Pred tekmo: Bravo - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

BRAVO - KOPER

19. september 2020, ob 15.45

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev
- prvi Bravo teqball turnir za navijače

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo v Ljudskem vrtu ni uspel podaljšati uspešne serije. Ljubljančani so ob učinkovitih Mariborčanih vknjižili prvi poraz v letošnji sezoni, čeprav v štajerski prestolnici niso prikazali slabe predstave. To je po koncu dvoboja potrdil tudi domači strateg Mauro Camoranesi. Štajerci so bili v zaključku akcij bolj zbrani kot zasedba iz prestolnice, za katero je častni zadetek dosegel Mustafa Nukić. Po tekmi se je z novim trenerjem Maribora strinjal tudi Dejan Grabić, ki pa se je po prvem porazu ozrl proti novim obveznostim. V soboto bodo v Šiški gostovali Koprčani, Grabić pa je že opozoril na pazljivost ob prekinitvah in poudaril, da gre za tekmeca, ki je profilu igralcev in igre podoben Mariboru. Bravo se bo s Koprom udaril prvič, kakšen bo izplen sobotnega obračuna?

Kdo je vroč?

Dejana Grabića lahko v uvodu sezone veseli tudi širok izbor strelcev. Ljubljančani so na treh tekmah dosegli sedem zadetkov, ob avtogolu Adisa Hodžića pa se je gola razveselilo že šest različnih igralcev. V Mariboru se je na listo strelcev vpisal tudi Mustafa Nukić, ki se lahko v letošnjem prvenstvu pohvali še z dvema podajama. V prvem krogu je asistiral za gol Roka Kidriča, ki je dvoboj z Domžalami odločil v korist Brava, na tekmi z Bravom pa je podal za prvi zadetek Sandija Ogrinca.

Ali ste vedeli?

Bravo je s poletnim slovesom Roka Baturine in Aljoše Matka, ki se je na tekmi z Bravom veselil prvega zadetka v dresu Maribora, izgubil udarna strelca. Dvojec je v minuli sezoni zabil 23 od skupno 50 golov. V trenutnem kadru se lahko z največ zadetki pohvali Ibrahim Mensah. Hitronogi Ganec je v zadnjem prvenstvu dosegel pet zadetkov, a v uvodu nove sezone ni v prvem planu. Zaigral je zgolj enkrat, proti Gorici je vknjižil šest minut. Vidnejša je vloga Davida Brekala, Luke Žinka in Mustafe Nukića, ki s štirimi goli držijo četrto mesto klubske prvoligaške lestvice strelcev. Vsi trije so to sezono že zatresli mrežo tekmeca.

 

KOPER

Prepoved nastopa: Lovre Čirjak

Koprčani v Ljubljano prihajajo polni samozavesti. Kanarčki so, čeprav so več kot eno uro igrali brez hitro pordečelega Lovra Čirjaka, dobili primorski derbi v Novi Gorici. Četa Mirana Srebrniča, goriške legende na klopi Kopra, je v domačo mrežo pospravila kar štiri žoge in Gorici zadala enega najbolj bolečih porazov v zadnjem desetletju. Poraz je v novogoriškem prvoligašu prinesel slovo športnega direktorja in trenerja, Koprčani pa se v nove izzive podajajo s prvo zmago. Po porazu v Sežani in domačem remiju z Olimpijo je zmaga na severu Primorske prva potrditev visokoletečih napovedi vodstva kluba. Koprčani so v Novi Gorici okrepili svojo samozavest, v Šiški pa bodo potrjevali zmago iz tretjega kroga Prve lige Telekom Slovenije.

Kdo je vroč?

Stefan Stevanović in Nardin Mulahusejnović, poletna prišleka na Bonifiko, sta se v primorskem derbiju razveselila prvega zadetka v rumeno-modri opravi. Znova pa sta bila v ospredju Dare Vršič in Žan Žužek. Prvi je vknjižil kar dve asistenci in bil znova glavni kreator koprske igre, Žužek pa je z dvema goloma tlakoval pot do odmevne zmage. Nekdanji član Domžal je po lanskoletni selitvi v Koper postal nezamenljiv člen obrambne vrste, v letošnji sezoni pa se odlično znajde tudi pred golom nasprotnika. S tremi zadetki je prvi strelec Prve lige Telekom Slovenije.

Ali ste vedeli?

V Novi Gorici se je asistence razveselil tudi Ivan Vargić. Podatek ne bi bil nič nenavadnega, če ne bi šlo za vratarja Kopra. Nekdanji član rimskega Lazia je z dolgo podajo (in kančkom sreče) našel Nardina Mulahusejnovića. Nekoliko starejši navijači so se hitro spomnili na podobno akcijo Ermina Hasića in Sašo Jakomina, ki še danes spadata med najljubše nogometaše pristašev koprskega kluba. Jakomin (po njegovih stopinjah stopat udi sin Rok, ki ga je Bravo letos posodil Jadranu) je z 62 goli prvi strelec Kopra, Hasić pa se lahko pohvali z največ prvoligaškimi nastopi v dresu Kopra. Na 321 tekmah je dosegel tudi sedem zadetkov, večkrat je namreč izvajal strele z bele točke.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Koper brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Kopra so se v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA