Pred tekmo: Bravo - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

BRAVO - MURA

28. februar 2021, ob 14.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Konec lanskega novembra na Bonifiki, to je čas in kraj zadnjega prvoligaškega poraza šišenske čete. Sledil mu je neverjeten niz desetih tekem nepremaganosti, enajsto so varovanci Dejana Grabića dodali sredi tedna. Vse tja do konca obračuna je sicer kazalo, da se bo serija v knežjem mestu končala, a sta Mustafa Nukić in Milan Tučić združila moči in svoji ekipi priigrala tri točke. Z njimi so se Ljubljančani povsem približali Domžalam (od rumenih jih loči le slabša razlika v zadetkih), hkrati pa je njihovo sapo na vratu začutila tudi tretjeuvrščena Mura. Prav črno-beli po porazu na Obali prihajajo v prestolnico. Jeseni so tam slavili domačini, bo tako tudi tokrat?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Mura je ena izmed taktično najmočnejših ekip v ligi. Zagotovo bodo zelo motivirani in nevarni, a vemo, kako jim parirati."

Kdo je vroč?

Najboljši igralec celjsko-ljubljanskega obračuna je bil zagotovo Mustafa Nukić. Izkušeni napadalec se je izkazal že v šesti minuti, v nadaljevanju je svoj strelski izkupiček podvojil, prvi asistent prvenstva pa je sijajno predstavo zaokrožil s podajo za zmagoviti zadetek. Veselil se ga je Milan Tučić, ki skupaj z Nukićem zaseda vrh klubske lestvice strelcev. Doslej sta si razdelila deset zadetkov, bosta statistiko izboljšala v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Šiškarji v nedeljo praznujejo svoj petnajsti rojstni dan. Ljubljanski klub je bil ustanovljen leta 2006 na pobudo nekaj nezadovoljnih staršev, ki so si želeli boljšega nogometnega okolja za svoje otroke. Rumeni vse odtlej močan poudarek dajejo razvoju mladih, leta 2013 pa so Ljubljančani prvič nastopili tudi v članski konkurenci. Sledil je bliskovit vzpon iz pete v prvo slovensko nogometno ligo, ostalo pa je zgodovina.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Prekmurci so se v Koper odpravili z željo vplesti se v boj za sam vrh razpredelnice, dosegli pa so ravno nasprotno. Na Bonifiki so pustili vse tri točke in kanarčke spomnili na velike načrte, ki so jih imeli pred začetkom sezone. Prekmurci so se, to je treba priznati, v tekmo spustili borbeno, z za njih že tipično željo po zmagi. Ta na koncu ni bila dovolj niti za pozitiven rezultat: morda je varovance Anteja Šimundže nekoliko presenetila osvežena podoba dotlej razglašenih Koprčanov ali pa se vzrok skriva v nezbranosti pri zaključkih napadalnih akcij. Kakorkoli, po 90 minutah je na semaforju svetil izid 1:0. Bodo črno-beli v Spodnji Šiški spisali drugačno zgodbo?

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: "Bravo je obrambno zelo čvrsta ekipa, ki hitro prehaja v fazo napada. Paziti moramo predvsem na njihove protinapade."

Kdo je vroč?

V četrtek Prekmurci niso imeli svojega junaka, je pa prvi uradni nastop za Sobočane vpisal David Đurak. Gre za dvajsetletnega vezista, ki je črno-bele vrste okrepil med zimskim prestopnim rokom. Pred prihodom v Slovenijo je bil član Medžimurja iz Čakovca, kljub mladosti pa je za njim zanimiva življenjska pot: Đurak je med drugim nosil drese Fulhama, Dinama in AIK-a. V Kopru je bil na igrišču 16 minut, koliko mu jih bo Ante Šimundža namenil tokrat?

Ali ste vedeli?

Ni skrivnost, da muraši že nekaj časa nastopajo v oslabljeni zasedbi. Na Bonifiki so poleg že dolgo pogrešanih Alena Kozarja, Marina Karamarka in Renata Simića manjkali še Žan Karničnik, Klemen Pucko, Aljaž Antolin in Žiga Kous. Ob številnih odsotnostih je spodbudno spoznanje, da se v kader vrača Staniša Mandić. Napadalec, ki je julija lani staknil hudo poškodbo narta, je v četrtek spet sedel na črno-belo klop.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura z zmago bližje vrhu
    Nogometaši Brava so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Muri z 0:1 (0:0).

DELI NA