Pred tekmo: Bravo - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

BRAVO - MURA

25. september 2019, ob 15:45

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Ljubljana, kapaciteta 2.300 sedežev (povprečni obisk: 908 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7 evrov (5 evrov v preprodaji)
- otroška vstopnica: 3 evre (2 evra v predprodaji)
- brezplačen vstop za otroke do 8 let

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Ljubljanski mestni derbi je pretekli konec tedna zasluženo pripadel Olimpiji. Po tem ko so Šiškarji teden poprej v Velenju navdušili proti trenutno sicer ne najboljšemu Rudarju, so bili v nedeljo nedorasel tekmec rivalom iz Bežigrada. Največja (četudi ena izmed redkih) težava šišenske čete tako še naprej ostaja konstantnost, ki pa je od novinca v ligi niti ne gre pričakovati. Nihanja svojih varovancev bo morda pripravljen spregledati tudi Dejan Grabić, v kolikor bodo vsake toliko nanizali tudi kakšen remi ali zmago. Ljubljančani po desetih krogih namreč odkrito ciljajo na obstanek v ligi, za kar pa bo ob koncu sezone še kako potrebna vsaka točka. Bo rumenim v sredo uspelo zmešati prekmurske štrene in priti do pozitivnega rezultata?

Kdo je vroč?

V nedeljo je iz sivega šišenskega povprečja še najbolj izstopala afriška naveza Agboyi – Mensah. Prvi je v 55. minuti z nevarnim strelom z 20 metrov preizkusil vratarja Vidmarja, nato pa je Nigerijec v 78. minuti izkoristil zmedo v domači obrambi in z mojstrsko podajo zaposlil Ibrahima Arafata Mensaha. Ganec je z desne strani rutinirano zaključil in omilil poraz svoje ekipe.

Ali ste vedeli?

Bravo je za svoje navijače pripravil nagradno igro. Med tistimi, ki bodo pravilno napovedali končni rezultat tekme z Muro, bodo izžrebani trije prejemniki vstopnic za obračun s Celjani. Nagradna igra, ki poteka na uradni Facebook strani ljubljanskega kluba, se bo zaključila eno uro pred sredinim dvobojem, z grofi pa se bodo na domačem igrišču Šiškarji udarili naslednjo soboto.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Mura je, tako kot teden prej proti Taboru, tudi v nedeljo proti Celju dokazala, da visoka uvrstitev v pretekli sezoni nikakor ni bila naključna, in da gre za klub, ki bo tudi v prihodnosti ciljal na najvišja mesta. Kljub temu da varovancem Anteja Šimundže na zadnjih dveh prvenstvenih obračunih igra nikakor ni stekla, so se v obeh primerih na koncu veselili zmage, pa čeprav minimalne. Zmagovati tudi takrat, ko ti ne gre, je lastnost velikih ekip, a se bodo črno-beli te "metode" v prihodnje posluževali le neradi. Prekmurski živci so po nogometnih trilerjih v zadnjih krogih namreč že dodobra skrhani, nekoliko pa bi razdražene soboške navijače pomirila suverena zmaga proti novincu iz Spodnje Šiške.

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: "Pričakujemo črvrsto in poletno ekipo Brava, ki na domačem igrišču vedno igra zelo napadalno ter agresivno. Če ne bomo odgovorili v isti smeri, ne bo v redu. Iz naše strani more biti agresivnost in čvrstost v duelih na višjem nivoju kot proti Celju. Verjamem, da lahko pridemo do pozitivnega rezultata."

Kdo je vroč?

Več od igre so imeli v nedeljo Celjani, a so tudi Prekmurci pokazali nekaj prebliskov. Najlepša priložnost v prvem delu srečanja je pripadla Luki Bobičancu. Hrvat je prodrl po sredini, prebil gostujočo obrambo, žogo poslal tudi mimo vratarja Rozmana, a je črno-belo veselje preprečila vratnica. Soboška osmica je bila znova na delu v 84. minuti, ko je svoji ekipi priigral enajstmetrovko. Z bele točke je bil za zmago domačih natančen Amadej Maroša.

Ali ste vedeli?

V 20. minuti obračuna z grofi se je poškodoval domači kapetan Alen Kozar. Ob poskusu preprečitve prodora hitrega Mitje Lotriča je 24-letni vezist nerodno stopil, nato pa omahnil in v hudih bolečinah obležal na soboški zelenici. Enemu izmed ključnih nogometašev ekipe z ravnice naj bi ponagajalo koleno, po tekmi je bil glede resnosti Kozarjeve poškodbe zaskrbljen tudi Ante Šimundža.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goliada Brava in Mure za remi
    Nogometaši ljubljanskega Brava in Mure so se v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 3:3 (1:1).

DELI NA