09.12.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Koper

Prva liga Telemach, 20. krog

BRAVO - KOPER

10. december 2022, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Stožice

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Martin Kramarič, Gašper Trdin

Torkovo srečanje v mestu vrtnic se je razpletlo po pričakovanjih. Ali pa vsaj ne proti pričakovanjem. Tako eni kot drugi so postregli s solidno obrambno predstavo, napadalci pa so bili (znova) brez pravega navdiha. Remi brez zadetkov se zdi povsem pošten; z njim bodo manj zadovoljni Šiškarji, ki predvsem zaradi takšnih tekem izgubljajo stik z glavnino. Dejana Grabića poleg vsega lahko skrbi tudi dejstvo, da njegovi varovanci že enajstič letos niso našli poti do nasprotnikovega gola. V zadnji jesenski obračun se Bravo spušča s sedmega mesta, tokrat pa bo tipični obrambno naravnani pristop morda še najboljši: v Ljubljano prihaja vedno razigrani Koper.

Kdo je vroč?

Ob kaznovanem Nemanji Jakšiću, ki se je dodobra ustalil na desnem boku ljubljanske obrambe, je Grabić v udarno enajsterico po dolgem času (nazadnje se je to zgodilo sredi avgusta) uvrstil Žana Trontlja. Dvaindvajsetletni branilec je na zelenici dočakal tudi zadnji žvižg Mihaela Antića, a s prikazanim ni navdušil. Nase je še najbolj opozoril z rumenim kartonom, ki ga je prejel v izdihljajih prvega polčasa.

Ali ste vedeli?

Zadnjega letošnjega domačega srečanja Bravo ne bo odigral na svoji zelenici. Obilne petkove padavine so namreč poskrbele, da je šišenski športni park poplavilo. Tekma bo tako odigrana v Stožicah, tisti, ki so vstopnico že kupili, pa bodo lahko z njo prišli tudi na tribune največjega slovenskega stadiona.

KOPER

Prepoved nastopa: Maj Mittendorfer

Kar malce presenetljivo je, da je Koper tekmo pred koncem jesenskega dela v vlogi prvega zasledovalca. Kanarčki so nazadnje resda visoko slavili proti sežanskemu Taboru, a je bila to sploh prva zmaga Primorcev po skoraj natanko dveh mesecih. Pred tem so se 8. oktobra veselili v Ljudskem vrtu, nato pa je sledil niz remijev, ki so ga varovanci Zorana Zeljkovića začinili s porazom v Stožicah. Kot zapisano, rdeče-črni skalp zato Koprčanom pomeni še toliko več, čeprav se jim zanj ni bilo treba posebej potruditi – Kraševci so bili v sredo zelo medli. Morda nekoliko trši oreh rumeno-modre čaka v soboto, ko gostujejo v prestolnici. Ga bodo znali streti?

Kdo je vroč?

Zadnji žebelj v sežansko krsto je v 81. minuti zabil Rudi Požeg Vancaš. Z lepo globinsko podajo ga je zaposlil debitant Silajdžić, nakar je Belokranjec zaobšel gostujočega vratarja in žogo potisnil v prazno mrežo. Za Požega Vancaša, ki se je kanarčkom pridružil septembra, je bil to sploh prvi zadetek v rumeno-modrem. Svojo statistiko je v 52. minuti izboljšal še za asistenco, podal je za gol Jašaragića.

Ali ste vedeli?

Poleg že omenjenega Riada Silajdžića, sicer 17-letnega nogometaša sredine igrišča, je sredi tedna prvi nastop med elito dočakal tudi 18-letni David Stanojević, ki se je kalil prav v šišenski mladinski šoli. Mladeniča je Zoran Zeljković v ogenj poslal sočasno, v 75. minuti, ko je bilo že bolj kot ne jasno, da bo srečanje pripadlo Kopru; prvi je zamenjal Kotnika, drugi pa Osujija. Bosta priložnost dobila tudi v Ljubljani?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.12.2022 | Prva liga Telemach
    Slavje Kopra pri Bravu
    Nogometaši Brava so v 20. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 0:1 (0:1).

DELI NA