Pred tekmo: Bravo - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

BRAVO - MARIBOR

24. april 2021, ob 16.15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Podobno kot njihovi vijoličasti tekmeci, tudi Šiškarji ne morejo biti zadovoljni s svojo zadnjo predstavo. Sicer ambiciozna četa Dejana Grabića je proti zadnjim Goričanom ostala praznih rok, čeprav je v rokah že takoj na začetku držala vse tri točke, tik pred koncem pa vsaj eno. Želja po zmagi je bila, tako se zdi, večja v sinje modrem taboru. Tokrat bo motivacija zagotovo na primerni ravni tudi pri Ljubljančanih, v Šiško na obisk namreč prihaja Maribor. Ni nemogoče, da raztresenim Štajercem spodrsne še drugič zapored, a bo morala ljubljanska zasedba za takšen podvig karseda hitro pozabiti na sredin poraz. Ji bo uspelo?

Dejan Grabić: "Danes želimo nadaljevati z našim načinom igre v fazi napada in hkrati učvrstiti obrambni blok v trenutkih, ko ima nasprotnik kontrolo. Na obeh straneh bodo pomembne tudi prekinitve. Če povežemo vse tri elemente, bomo na koncu zadovoljni."

Kdo je vroč?

Bravo si je vodstvo, ki sicer ni zdržalo, v mestu vrtnic priigral zelo zgodaj. Po predložku Nina Žuglja je bil na pravem mestu kdo drug kot Milan Tučić. Z glavo je dosegel svoj sedmi zadetek od povratka v Slovenijo, kar ga uvršča med najbolj vroče napadalce spomladanskega dela sezone. Na seznamu strelcev se mu tokrat ni pridružil kaznovani Mustafa Nukić, ki ostaja pri šestih golih. Kakšna bo njegova vloga tokrat?

Ali ste vedeli?

V sredo je 17 let dopolnil Gal Puconja, doslej najmlajši igralec Brava z nastopom med elito. Leta 2004 rojeni nogometaš, ki se najbolje znajde na sredini igrišča, je za Šiškarje debitiral februarja. Dejan Grabić mu je nekaj sekund namenil ob visoki zmagi nad Koprom, do nedavnega pa ga je redno posajal tudi na klop za rezervne nogometaše. Bo otroka grosupeljskega Brinja v ogenj morda poslal tudi tokrat?

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Če je četa Simona Rožmana nekaj dni pred usodnim spopadom z Domžalami v Kidričevem naletela na nepremakljiv zid, ji je tokratni nasprotnik omogočil precej bolj odprto igro. Štajerci so se na ponudbo odzvali s številnimi zgrešenimi priložnostmi in obrambno predstavo za v pozabo, tekmo pa so izgubili že v prvih 45 minutah. V Šiški, pa tudi na preostalih šestih obračunih, vijoličasti krvavo potrebujejo točke, kakopak vse tri. Ne le to, za povrh je, če se želijo ponovno priključiti boju za prvaka, precej odvisno tudi od njihovih zeleno-belih rivalov iz prestolnice, ki imajo pred 30. krogom velikih sedem točk prednosti. Bo ta vendarle previsoka?

Amir Dervišević, vezist NK Maribor: "Najpomembnejše je pozabiti na to, kar se je zgodilo v torek. Čim prej. Kmalu bo naslednja tekma, ki nam ponuja priložnost za popravni izpit. Sami smo zapletli situacijo in jo moramo zdaj sami tudi rešiti."

Kdo je vroč?

Mariborski napadalci bodo še lep čas sanjali Ajdina Mulalića. Tokrat izredno razpoloženi čuvaj mreže je postregel z nekaj neverjetnimi posredovanji, v 72. minuti pa je moral žogo vendarle pobrati iz mreže. Za žarek upanja je namreč poskrbel Ilija Martinović, ki je najvišje skočil ob podaji iz kota. Verjeli ali ne, za visokoraslega branilca je bil to sploh prvi zadetek med elito. Bo ogrozil tudi šišenska vrata?

Ali ste vedeli?

Štajerci se v prestolnico odpravljajo brez treh nogometašev. Na obračunu z Domžalčani so jo namreč skupili Martin Milec, Blaž Vrhovec in Ignacio Guerrico. Najhuje prav slednji, Argentinec si je po dobrih 20 minutah igre huje poškodoval zadnjo stegensko mišico, sezona pa je zanj tako že končana. Vrhovec je med odmorom ostal v slačilnici, Milec pa je s kapetanskim trakom na roki tekmo odigral do konca.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor do pomembnih točk pri Bravu
    Nogometaši Maribora so na tekmi 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Bravo z 1:0 (0:0).

DELI NA