17.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Gorica

Prva liga Telemach, 28. krog

BRAVO - GORICA

19. marec 2023, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Gašper Trdin

Šiškarji so hoteli sredi tedna bržkone presenetiti goste iz Maribora: zaigrali so odprto, napadalno. Načrt se jim je ponesrečil. Vijoličastim je takšna igra pisana na kožo, kar so s pridom izkoristili. Ob polčasu je na semaforju svetil izid 0:3, ki bi v večini primerov pomenil, da je tekma odločena. Vendar pa so bili Štajerci v drugem delu povsem neprepoznavni, na drugi strani pa so Ljubljančani leteli po igrišču. Zadeli so dvakrat, blizu so bili tudi tretjemu zadetku in izenačenju, ki ne bi bilo nezasluženo. Žal jim je zmanjkalo časa, v nedeljo pa bodo spet imeli na voljo vseh 90 minut. Kako se bodo odrezali proti goriški zasledovalcem?

Aleš Arnol, vršilec dolžnosti trenerja NK Bravo: "S pristopom in energijo z drugega polčasa tekme z Mariborom bomo slej ko prej osvajali točke."

Kdo je vroč?

Luka Štor je imel v torek »na nogi« vsaj tri zadetke. Takoj na začetku srečanja je iz idealnega položaja zatresel prečko, sredi drugega polčasa si je žogo po odlični podaji Kramariča zaustavil preslabo, pri strelu pa je vendarle bil v 51. minuti, ko se je razveselil tretjega zadetka v letošnji sezoni. Prvič po lanskem oktobru se je med strelce vpisal tudi Flakus Bosilj. Kdo bo predstavljal večjo grožnjo za goriška vrata?

Ali ste vedeli?

V četrtek je 23. rojstni dan praznoval Almin Kurtović, rekorder po številu nastopov za člansko ekipo Brava. Otrok šišenskega kluba statistiko pridno izboljšuje v tekoči sezoni: je eden od sedmih nogometašev, ki doslej še niso izpustili ligaške tekme. Z enakim dosežkom se lahko v rumeno-modrih vrstah pohvali Matija Kavčič, sicer nekdanji član Gorice. Kakšna bo vloga obeh nogometašev v nedeljo popoldne?

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

V Novi Gorici so z ustoličenjem Edyja Reje dosegli želeni učinek. Sinje modri pod njegovo taktirko igrajo bolje, predvsem pa nabirajo točke – na zadnjih treh tekmah so jih vpisali sedem. Zmaga proti Celju in remi z Muro sta bila vsekakor dobrodošla, a bo Primorcem največ pomenilo slavje na sosedskem spopadu. Ta je odločal o marsičem: Tabor bi se na eni strani lahko dodatno oddaljil od zadnjega mesta, na drugi strani pa bi Gorica lahko skočila na bolj (a še zdaleč ne povsem) varno deveto. Uresničil se je slednji scenarij in vrtnice so si zagotovile za odtenek boljše izhodišče pred zaključkom prvenstva. Bodo uspeh nadgradile ta konec tedna?

Kdo je vroč?

Tekmo dna razpredelnice je le nekaj trenutkov po začetku drugega polčasa odločil Dario Kolobarić, ki je po strelu Stankovskega prvi prišel do odbitka. Stankovski, najbolj vroč nogometaš Gorice v tem trenutku, je nase še enkrat opozoril v izdihljajih srečanja, ko je tudi sam zatresel rdeče-črno mrežo. Zadetek, ki bi bil njegov tretji na štirih tekam, so sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Ali ste vedeli?

Strelca edinega zadetka je nekaj minut pred koncem na igrišču zamenjal debitant Steven Juncaj. Američan črnogorskih korenin, ki ima tudi albanski potni list, se je v Novi Gorici preizkušal že poleti, prestop pa se je nato zgodil med zimskim prestopnim rokom. Petindvajsetletnik se najbolje znajde na krilnih položajih, nazadnje pa je bil član zasedbe Michigan Stars, ki tekmuje v tretjem ameriškem kakovostnem rangu.

Tekst: VBI
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.03.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo doma boljši od Gorice
    Nogometaši Brava so v Ljubljani v 28. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico z 2:1 (0:0).

DELI NA