo najdaljši niz neporaženosti, med šestim in 13. krogom so osemkrat ostali neporaženi. Grabić sicer ne more računati na vse nogometaši, zaradi štirih rumenih kartonov bodo tekmo z Gorico izpustili Mustafa Nukić, Martin Kramarič in Almin Kurtović.

 

GORICA

Prepoved nastopa: Mathias Oyewusi

V Novi Gorici bodo skušali hitro pozabiti na prvi del prvenstva. Goričani so na 19 tekmah nabrali deset točk, kar trenutno zadostuje zgolj za rep ligaške razpredelnice. Deveti Aluminij po dobri polovici sezone beži za devet točk, osmo Celje pa si je nabralo že 13 točk prednosti. Za modro-bele bo spomladi štela prav vsaka preizkušnja, Primorci pa nujno potrebujejo predvsem zmage. Jeseni so se razveselili zgolj dveh, z uspešnim vstopom v nadaljevanje prvenstva bi poskrbeli za dobro rezultatsko popotnico, predvsem pa bi okrepili načeto samozavest. Rezultati v pripravljalnem obdobju so nakazali na jesenske težave, saj so Goričani mrežo nasprotnikov zatresli zgolj 12-krat. Na šestih preizkušnjah so premagali Radomlje in Tabor, izgubili pa z Rijeko, Innsbruckom, Nafto in Domžalami. Lahko v Šiški presenetijo brez Mathiasa Oyewusija in Uroša Likarja?

Goran Cvijanović, kapetan in vezist Gorice: "Prvenstvo je maraton in ne sprint. Pred nami je 17 tekem in z vsako se moramo spoprijeti na svoj način. Vsekakor bo začetek zelo pomemben, saj bi si želeli začeti s pozitivnim rezultatom. Bravo dobro poznamo, vemo, kje so njihove kvalitete, ki jih bomo poskušali nevtralizirati, hkrati pa napasti njihove šibke točke. Verjamem, da bomo že na prvi tekmi začeli niz uspešnih rezultatov."

Kdo je vroč?

Diego Bardanca, Joseph Asante in Aleksandar Bjelica niso več člani Gorice, vodstvo kluba pa je za zdaj pripeljalo pet novincev. Ljubitelji slovenskega nogometa najbolj dobro poznajo Matica Črnica, ki pa se bo v dresu Gorice vračal po poškodbi kolena in dolgi odsotnosti. Mariborčan je zadnjo tekmo odigral pred skoraj dvema letoma, 16. marca 2019 se je poškodoval na velikem derbiju Olimpije in Maribora. Po koncu minule sezone se je po izteku pogodbe razšel z Olimpijo, zato po jeseni brez kluba še ni na optimalni ravni. Je lahko že v Ljubljani pomemben adut Gorice?

Ali ste vedeli?

Ob Maticu Črnicu so se "vrtnicam" pridružili še Matko Zirdum, Žan Vipotnik, Edin Šehić in Til Mavretič. Z izjemo Šehića, ki smo ga pred leti spoznali v dresu Rudarja, gre za imena, ki se v Prvi ligi Telekom Slovenije še niso dokazala. Najmlajši med njimi je Žan Vipotnik, sicer še mladinec, ki so ga Goričanom posodili Mariborčani. Osemnajstletnik je nogometno pot pričel v konjiški Dravinji, leta 2015 pa se je pridružil Mariboru. Podatek, da je mladi napadalec v tekmovanjih pod okriljem NZS odigral 116 tekem, dosegel pa je kar 146 zadetkov, dokazuje nesporen talent.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Brez golov med Bravom in Gorico
    Nogometaši Brava in Gorice so se v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA