16.09.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Gorica

Prva liga Telemach, 10. krog

BRAVO - GORICA

18. september 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

"Proti Mariboru smo si pripravili dve, tri 'smrtne' priložnosti. Če jih ne izkoristiš, nimaš tu kaj iskati," je po tekmi z aktualnimi prvaki dejal vidno razočarani Gašper Trdin. Njegova ekipa je vpisala že šesti poraz v novi sezoni, od tega je, zelo zanimivo, kar petkrat klonila z izidom 0:1. Bravo se kljub atomski predstavi, s katero je konec prejšnjega meseca postregel na Krasu, očitno še ni izvlekel iz krize. Vsaj rezultatske – podoba na igrišču namreč še zdaleč ni slaba. Za poraz proti vijoličastim se imajo Ljubljančani zahvaliti le sebi in svoji neučinkovitosti, ki jo bodo poskušali popraviti v nedeljo: v prestolnico prihaja predzadnja Gorica.

Kdo je vroč?

Bravo se v prvenstvu sooča z manjšo strelsko sušo; z le šestimi doseženimi zadetki je najmanj razpoložena ekipa lige. Na zadnjih sedmih ligaških tekmah se je kot edini med strelce vpisal Loren Maružin, ki je na začetku meseca stresel mrežo Radomelj. Večino dela je takrat z odlično podajo sicer opravil Kramarič, šišensko vodstvo pa nato ni zdržalo. Hrvaški napadalec je bil sredi tedna natančen tudi v pokalnem tekmovanju.

Ali ste vedeli?

Bravo je v sredo s 5:0 odpravil Svobodo. Poleg Maružina, ki je zabil zadnji žebelj v krsto mestnih tekmecev, so mrežo zasedbe z Viča naluknjali še Kurež, Flakus Bosilj in (dvakrat) Šaranić. Na drugi strani so ga Goričani polomili na gostovanju pri Fami. Vipavski tretjeligaš se je napredovanja v drugi krog veselil po strelih z bele točke, sinje modri pa so tako edini klub med elito, ki se je že poslovil od pokalnega tekmovanja.

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Kazalo je že, da bomo v Sežani videli še eno zaspano srečanje, kar glede na pedigre obeh ekip niti ne bi bilo tako presenetljivo. Tabor je status neizrazitega favorita potrdil z zadetkom v 19. minuti, ki pa je dosegel nasprotni učinek od želenega. Tekma se je naenkrat razživela, za kar so bili v veliki meri zaslužni gostje iz Nove Gorice. Vrtnice so najprej poravnale izid, nato pa še pred odmorom prišle do popolnega preobrata, ki so ga kronale s tretjim zadetkom v izdihljajih srečanja. Za prvo zmago po tisti uvodni proti Bravu in za skok z zelo nevarnega zadnjega na precej varnejše osmo mesto. Ga bodo zadržali tudi po desetem krogu Prve lige Telemach?

Kdo je vroč?

Podobno kot njihov tokratni tekmec tudi Goričani ne blestijo pred nasprotnikovim golom. Prejšnji konec tedna so na Krasu prekinili več kot mesec dni dolg strelski post, ko je Etien Velikonja v 36. minuti poravnal izid, nato pa sta Denis Cerovec in Miroslav Ililić zrežirala še popoln preobrat. Za slednjega je bil to sploh prvi zadetek v dresu novega kluba, za katerega je od prihoda iz Celja zbral štiri nastope.

Ali ste vedeli?

V nedeljo bo pod drobnogledom Matija Kavčič. Levi bočni branilec se namreč vrača v Novo Gorico, ki jo je zapustil po koncu sezone 2020/21. Vrtnice so se takrat za eno leto poslovile od prvoligaškega tekmovanja, Kavčič pa je kljub vsemu ostal med elito. V svoje vrste ga je zvabil šišenski Bravo, za katerega 25-letnik letos pridno zbira minute: v celoti ni odigral le srečanja drugega kroga s Koprom. Kakšna bo njegova vloga tokrat?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.09.2022 | Prva liga Telemach
    Bravo do treh točk proti Gorici
    Nogometaši Brava so v 10. krogu Prve lige Telemach v Ljubljani premagali Gorico z 2:0 (2:0).

DELI NA